۱۳۲۶۹۴۰
۱۷ نظر
۶۸۷۱
۱۷ نظر
۶۸۷۱
پ

شاهکار تازه دولت رئیسی برای دور زدن تحریم‌ها!

بعد از چای سریلانکا و غذا و داروی عراق؛ نوبت به تهاتر نفت در برابر کالا با پاکستان رسید!

روزنامه فرازدیلی: بعد از چای سریلانکا و غذا و داروی عراق؛ نوبت به تهاتر نفت در برابر کالا با پاکستان رسید!

مدیرکل آسیای جنوبی سازمان توسعه تجارت در گفت و گویی با «ایلنا» گفته که به زودی شرایط تهاتر با پاکستان نهایی می‌شود. طالبیان مقدم در این خصوص توضیح داده که «به زودی از طرف پاکستانی دعوت خواهیم کرد که در میز مذاکره درباره چگونگی روند تهاتر بایکدیگر به توافق برسیم.

فرآیند تهاتر کار سنگین و انرژِی‌بری است و امیدواریم که بتوانیم از شهریور کار خود را شروع و در ادامه به سمت تجارت آزاد پیش برویم. پاکستان و هند در حوزه پوشاک دارای مزیت هستند و صنعت نساجی به شکل سنتی در این کشور شکل گرفته است اما باید بررسی شود که واردات از این کشور تولید داخلی را دامپ نکند از این‌رو روند تهاتر باید چند وجهی مورد بررسی قرار بگیرد و مواظب باشیم که صنعت داخلی از بین نرود.»

شاهکار تازه دولت رئیسی برای دور زدن تحریم‌ها!

به گفته طالبیان مقدم؛ مزیت صادراتی ایران برای پاکستان عبارتند از فرآورده‌های نفتی، خشکبار، ماشین آلات و لوازم ساختمانی است.

خبر تهاتر کالا با پاکستان در حالی منتشر شده که هفته قبل نیز خبر رسید سریلانکا در ازاء پول نفت به ایران چای تحویل خواهد داد. در عین حال نیز مدت‌هاست موضوع بازپرداخت پول گاز تحویلی ایران به عراق محل بحث جدی بوده. عراق به دلیل تحریم‌های آمریکا تنها حاضر به بازپرداخت این مبلغ از طریق مبادله کالای اساسی و دارو است.

دولت سیزدهم تهاتر را تاکتیکی برای تحریم‌گریز شدن اقتصاد ایران معرفی می‌کند. مرداد سال قبل صفری، معاون اقتصادی وزارت خارجه گفته بود: تحریم مساوی مرگ نیست و راه حل ایران برای عبور از تحریم، تهاتر است.

اما سوال که دولت آن را بی پاسخ گذاشته است، این است: آیا کشورهای دیگر حار هستند به جز کالاهای ضروری چون غذا و دارو، در این فرآیند تهاتر با ایران وارد معامله تکنولوژی یا نیازهای دیگری چون مواد اولیه مورد نیاز کارخانه‌ها و صنایع شوند؟

تجربه کشورهای دوست و نزدیک به ایران چون عراق نشان می‌دهد که پاسخ این سوال منفی است. عراق تا کنون نه ارز حاصل از صادرات گاز ایران را به کشورمان پرداخت کرده  نه حاضر شده چیزی بیشتر از غذا و دارو در ازاء گاز دریافتی به ایران تحویل دهد.

در عین حال مساله دیگر هم این است که این تهاتر تا چه اندازه می‌تواند خلا واردات تکنولوژی و همینطور جذب سرمایه‌گذاری خارجی در ایران را رفع و رجوع کند. به گفته وزیر نفت هم اکنون تنها در بخش نفت و گاز کشور نیاز به جذب حدود دویست میلیارد دلار سرمایه‌گذاری هستیم تا در آینده نزدیک به عنوان دارنده دومین ذخایر گاز جهان تبدیل به واردکننده گاز از دیگر کشورها نشویم.

روشن است که دل بستن به تهاتر کالا در این شرایط نخواهد توانست چیزی بیش از نیاز روزمره کشور و آن هم در سطح حداقلی را رفع و رجوع کند. آن هم در شرایطی که کشورهای پیرامون ایران در مسابقه‌ای تمام عیار مشغول جذب سالانه میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری خارجی و رکوردشکنی پی در پی در تجارت و درآمدهای ارزی خود هستند.

نکته مهم درباره پاکستان نیز این است که قرار است این کشور در چارچوب توافق تهاتری خود با ایران در ازائ نفت یا کالای دریافتی از کشورمان چه کالا یا تکنولوژی به ما بدهد؟ همانطور که مدیرکل آسیای جنوبی سازمان توسعه تجارت گفته مزیت اصلی پاکستان در تجارت با ایران صنعت نساجی این کشور است که خود می‌تواند با واردات کالای پاکستانی زمینه رکود بیشتر کسب و کارهای مشابه ایرانی را در داخل فراهم کند. آن هم کسب و کارهایی که سال‌هاست زیر فشار واردات کالاهای ترک هستند.

در چنین شرایطی این یک سوال اساسی است که دولت سیزدهم علی‌رغم شعارش درباره اداره اقتصاد کشور بدون تحریم و محور قرار دادن کشورهای همسایه چرا هنوز در عرصه عادی‌ترین و معمول‌ترین سطح تجارت با همین کشورها درمانده است؟

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ناشناس

    تهاتر. اصلا به نفع ما نیست. هم. مجبوریم. نفت و گاز رو با قیمت کمتر بدهیم. و هم به جای پول کالا بگیریم. کالایی که باعث نابودی تولید داخلی میشود رییسی. در باتلاق گیر کرده.

  • ایرانی

    رییسی کلا تصمیم به نابودی ملت از ریشه گرفته .

  • ناشناس

    دیپلوماسی عزت خخخ

  • ناشناس

    به والله قسم این نفت بیت المال و حق الناس ، اینجوری تهاترش نکنید با یه مشت کالای بنجول کشورهای عقب مانده

  • یزدان

    درود به شرف امریکا با این تحریماش
    منکه شخصا راضیم

  • ناشناس

    کاری کردیم که کشورهای جهان سوم هم جنسهای بنجول را به ما بدهند در مقابل طلای سیاه

  • بدون نام!

    برگشتیم به عهد دقیانوس! تازه اون موقع مبادله کالا با کالا بود حالا شده کالا بجای پول نفت که خیلی بدتره!خخخ

  • ارش

    لعنت بر بانیان تحریم

  • ناشناس

    صدام هم با فرمول نفت در برابر غذا تضعیف شد و چندروز بیشتر درمقابل هجوم امریکا نتوانست مقاومت کند

  • ناشناس

    با این کارها کشور و مردم را 500تومان سال عقب می برند و آنوقت از خودشان تمجید می کنند که ما سفره ی مردم را به بر جام گره نزدیم !!!! بزرگان حکایتی تعریف میکردند که مناسب حال مسولان است ولی خوب نیست بیان کنم!!!

  • ناشناس

    واقعا چه عقلی در این کشور حاکم است ؟
    بجای رفع تحریمها ، همیشه دنبال دور زدن هستند روشی که بارها شکست خورده

  • ناشناس

    تا کی میخواهید لقمه را از پشت گردن در دهن بگذارید بدبختی از این بدتر. تهاتر پاکستان چیزی ندارد شما قصد تعطیلی کارخانجات نساجی ایران را دارید کشور به پوشاک نیاز ندارد بهترین کارخانجات نساجی در ایران وجود دارد شما کار را به خود مردم واگذار کنید نیازی به تهاتر نیست

  • ناشناس

    اتفاقا صنعت نساجی پاکستان می‌تونه بهترین راه حل برای جلوگیری از واردات و قاچاق پوشاک به داخل باشه

  • م. اع

    اینها همگی منشا دلالی دارد و خود از تحریم فاجعه آمیز تر است.

  • ناشناس

    برنج پاکستانی

  • رضا

    ایرانی سرش کلاه نمیره

  • ای دریغ و تاسف!!!

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج