تصاویری از معبد حتشپسوت، اولین فرعون زن
حتشپسوت تنها زنی بود که در مصر باستان به تنهایی نقش ملکه و پادشاه را بازی میکرد و نزدیک به ۳۵۰۰ سال پیش، چندین سال به حکمرانی در این منطقه پرداخت و یکی از قدرتمندترین و بزرگترین فرعونهای تاریخ مصر بود.
فرارو: معبد حَتشِپسوت، اولین فرعون زن که در سلسله هجدهم مصر باستان حکومت میکرد، در اقصر جلب توجه میکند.
شهر اقصر، که میزبان بسیاری از سازههای باستانی در بخشهای مرکزی مصر است، همچنین معبد حتشپسوت، دختر تحوتموس یکم را در خود جای داده است.
معبد حتشپسوت که در کرانه غربی اقصر و مشرف به رودخانه نیل در زمینی بزرگ ساخته شده است، توجه گردشگران داخلی و خارجی را به خود جلب میکند.
گردشگران از نقاط مختلف جهان علاقه زیادی به معبدی که در دامنه یک شیب صخرهای بلند شده است نشان میدهند.
این معبد که در سه طبقه با سیستم تراس پلکانی ساخته شده است با ساختار معماری خود بازدیدکنندگان را مجذوب خود میکند.
حَتشـِپسوت (به معنای سرآمد بانوان آزاده) پنجمین فرعون از دودمان هجدهم پادشاهی مصر باستان بود که برای ۲۲ سال مقام فرعون مصر را برعهده داشت و آن سرزمین را به یک کشور مقتدر تبدیل کرد. دوره حکومت حتشپسوت اوج قدرت و شکوفایی مصر در هر زمان دیگری بود که بیشتر به عنوان عصر طلایی تاریخ مصر نیز شناخته میشود.
حتشپسوت میان سال ۱۴۸۱ تا ۱۴۷۹ و به عنوان قدرت پشت تخت بهجای شوهرش تحوتموس دوم بر مصر فرمان راند، و میان سالهای ۱۴۷۹-۱۴۵۸ (پیش از میلاد) بر سر کار حکومت به صورت رسمی و مطلق بود و گمان میرود که هفت سال از این تاریخ را در کنار و همراه با پسرخواندهاش تحوتموس سوم به فرمانروایی میپرداختهاست.
حتشپسوت در واقع تنها زنی بود که در مصر باستان به تنهایی نقش ملکه و پادشاه را بازی میکرد و نزدیک به ۳۵۰۰ سال پیش، چندین سال به حکمرانی در این منطقه پرداخت و یکی از قدرتمندترین و بزرگترین فرعونهای تاریخ مصر بود.
ارسال نظر