مشخصات مرغ سالم چیست؟
گوشت یکی از مهمترین مواد غذایی در سبد تغذیهای هر خانواده ایرانی است و به مصرف گوشت سفید به دلیل ویژگیهای خاص خود نسبت به گوشت قرمز توصیه بیشتری میشود. گوشت مرغ به دلیل دارا بودن نسوج نرم و هضم آسان، از نظر غذایی خوشمزهتر و مناسبتر از سایر گوشتهاست. در هنگام تهیه گوشت مرغ برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف باید نکاتی که در این بخش آوردهایم را رعایت کنید.
ایرنا: گوشت یکی از مهمترین مواد غذایی در سبد تغذیهای هر خانواده ایرانی است و به مصرف گوشت سفید به دلیل ویژگیهای خاص خود نسبت به گوشت قرمز توصیه بیشتری میشود. گوشت مرغ به دلیل دارا بودن نسوج نرم و هضم آسان، از نظر غذایی خوشمزهتر و مناسبتر از سایر گوشتهاست. در هنگام تهیه گوشت مرغ برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف باید نکاتی که در این بخش آوردهایم را رعایت کنید.
چه مرغی را بخریم؟
مرغی را بخرید که وزن آن حدود ۱۲۰۰ تا ۱۸۰۰ گرم باشد زیرا این مرغ در بهترین وضعیت سلامت قرار دارد. از خرید مرغهای زیر وزن ۷۰۰ تا ۸۰۰ گرم اجتناب کنید زیرا این مرغها بیمار بوده و به علت احتمال اختلال در رشد و ساختمان عضلانی نارس، قابل مصرف نیستند.
مرغی را بخرید که استخوان سینه آن بدون شکستگی، بیرون زدگی و ضرب خوردگی باشد.
مرغی را بخرید که پوست آن تازه، درخشنده، بدون تورم و خون مردگی، بو، چروکیدگی و پارگی باشد.
مرغی را بخرید که ماهیچههای ران و ساق و گوشت سینه مرغ برجسته و محکم باشد.
مرغی را بخرید که در هیچ کدام از قسمتهای آن خون مردگی وجود نداشته باشد.
مرغی را بخرید که بوی نامطبوع نداشته باشد، هنگام خرید مرغ قسمت شکمی و زیر بال مرغ را بو کنید تا این قسمتها بوی تعفن و گندیدگی ندهد.
مرغی را بخرید که پوست و بدن آن به رنگ زرد کهربایی باشد.
مرغی را بخرید که درون شکم مرغ آن فاقد ته روده، تخمدان، مقعد، دل، جگر و طحال باشد. رنگ حفره شکمی باید به رنگ سفید یا متمایل به زرد و شفاف باشد. رنگ حفره شکمی در مرغ کهنه و فاسد متمایل به آبی و سبز است.
علت کبودی قسمتهایی از مرغ چیست ؟
کبودی قسمتهایی از مرغ معمولا هنگام گرفتن مرغ بر اثر ماندن زیر دست و پای کارگران در مرغداری یا ارسال مرغ به کشتارگاه ایجاد میشود. برخی اوقات نیز دلیل خون مردگی در مرغ تنظیم نبودن سرعت خط کشتار است. این مشکل در کشتارگاه اتفاق میافتد. کبودی و یا خون مردگی در هر بخش از گوشت مرغ که وجود داشت آن را جدا کنید و سریعا دور بیاندازید.
علت سفید شدن گوشت برخی مرغها چیست ؟
برخی کشتارگاهها برای سفید شدن گوشت مرغها، آنها را در آبهای حاوی درصد بالایی از کلر قرار میدهند. بهترین رنگ برای مرغ خام، زرد کهربایی است.
علت طعم و بوی ناخوشایند برخی از مرغها چیست؟
طعم و بوی ناخوشایند برخی از مرغها که به صورت قطعه بندی شده یا درسته درون بستههای نایلونی عرضه میشوند، نشانه فساد آنها نیست و ممکن است به این دلیل باشد که مرغ در طول دوره پرورش دارو و برخی مواد را مصرف کرده باشد. یکی از دلایل طعم و بوی ناخوشایند برخی مرغها این است که آنها در طول دوره پرورش از پودر ماهی استفاده میکنند. مرغی که بوی ترشیدگی و آمونیاک دارد مرغی فاسد است.
گوشت در دمای اتاق میتواند باکتریهای مضری را تولید کند و باعث بروز بیماریهای مرتبط با غذا و مسمومیتهای غذایی شود بنابراین مرغ را در آشپزخانه رها نکنید و آن را در فریزر نگهداری کنید.
مرغ را به درستی ذخیره و نگهداری کنید.
مرغ خام نیازی به شسته شدن ندارد. شستن مرغ باعث میشود باکتریهای روی مرغ پراکنده شود و به سطح محیط اطراف بچسبد پس مرغ را نشویید و به طور مستقیم بپزید.
مرغ را پس از طعمدار نمودن روی کانتر آشپزخانه برای مدت زمان طولانی رها نکنید. محیط گرم سبب رشد باکتریها میشود. مرغ طعمدار شده را در ظرفی قرار داده و آن را در یخچال بگذارید.
همه وسایلی که برای آماده سازی مرغ مورد استفاده قرار میدهید را خوب شستشو دهید و سپس از آنها استفاده کنید.
مرغ خام را نزدیک سایر مواد غذایی قرار ندهید.
ارسال نظر