الزامی بودن تغییر نامهای خاص صحت دارد؟
روابط عمومی سازمان ثبت احوال کشور، در پی انتشار اخباری در خصوص چگونگی تغییر نام افراد به نقل از سایت سازمان ثبت احوال کشور در برخی از رسانهها و فضای مجازی که موجب فضاسازی رسانه ای و ایجاد نگرانی بلاموضوع و تشویش اذهان عمومی در هموطنان شریف گردیده است، اطلاعیهای صادر کرده است.
خبرآنلاین: روابط عمومی سازمان ثبت احوال کشور، در پی انتشار اخباری در خصوص چگونگی تغییر نام افراد به نقل از سایت سازمان ثبت احوال کشور در برخی از رسانهها و فضای مجازی که موجب فضاسازی رسانه ای و ایجاد نگرانی بلاموضوع و تشویش اذهان عمومی در هموطنان شریف گردیده است، اطلاعیهای صادر کرده است.
ثبت احوال کشور چند روز قبل اطلاعیهای درباره انتخاب نام منتشر کرد، در این اطلاعیه چند بندی بهبرخی از اسامی اشاره شده بود که افراد نمیتوانند آنها را انتخاب کنند مثلاً در یکی از بندهای آن درباره ممنوعیت انتخاب نام آمده بود، «عناوین - اعم از عناوین لشکری و یا کشوری و یا ترکیبی از اسم و عنوان .مانند : " سروان ، سرتیپ ، دکتر ، شهردار و یا سروان محمد و و شهردار علی "»
بعد از انتشار این خبر سوال زیادی برای کاربران در فضای مجازی ایجاد شد، اینکه آیا افراد با این اسامی حتما باید نام خود را تغییر دهند، حتی خیلیها به نام «سردار آزمون» ملی پوش فوتبال کشورمان اشاره کردند که این بازیکن هم باید نام خود را تغییر دهد. حالا سازمان ثبت احوال کشور اطلاعیهای جدید منتشر کرده است، در این اطلاعیه آمده که: «تغییر اسامی اعلام شده که در رسانهها مطرح شده، الزامی نیست و صاحبان این نامها در صورت تمایل، میتوانند درخواست خود را به سازمان ثبت احوال کشور اعلام تا مورد بررسی قرار گیرد.
برابر ماده ۲۰ قانون ثبت احوال انتخاب نام با اعلام کننده است و وی میتواند نام هایی را که مغایر قانون منع به کارگیری اسامی و اصطلاحات بیگانه نباشد یا از سوی شورای عالی ثبت احوال ممنوع نشده باشد، انتخاب نماید.
در صورتی که نام افراد جزو نام های ممنوع شده باشد، فرد میتواند نسبت به تغییر نام خود اقدام کند ؛لذا ضرورتی برای تغییر نام افراد وجود ندارد.
نکته قابل توجه این است که سازمان ثبت احوال کشور هیچ گونه دخل و تصرفی در نام ثبت شده در اسناد هویتی افراد ندارد و تنها در هنگام نامگذاری فرد، کارشناسان این سازمان براساس ضوابط و قوانین موجود اقدام مینماید.»
ارسال نظر