۱۳۳۴۰۸۷
۲۵۱۸
۲۵۱۸
پ

وزیر ارتباطات صدای نماینده‌ها را هم درآورد

نمایندگان از وزارت ارتباطات با وجود مهلت جدید به زارع پور گلایه کردند.

 جماران: نمایندگان از وزارت ارتباطات با وجود مهلت جدید به زارع پور گلایه کردند.

در نشست علنی روز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی در راستای سوال محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور از وزیر ارتباطات در خصوص دلیل ضعف عملکرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در زمینه‌های عملیاتی از جمله توسعه ارتباطات و فناوری، توسعه بسترها و شبکه‌های مخابراتی، تأمین زیر ساخت‌های استفاده از اینترنت و نظارت بر عملکرد اپراتورها، زارع پور به مجلس رفت، اما نماینده سوال کننده از پاسخ ارائه شده صرفا به صورت مشروط قانع شد و به او به منظور عمل به تعهدات فرصت ۳ ماهه ای داده شد. 

     گلایه نمایندگان از وزارت ارتباطات با وجود مهلت جدید به زارع پور/ پورابراهیمی: دو سال گذشته و مردم از وضعیت زیرساختی ناراضی هستند/ آصفری: تلفن همراه و ثابت را واگذار کردند و مردم دچار مشکل شده‌اند/ محمودی: امروز هر کسی گوشی به دست دارد، شرایط را می‌بیند

پورابراهیمی در آن جلسه گفت: آنچه که وزیر پشت تریبون گفت براساس چیزی بود که در کمیسیون صنایع و معادن اعلام کرد. گلایه من این است که به تعهدات عمل نشده است. وزیر اعلام کرد شاخص‌ها به صورت عملی و میدانی آن چیزی نبو‌ده که واقعیت داشته است. اگر در صحن علنی اجرای شاخص‌ها را تعهد کند تا ۳ ماه به وزیر فرصت می‌دهیم. سوال بعدی من در دستور کار کمیسیون صنایع و معدن قرار دارد و در مرحله بعد در صورت عدم عمل به تعهدات آن را به رأی می‌گذاریم.

وی افزود: قرار بود ظرف یک‌سال شاخص‌ها بهبود پیدا کند، اما اکنون دو سال گذشته است و در کمتر روستا و شهری است که مردم از وضعیت زیرساختی ناراضی نباشند. اگر محدودیتی در ساختار وزارتخانه یا دولتی وجود دارد وزیر شخصا اعلام کند. این وضعیت در شأن نظام نیست. امروز سرعت پهنا و کندی ارتباطات در بدترین وضعیت خود قرار دارد. از نظر شما وضعیت اینترنت مناسب است؟ حال بنده نمی‌دانم منبع شاخص‌های شما کجاست؟ اما در خصوص اخلال در حوزه پهنای باند، ما اصلا شرایط مناسبی نداریم. بخش زیادی از کسب و کارها دچار مشکل هستند. از سوی دیگر اقتصاد کشور با احیاء اقتصاد دیجیتال می‌تواند متحول شود. شما اعلام کردید شاخص‌هایی که در پایان دولت قبل اعلام شد و به شما تحویل دادند واقعی نبود. چرا این موضوع را به مردم توضیح ندادید؟

پورابراهیمی در ادامه بیان کرد: انتظار ما این است که به این وضعیت رسیدگی شود. ما دولت را قبول داریم دولت آقای رئیسی دولت مکتبی و انقلابی است، اما ما باید ندای مردم را به گوش شما برسانیم. آقای وزیر شما تلاش می‌کنید، اما این مسیر حرکت شما درست نیست. انتظار می‌رود برنامه‌هایی که برای جبران عملکرد ضعیف یکسال اخیر را دارید اعلام کنید و قول دهید آن را اجرایی می‌کنید.

عیسی زارع پور در پاسخ به سوال پورابراهیمی عنوان کرد: بیش از ۱۰۰ هزار سایت و سرویس‌های پرکاربرد را برای IP های ایران ممنوع کرده اند که ما سازوکاری را طراحی کردیم تا برنامه نویسان و نخبگان بتوانند از این سرویس ها بدون نیاز به ابزارهای فیلترشکن استفاده کنند. پروژه فیبرنوری در حوزه کسب و کارها را شروع کردیم که در یک‌صد شهر کارهای عملیاتی شروع شده و دنبال این هستیم که تا پایان امسال ۸ میلیون خانوار تحت پوشش قرار گیرند و در حال حاضر ۳.۵ میلیون نفر خانوار تحت پوشش قرار گرفته‌اند که این عدد باید به ۸ میلیون نفر برسد سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی در این مدت از ۶.۴ درصد به ۷.۵ درصد رسیده است.

وی تصریح کرد: در جلسات رأی اعتماد و کمیسیون عرض کرده بودم که تا پایان ۱۴۰۱  تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه‌ متصل می‌کنیم، اما آمار رسمی که وزارت ارتباطات در آن موقع ارائه کرده بود این بود که ۹۰درصد روستاها به شبکه متصل هستند و ما در بررسی‌هایی که یک ماه اول داشتیم و در جلساتی که با شما دوستان عزیز برگزار کردیم؛ متوجه شدم که این آمار، آمار دقیقی نیست و حدود ۷۹ الی ۸۰ درصد متصل هستند. این ۱۰ درصد یعنی ۴ هزار روستا به آمار اضافه شده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: بنده خود را برای ۳۵۰۰ روستا آماده کرده بودم اما تبدیل شد به ۷۵۰۰  الی ۷۶۰۰  روستا و الان که در خدمت شما هستم بیش از ۴۳۰۰ روستا به شبکه متصل شده‌اند و ان‌شاء الله در محضر شما قول می‌دهم که تا پایان سال هیچ روستای بالای ۲۰ خانواری نخواهد بود که دسترسی پرسرعت به اینترنت و شبکه ملی اطلاعات نداشته باشند.

در این راستا، خبرنگار جماران با چند نفر از نمایندگان مجلس به گفت و گو نشست.

 

index

زارع‌پور بد کار نکرده است

سید البرز حسینی عضو کمیسیون عمران و نماینده مردم خدابنده به خبرنگار جماران گفت: به نظرم زارع‌پور در این دوره با توجه به محدودیت‌ها تا امروز بد کار نکرده است. افق برنامه وی این است که معضلات تلفن ثابت و اینترنت را با پیگیری حل کند. در حوزه فضای مجازی و بحث مشاغل نیاز به مسائل پایه‌ای دارد و تنها از دست وزیر کاری ساخته نیست؛ ما باید در این حوزه‌ها اطمینان سازی جامعی کنیم. قبل از اینکه به بحث فنی ورود پیدا کنیم باید به بحث فرهنگ استفاده و اعتمادسازی بپردازیم که این‌ها بخشی از مدار کار است. به نظرم این‌ها مقداری ایراد دارد و این در حالی است که ما جوانان خوبی داریم و این صنعت را خوب می‌فهمیم و خیلی از علم روز دنیا عقب نیستیم. دانشگاه‌های ما در این حوزه نزدیک به مرز علم هستند و این‌ها همه ظرفیت است. در مقابل، ما آسیب‌هایی را در این بستر می‌بینیم که البته در تمام دنیا این قیود را می‌گذارند و اینجا هم باید الزامات کشور را در نظر گرفت تا نسل ما آسیب نبیند. اما درمجموع با وجود اینکه کار روی زمین مانده زیاد است، به عنوان شخص به وزارتخانه نمره بدی نمی‌دهم.

وی ادامه داد: در حوزه انتخابیه بنده هر زمانی که مراجعه کردیم با افقی که ترسیم شده، وضع اینترنت روبه جلو بوده است و این در حالی است که در کلان قضیه منتقد هستیم، اما باید محدودیت‌ها را دید. بخشی از امکانات این حوزه وارداتی است. اما درمجموع تیمی که در وزارتخانه جمع شده، تخصصی است و مسائل سیاسی در آن دخیل نیست. لذا این اطمینان در تیم وی وجود دارد که بتواند این مشکلات را حل کند.

حسینی یکی از مشکلات وزارت ارتباطات را «مخابرات» نام برد و افزود:‌ یکی از مهم‌ترین مشکلات در حوزه مخابرات کشور است. شرکت مخابرات با وجود اینکه خصوصی شده است، در حوزه وضعیت پرسنلی از حیث حقوق بازنشسته‌ها  یکی از مشکلات وزیر محسوب می شود که امیدواریم وزیر با کمک مجلس بتواند مشکلات را حل و فصل کند. اخیرا طرحی در نوبت است که در هیات مدیره شرکت مخابرات تغییراتی ایجاد شود تا شاید بتوان در این حوزه کمک کرد و مشکل را حل و فصل کرد. امروز یکی از مشکلات وزارتخانه اختلاف نظر بر سر این دو مجموعه است. بستر عظیمی از در بخش روستاها در آنجا دیده می‌شود.

عضو کمیسیون عمران در پاسخ به این سوال که آیا راه حل مشکل با تغییر وزیر است؟ گفت: نه. ما باید محدودیت‌های وزیر را در نظر بگیریم. بستر حوزه فضای مجازی مانند بدن انسان رگ‌های حیاتی دارد؛ هر کدام از آن‌ها می‌تواند با این پتانسیل در حوزه اشتغال کمک کند. زیرساخت تمام فعالیت‌های حوزه‌های مختلف در این وزارتخانه دیده می‌شود. ما امروز پیگیر اینترنت ملی هستیم؛ وقتی می‌گوییم دولت الکترونیک شود در این بستر اتفاق می‌افتد. امروز شرایط بسیاری از مشاغل فرق کرده است. این وزارتخانه بسیار استراتژیک و مهم است و چون تخصصی است به دنبال تغییر افراد نیستیم، بلکه باید به متخصصین این حوزه احترام بگذاریم و فرصت دهیم مشکل حل شود. بنابراین، راه‌حل مشکلات وزارت ارتباطات را با استیضاح نمی‌بینم.

وی در پایان تصریح کرد: به طور مثال تا امروز ندیدم که در این وزارتخانه فردی سیاسی روی صندلی بنشیند، چرا که سیستم طوری نیست که در آن بتوان سیاسی عمل کرد. در این حوزه مسائل کاملا صفر و یک است؛ زمانی که با حوزه دیجیتال در ارتباط هستید باید در چنین محیطی فرصت داد، محدودیت‌ها را دید و مجلس کاملا کمک خواهد کرد.

 

محمد حسن آصفری

وزارت ارتباطات تلفن همراه و ثابت را واگذار کرده و مردم دچار مشکل شده‌اند

محمدحسن آصفری، نماینده مردم اراک و عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها به خبرنگار جماران گفت: مجلس در حوزه ارتباطات گلایه جدی دارد. وضعیت پوشش اینترنت در روستاهای و در بعضی از جاده‌ها مشکل تلفن همراه رو به رو است و در بعضی از مناطق، از این جهت با مشکل جدی رو به رو هستیم. پول زوری که شرکت مخابرات به عنوان آبونمان از مردم ماهیانه بین ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان می‌گیرد گلایه نمایندگان است.

وی افزود: البته ظاهرا وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اختیاراتی در این حوزه ندارد و تلفن همراه و ثابت را واگذار کرده است و اکنون مردم ضرر می‌بینند و دچار مشکل شده‌اند. در وزارت ارتباطات باید یک اتفاق جدی صورت بگیرد تا حداقل این مشکلاتی که مردم در پوشش اینترنت و تلفن همراه و تأمین کابلی دارند و به ویژه در فیبر نوری(که در مرکز استان ما کمتر از ۵۰ درصد اعلام شده است، درحالی که در برنامه ششم تمام شهرها پوشش داده می شد) حل شود. 

 

عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها در پاسخ به این سوال که آیا با این حساب باید وزارت ارتباطات را از وجود مشکلات مبرا بدانیم؟ تصریح کرد: دلیل مبرا بودن این است که این‌ها را واگذار کرده اند. وزیر هم در بعضی جاها درست می‌گوید؛ وقتی تلفن همراه و ثابت را واگذار می‌کنند، از ایرادات اجرای اصل ۴۴ است که دستگاه‌های نظارتی باید ورود کنند. این درآمدی که تلفن همراه برای مجموعه مختلف دارد برای کجا هزینه می‌شود؟ چرا نسبت به زیرساخت‌ها اقدامی صورت نمی‌گیرد و چرا نسبت به توسعه پهنای باند توسعه‌ای صورت نمی‌گیرد؟!

آصفری درخصوص اینکه اگر وزیر یک بار دیگر کارت زرد بگیرد آیا استیضاح می‌شود؟ گفت: خیر این منتفی است و آیین‌نامه ایراد دارد.

سمیه محمودی

 

سمیه محمودی نماینده مردم اصفهان( شهررضا) و عضو کمیسیون اقتصادی نیز در این خصوص به خبرنگار جماران گفت: از صحبت‌های وزیر قانع نشدم و اگر به رأی گذاشته می شد کارت زرد را دریافت می‌کرد. این مسائل چیزی نیست که ایشان توضیح دهد، بلکه مشکلات لمس می‌شود. امروز هر کسی گوشی به دست دارد، شرایط را می‌بیند.

وی ادامه داد: یکی دو بار استیضاح زارع‌پور را امضاء کردم و نمی‌دانم بعد از آن چه پیش آمد. به طور نمونه، سوال من از وزیر کشور یک سال طول کشیده است؛ دو سوال را همزمان پرسیدم و یک سوال را در کمیسیون مطرح نکردند. به هر حال روسای کمیسیون از وزرایی که در حوزه کاری کمیسیون ها هستند، حمایت ویژه‌ای می‌کنند! یک مشکل آنجا است و مشکل دیگر اینکه در هیات رئیسه باید تصمیم گرفته شود که یک سوال در دستور قرار بگیرد یا نه که این هم یک مشکل دیگر است. متاسفانه این موضوعات وجود دارد

محمودی در پاسخ به این سوال که آیا آن سوال بعد از یک سال همچنان تازه است؟ گفت: نه، مسائل و مشکلات هنوز وجود دارد و چیزی نیست که بگوییم با گذشت زمان حل شده است! خود وزیر در جریان مشکلات بوده، اما اهتمامی برای حل این موضوعات وجود ندارد و امیدواریم دولت یک خانه تکانی درست حسابی داشته باشد.     

 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج