بلایی که این «شراره» بر سر آمریکای شمالی آورد!
یک شراره خورشیدی قدرتمند اخیراً سیگنالهای رادیویی و ناوبری سراسر آمریکای شمالی را مختل کرد و باعث شد پیشبینیکنندگان آبوهوای فضایی هشدارهایی را بهدلیل برخورد ذرات پرانرژی خورشید به زمین صادر کنند.
دیجیاتو نوشت: یک شراره خورشیدی قدرتمند اخیراً سیگنالهای رادیویی و ناوبری سراسر آمریکای شمالی را مختل کرد و باعث شد پیشبینیکنندگان آبوهوای فضایی هشدارهایی را بهدلیل برخورد ذرات پرانرژی خورشید به زمین صادر کنند.
این شراره خورشیدی که بهعنوان X۱.۵ طبقهبندی میشود، بیستمین شراره X (قویترین دسته از شرارههای خورشیدی) از چرخه ۱۱ ساله خورشیدی فعلی بوده است که در سال آینده به حداکثر خود خواهد رسید.
شراره خورشیدی چگونه به ارتباطات رادیویی آسیب میزند؟
شرارههای خورشیدی جرقههای پرانرژی تابشی هستند که از مناطق سرد و متراکم مغناطیسی روی سطح خورشید که از آنها بهعنوان «لکههای خورشیدی» یاد میشود، فوران میکنند. فوتونهای این شرارهها که با سرعت نور حرکت میکنند، در عرض هشت دقیقه به سیاره زمین میرسند. تشعشعات ناشی از شرارهها با ذرات موجود در یونوسفر زمین (ارتفاع بین ۸۰ تا ۶۵۰ کیلومتری) تعامل برقرار میکند که باعث تقویت آنها میشود. این تغییرات سپس بر سیگنالهای رادیویی و ماهوارهای که از این منطقه عبور میکنند، تأثیر میگذارد.
طبق گفته اداره هواشناسی فضایی بریتانیا، این شراره از بزرگترین و فعالترین گروه لکههای خورشیدی که درحالحاضر روی سطح خورشید قابل مشاهدهاند، ناشی شده و تنها پس از گذشت دو روز پدیدار شده است.
علاوهبراین، خورشید در روزهای اخیر چندین شراره در کلاس متوسط نیز منتشر کرده که سه مورد از آنها در ۲۴ ساعت گذشته رخ دادهاند.
در چند وقت گذشته گزارشهای بسیار زیادی درباره گرمشدن زمین منتشر شده است. ماه قبل ناسا در گزارشی گفته بود که تیر-مردادماه سال ۱۴۰۲ (ژوئیه ۲۰۲۳) احتمالاً گرمترین ماه تاریخ زمین برای صدها و یا شاید هزاران سال گذشته است. همچنین دوشنبه، ۱۲ تیرماه، بهعنوان گرمترین روز در تاریخ کره زمین اعلام شد که البته پس از آن در روزهای سهشنبه و چهارشنبه نیز شاهد افزایش دما بودیم.
ارسال نظر