۱۳۲۹۴۸۸
۲۳۳۰
۲۳۳۰
پ

تیترِ توجه برانگیز و جالب «کیهان» درباره غدیر!

روزنامه کیهان در یادداشت جدید خود با تیتر: «شادی دشمن‌سوزِ مردم زیر پرچم غدیر» از مردمی که در این راهپیمایی شرکت کرده اند، تشکر کرده.

روزنامه کیهان در یادداشت جدید خود با تیتر: «شادی دشمن‌سوزِ مردم زیر پرچم غدیر» از مردمی که  در این راهپیمایی شرکت کرده اند، تشکر کرده.

photo_2023-07-09_09-13-41

این روزنامه نوشته: شامگاه جمعه 16 تیرماه‌، منحصربه‌فردترین جشن عید غدیر تاریخ برای ملت ایران رقم خورد. مهمانی بزرگی که خمیرمایه آن محبت مردم به اهل بیت عصمت و طهارت (علیه‌السلام) بود و البته لبریز از شور و نشاط. در تهران‌، مردم با جمعیتی متراکم فاصله 10 کیلومتری میدان امام حسین‌(ع) تا میدان آزادی را پر کردند و پیر و جوان و کودک و زن و مرد ساعت‌ها را به شادی و لبخند گذراندند. این مهمانی در 24 مرکز استان و ۷۰ شهرستان نیز برگزار شد.

این جشن منحصربه‌فرد، پیام‌های زیادی داشت و واکنش‌های مختلفی را از سوی جریان‌ها و شخصیت‌های گوناگون برانگیخت. برای برخی مایه غرور و مباهات شد و برای برخی دیگر اسباب خشم و عصبانیت را فراهم آورد.

خط بطلان بر ادعای کاهش دینداری مردم

سالهاست که دشمنان انقلاب اسلامی و ملت ایران، در دستگاه‌های عظیم تبلیغاتی خود به دنبال القای این مطلب هستند که گرایش مردم به دین و شعائر مذهبی کمرنگ شده و در حال از بین رفتن است. این گزاره که بعضا در برخی رسانه‌های داخلی و از سوی برخی افراد به مدعی دلسوزی نیز تکرار می‌شود، عمدتا بر این تحلیل استوار است که پس از تشکیل نظام جمهوری اسلامی و پیوند دین با سیاست، مردم پس از مشاهده ناکارآمدی‌ها در دستگاه سیاسی، آنها را به حساب دین می‌نویسند و در نتیجه از دین و مذهب دلزده می‌شوند. 

این تحلیل جدای از آنکه مقدمات غلطی دارد، برای نتیجه آن – یعنی دلزدگی مردم از دین – نیز هیچ گواه معتبری وجود ندارد و بالعکس شواهد زیادی بر ضد آن وجود دارد. اجتماعات عظیم و فراگیر مردم در مناسبت‌های مختلفی چون اربعین حسینی، شب‌های قدر، نیمه شعبان، بزرگداشت شخصیت‌های مذهبی و... یکی از مهم‌ترین دلایل عدم کاهش گرایش به دین و معنویت در مردم و به خصوص جوانان است و حتی با مقایسه حضور مردم در این رویدادها با دهه‌های گذشته می‌توان فهمید که گرایش به دین و معنویت در میان آحاد مردم روند صعودی داشته است. چنان‌که رهبر معظم انقلاب در سخنرانی سال گذشته در حرم مطهر امام خمینی(ره) به آن تصریح کردند و فرمودند: «امروز گرایش مردم به انقلاب و به دین از روز اوّل انقلاب یقیناً بیشتر است.»

همان‌طور که پیش‌تر بیان شد، برگزاری این مراسم باشکوه واکنش‌های مختلفی در پی داشت که برخی از آنها آمیخته با انتقاد بود. انتقادهایی که می‌توان از شیوه بیان آنها ماهیت مغرضانه بودن آنها را فهمید. در این میان یکی از انتقادهایی که از سوی برخی‌اشخاص تکرار شد، عدم توجه به فقرا و مستضعفین در عید غدیر بود. 

انتقاد فوق البته ریشه در نوعی غفلت و عدم آگاهی دارد. چرا که جشن ده کیلومتری غدیر به موضوع رسیدگی به فقرا و یتیمان نیز توجه داشته است. به گفته معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد استان تهران‌، پویش «به عشق علی» به منظور جذب حامیان طرح اکرام ایتام و محسنین همزمان با دهه امامت و ولایت و به ویژه در روز عید سعید غدیر در مهمانی ۱۰ کیلومتری غدیر برگزار شد و پایگاه‌های جمع‌آوری کمک‌های مردمی و ثبت‌نام خیران در طرح اکرام ایتام و محسنین برپا گشت.

محمد دهرویه در این باره گفت: در همین راستا هزار و 51 نفر از مردم نوع‌دوست حاضر در مهمانی ۱۰ کیلومتری غدیر با حضور در پایگاه‌های کمیته امداد نسبت به ثبت‌نام در این طرح اقدام و به جمع خانواده حامیان اکرام ایتام و محسنین پیوستند.

وی عنوان کرد: این تعداد حامی حمایت از هزار و ۸۴۱ یتیم و فرزند محسنین را برعهده گرفتند. با این تعداد حامی جدید نیز هم اکنون ۹۸ هزار و ۱۳۰ حامی در قالب طرح اکرام ایتام و محسین با کمیته امداد استان تهران همکاری دارند.

این تنها یکی از دستاوردهای مهمانی ده کیلومتری است که البته میزان کمک‌های نقدی و غیرنقدی جمع‌آوری شده توسط پایگاه‌های مختلف برای محرومین و یتیمان در نظر گرفته نشده است. یافتن بیش از هزار حامی برای بیش از هزار و 800 یتیم دستاوردی است که یقینا در قالبی غیر از تجمع میلیونی مردم در جشن امامت امام یتیمان به راحتی میسر نمی‌شود.

همچنین نباید فراموش کرد خوان گسترده نعمت در این مهمانی، چه بسا نیازمندان را بیشتر از دیگران و بهتر از هر زمانی بهره‌مند می‌کند. چرا که در این‌گونه مراسم‌ها، فقیر از غنی تشخیص داده نمی‌شود، کرامت و آبروی نیازمندان حفظ می‌شود و محدودیتی برای بهره‌مندی وجود ندارد. 

شادی دشمن‌سوز ملت ایران

حماسه حضور پرنشاط مردم در عید امامت و ولایت، واکنش‌های مغرضانه و در عین حال مضحک نیز از سوی رسانه‌های بیگانه به همراه داشت که حاکی از خشم و عصبانیت آنان از شادی مومنانه مردم ایران بود.

رویداد عظیم مهمانی ده کیلومتری در پایتخت و مشابه آن در شهرستانها از سوی رسانه‌های بیگانه چون بی‌بی‌سی و اینترنشنال با سانسور شدید مواجه شد و تعداد معدودی مطلب در این باره منتشر شد که آن هم جهت‌دار و در راستای تحریف حقایق بود.

به عنوان مثال کانال تلگرامی بی‌بی‌سی فارسی با‌اشاره به صفوف افراد برای گرفتن غذای نذری، آن را ناشی از فقیر و گرسنه بودن مردم دانست! و همچنین تلاش کرد مشکلات ناشی از ترافیک در برخی معابر تهران را که تا حدودی تحت تاثیر این مراسم بود، بزرگنمایی و مردم را ناراضی و خشمگین نشان دهد!

این رسانه مزدور حتی از حاشیه‌ای در حد آتش‌سوزی در یکی از غرفه‌های جشن در مشهد نیز نگذشت تا اصل حماسه حضور باشکوه مردم را کمرنگ سازد. غافل از اینکه با تمرکز بر سایه‌ای کوچک در روز روشن، نمی‌توان نور خورشید را کمرنگ کرد یا انکار نمود!

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج