سریلانکا چقدر به ایران بدهی دارد؟
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فراوردههای نفت، گاز و پتروشیمی ایران درباره پرداخت بدهی نفتی سریلانکا به ایران با چای گفت: سریلانکا خیلی وقت است به ایران بدهی دارد و بهتر است این موضوع هر چه زودتر تعیین تکلیف شود.
خبرآنلاین: سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فراوردههای نفت، گاز و پتروشیمی ایران درباره پرداخت بدهی نفتی سریلانکا به ایران با چای گفت: سریلانکا خیلی وقت است به ایران بدهی دارد و بهتر است این موضوع هر چه زودتر تعیین تکلیف شود.
خبرگزاری رویترز گزارش داده است که سریلانکا به جای بدهی ۲۵۰ میلیون دلاری نفتی خود به ایران، چای میدهد.بر اساس این گزارش که از سوی ایسنا منتشر شده است، این بدهی نفتی مربوط به سال ۲۰۱۲ است و در سال ۲۰۲۱ دو کشور توافق کردند که سریلانکا به خاطر به تحریمهای آمریکا، آن را با صدور چای به ایران بازپرداخت کند اما بحران مالی سریلانکا باعث شد تا این تبادل با دو سال تاخیر صورت گیرد. گفته میشود سریلانکا از ماه آینده ارسال چای به ایران را برای پرداخت بدهی نفتی ۲۵۰ میلیون دلاری خود آغاز میکند.
طبق توافق قبلی قرار بوده که سریلانکا به مدت ۴۸ ماه، ماهانه ۵ میلیون دلار چای به ایران بفرستد ولی مقامهای این کشور قصد دارند این میزان را به ماهانه ۲ میلیون دلار کاهش دهند.
چای سیلان مهمترین صادرات سریلانکاست و این کشور سال گذشته یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار از صادرات این محصول درآمد داشته است.
ایران یکی از وارد کنندگان مهم چای از سریلانکاست ولی به خاطر تحریمهای آمریکا، واردات این کشور از ۱۲۸ میلیون دلار در سال ۲۰۱۸ به ۷۰ میلیون دلار در سال گذشته کاهش یافته است.
اما سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فراوردههای نفت، گاز و پتروشیمی ایران درباره این توافق گفت: سریلانکا خیلی وقت است که به ایران بدهی دارد و این بدهی مربوط به تحریمهای دور اول آمریکا علیه ایران است.
سیدحمید حسینی با بیان اینکه مبادلات ما با سریلانکا یک مقدار پیچیده شده است، افزود: در سالهای قبل و در دولتهای قبل هم تلاشهایی بهمنظور تسویه حساب سریلانکا به ایران صورت گرفت اما نتیجه نداد و تاکنون سریلانکا حاضر به پرداخت بدهی خود نشده است بنابراین بهتر است هر چه زودتر تعیین تکلیف شود.
حسینی با بیان اینکه بحث تهاتر نفت و کالا از سریلانکا به ایران بحث امروز نیست و چند سال است مطرح است، ادامه داد: در این زمینه پیشنهاداتی داده شد و با توجه به اینکه ما واردات چای داریم و مصرف چای هم در کشور بالاست این تصمیم و توافق اخیر چندان بد به نظر نمیرسد.
این فعال اقتصادی ادامه داد: درواقع به جای اینکه پول نفت ما دست سریلانکا بماند میتوان کالا وارد کرد که در این زمینه با رایزنی با این کشور میتوانیم چای با کیفیت خوب را با قیمت خوب وارد کنیم.
واردکنندگان چای با مشکل مواجهاند
هند، سریلانکا، کنیا، امارات، ترکیه و ویتنام از جمله کشورهای عمده صادرکننده چای به ایران هستند. این در حالی است که ایران تولیدکننده چای هم محسوب می شود.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فراوردههای نفت، گاز و پتروشیمی ایران در پاسخ به اینکه نیاز ما به چای چقدر است که ایران موافقت کرده سریلانکا به جای بدهی نفتیاش هم به ایران چای بدهد؟ گفت: در حال حاضر وضعیت واردات چای مناسب نیست و صدای همه واردکنندگان چای درآمده و عنوان میکنند که سال گذشته برای واردات چای، فقط به یک شرکت ارز اختصاص پیدا کرد.
این فعال اقتصادی ادامه داد: با توجه به وضعیت واردات، خبرهایی مبنی بر افزایش دو تا سه برابری قیمت چای به گوش میرسد اما اگر این بار سریلانکا به وعده خود عمل کند واردات چای از این کشور میتواند بازار چای در داخل را کنترل کند.
حسینی در مورد تاثیر توافق اخیر ایران و سریلانکا بر بازار چای ایرانی هم بیان کرد: چای ایرانی اولا کفاف مصرف داخل را نمیدهد و در ضمن با اینکه بازار صادراتی دارد و به کشورهایی مانند عراق و ترکیه صادر میشود اما ذائقه بسیاری از مردم ما چای خارجی را میپسندد بر این اساس هر سال بالغ بر ۳۰ تا ۴۰ هزار تن واردات چای داریم بنابراین اگر واردات چای از سریلانکا صورت بگیرد تاثیر منفی بر بازار چای ایران ندارد.
ارسال نظر