۰۵/۱۱/ ۱۴۰۲؛ امروز در تاریخ چه گذشت؟
امروز یازدهم مرداد ماه ۱۴۰۲ است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است.
برترینها: امروز نهم مرداد ماه ۱۴۰۲ است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است.
امروز: "چهارشنبه"
۱۱ امرداد ۱۴۰۲ هجری خورشیدی
دیبهمهر امرداد ۳۷۶۱ زرتشتی
۲ اوت ۲۰۲۳ میلادی
۱۵ محرم ۱۴۴۵ هجری قمری
تیرشید ۱۱ امرداد ۲۵۸۲ شاهنشاهی
لشکرکشی "نادر شاه افشار" به بین النّهرین، عراق امروز. (۱۱۲۲ ه.ش.)
"نادرشاه"، رئیس انتخابی کشور ایران در جریان جنگ با عثمانی در بین النّهرین، دستور حمله به کرکوک کُردنشین و آزادکردن آن از دست دولت استانبول را صادر کرد و دو روز بعد توپخانه ارتش ایران مواضع نظامیان آن دولت در کرکوک را گلوله باران کرد. در طول این جنگها، "نادر" در همین سال بغداد و بصره را هم متصرّف شد. مردم سلیمانیّه مُرَکَّب از کُرد و تُرکمان همچنان به ایران وفادار بودند. دولت عثمانی به پایتختی استانبول که خود را خلیفه مسلمین اعلام کرده بود و جانشین خلفای دمشق و بغداد، اواخر کار صفویه که دولت اصفهان عمدتا بر اثر فساد اداری ناشی از افتادن امور دربار شاهان این دودمان به دست گُرجیان و انتصابات نادرست، رو به ضعف نهاده بود با اخراج حُکّام وابسته به ایران در بین النّهرین، بسیاری از مناطق عراق امروز را متصرّف شده بود و لشکرکشی نادرشاه به آن منطقه برای پس گرفتن آن اراضی و شهرها بود. قبلا هم "شاه طهماسب اول" بغداد را به عثمانی واگذار کرده بود که "شاه عبّاس یکم" آن را پس گرفته بود. درگیری ایرانیان با هر قدرت وقت بر سر بین النّهرین، از زمان بپاخیزی ایرانیان برای کسب استقلال و حاکمیت ملّی (دو قرن پس از سلطه عرب) آغاز شده بود. بین النّهرین قرن ها یک ایالت ایران بود و پایتخت ایران در آن ایالت قرار داشت که آثار آن باقی است.
زادروز "ادیب الممالک فراهانی" ملقب به "امیرالشّعرا"، ادیب و روزنامه نگار دوره مشروطه. (۱۲۳۹ ه.ش.)
محاکمه "علی منصور"، میرزا علی خان منصورالملک، وزیر پیشین طرُق و شوارع به اتهام گرفتن رشوه از کمپانی کامپساکس، سازنده راه آهن. (۱۳۱۵ ه.ش.)
"علی منصور"، ۲۷ دیماه ۱۳۱۴ برکنار و توسط پلیس بازداشت شده بود که محسن صدر، وزیر دادگستری وقت، قانونی به تصویب مجلس رسانید که محاکمه وزیران باید در دیوان عالی کشور انجام شود نه دادگاه های عمومی و برغم اینکه قانون عطف به ماسبق نمی شود، پرونده منصور به دیوان عالی ارسال شد و محاکمه علی منصور در دیوان عالی کشور به ریاست هدایت، دوست قدیمی او آغاز شد. قضات محاکمه کننده، ۱۲ شهریور آن سال علی منصور را به بهانه نبودن دلیل کافی در پرونده تبرئه کردند. "رضاشاه" از این بابت خشمگین شد، هدایت را برکنار و صدر را مجبور به کناره گیری کرد.
ساختن ساختمانی برای موزه در آستان قدس رضوی شروع گردید. (۱۳۱۵ ه.ش.)
زادروز "داریوش آشوری"، نویسنده و مترجم معاصر ایرانی. (۱۳۱۷ ه.ش.)
ایران در کوبا کنسولگری دائر کرد و بدانجا سرکنسول فرستاد. (۱۳۴۹ ه.ش.)
قرارداد فروش گاز به شوروی امضاء و مبادله شد. (۱۳۴۹ ه.ش.)
یازده میلیون متر اراضی طرشت برای ایجاد شهرک جزو محدوده تهران شد. (۱۳۵۲ ه.ش.)
تنفیذ حکم ریاست جمهوری شهید "محمّد علی رجایی" از سوی "امام خمینی". (۱۳۶۰ ه.ش.)
ترور حسن احمدی مقدّس، پس از پایان ساعت کاری در مجتمع قضائی ارشاد (خیابان وزرا) هنگام ترک خیابان احمد قصیر (بخارست) در حال رانندگی که توسّط مجید کاووسیفر به همدستی برادرزادهاش حسین کاووسیفر مورد اصابت گلوله قرار گرفت. حسین و مجید کاووسی در سال ۱۳۸۶ه.ش. و در سالروز مرگ قاضی مقدس در محل ترور اعدام شدند. (۱۳۸۴ ه.ش.)
درگذشتِ خسرو سینایی؛ کارگردان، فیلمنامهنویس، آهنگساز، نوازنده، و شاعر اهل ایران در تهران. (۱۳۹۹ ه.ش.)
روز ملِی "مقدونیه". (۱۹۰۳ م.)
کشور "مقدونیه" در جنوب شبه جزیره بالکان و در جنوب شرقی اروپا قرار گرفته و جمعیّت آن ۲ میلیون نفر می باشد. پایتخت آن، "اسکوپیه" نام دارد و واحد پول آن "دنار" می باشد.
درگذشت "الکساندر گراهام بل" مخترع، مبتکر و دانشمند اسکاتلندی که شهرتش به خاطر اختراع تلفن است. (۱۹۲۲ م.)
"آلبرت اینشتاین" طی نامهای "روزولت"، رئیس جمهوری وقت آمریکا را ترغیب به تولید بمب اتمی کرد. (۱۹۳۹ م.)
پایان کنفرانس "پوتسدام" در پایان جنگ جهانی دوم که در آن دولتهای فاتح در جنگ جهانی دوم مناطق زیر نفوذ خود را تقسیمبندی کردند. (۱۹۴۵ م.)
تهاجم نظامی عراق به کویت و اشغال خاک این کشور. (۱۹۹۰ م.)
ورود نمایندگان طایفه ی "نَخَع" به مدینه و پذیرش دین اسلام. (۱۱ ه.ق.)
درگذشت "محدث رازی" محدث شهیر قرن دوم. (۱۸۸ ه.ق.)
وفات "درویش عبدالمجید" خطّاط شهیر ایرانی. (۱۱۸۵ ه.ق.)
ارسال نظر