۱۳۲۲۶۷۰
۱ نظر
۱۱۳۷۳
۱ نظر
۱۱۳۷۳
پ

چرا خودرو سهند قابل اعتماد نیست؟

سهند از نظر ظاهری ژن تیبا، ساینا و کوییک را به ارث برده و موتور M۱۵ احتمالا پاشنه‌آشیل آن است

فراو: سهند معجونی از شاهکارهای قبلی سایپاست. سرهم کردن نمای جانبی ساینا با ستون و چراغ‌ تیبا و دستگیره‌ کوییک فقط بخشی از هنرنمایی طراحان سهند است که برای عرضه آن به بازار در خوشبینانه‌ترین حالت ممکن باید تا پایان سال منتظر باشیم. از یک طرف دیگر قرار است سهند با پیشرانه معروف و هشت سوپاپ M۱۵ که قبلا روی مدل‌هایی مثل تیبا، ساینا و کوییک تست شده و امتحانش را در شاهین با مردودی پس داده، عرضه شود که همین فاکتور می‌تواند حکم پاشنه‌آشیل محصول جدید پارس‌خودرو را داشته باشد. به‌گزارش فرارو؛ سهند پلتفرم جدیدی ندارد و از همان اول به‌اسم فیس‌لیفت جدید ساینا معرفی شد. درعمل از نظر ظاهری بین سهند و تیبا هم شباهت‌های زیادی دیده می‌شود. در نمای عقب خودرو همان چراغ سوم یا چراغ ترمز تیبا را می‌بینیم و ستون سوم سهند یا همان ستون C دقیقا مشابه همان چیزی است که در طراحی تیبا وجود دارد.

سهند در نمای جانبی همان سایناست و اگر تغییر فرم رینگ‌ها را فاکتور بگیریم، تفاوت دیگری مشاهده نمی‌شود. عکس‌هایی که در همین یکی، دو روز از مراسم رونمایی سهند توسط پارس‌خودرو منتشر شده، نشان می‌دهد، ردپای طراحی مدل‌های قبلی سایپا مثل تیبا را می‌توانیم داخل اتاق سهند هم پیدا کنیم.

سهند روز ۲۶ خرداد امسال به‌شکل رسمی توسط پارس‌خودرو رونمایی شد و عکس‌هایی که از این مراسم وجود دارد، نشان می‌دهد برای این محصول از همان روکش‌های صندلی و کفپوشی که در این سال‌ها برای مدل‌هایی مثل تیبا و ساینا وجود داشته، استفاده کردند. با این اوصاف می‌توانیم تبدیل فرم فرمان به‌حالت دی‌کات را یکجور تحول و انقلاب در طراحی اطلس حساب کنیم و گفته می‌شود دوتا کیسه هوا برای سرنشین‌های جلو و ترمز ABS هم در سهند سایپا وجود دارد. محول جدید پارس‌خودرو با همان دستگیره‌های کوییک طراحی شده و خیلی‌ها سقف مشکی و طرح رینگ‌های سهند را مشابه همان رینگ کوییک می‌دانند.

سهند البته از نظر ظاهری تفاوت‌هایی با خودرو‌های نسل قبلی سایپا دارد و حالا که قرار است به‌اسم محصول جدید راهی بازار شود، طبیعتا به آپشن‌های بیشتری مجهز شده. مثلا سقف سانروف را می‌توانیم یکی از جذابیت‌های سهند بدانیم. از یک طرف دیگر داخل اتاق یک نمایشگر لمسی روی داشبورد اضافه شده و رینگ آلومینیومی و دوربین ۳۶۰ درجه هم جزو مهم‌ترین آپشن‌های سهند به‌حساب می‌آیند. البته بخشی از فعالان بازار طراحی داخل اتاق سهند را با خودرو‌های فیات مقایسه می‌کنند که خب می‌توانیم این یکی را برای خود فیات خجالت‌آور بدانیم.

چرا خودرو سهند قابل اعتماد نیست؟نمای ظاهری سهند با همان المان‌هایی که در تیبا و ساینا وجود داشته، طراحی شده است

سهند یکی دیگر از دستپخت‌های خودروسازان ایرانی با موتور M۱۵ است. یعنی حداکثر گشتاور خروجی موتور سهند به ۱۳۷ نیو‌تن‌متر می‌رسد و حداکثر قدرتی معادل ۹۰ اسب بخار تولید می‌کند. عدد‌هایی که به‌لطف درچه گاز برقی نسبت به ساینا کمی بهبود پیدا کرده، اما خب نهایتا با همان موتوری سروکار داریم که قبلا روی تیبا، ساینا، کوییک و شاهین امتحانش را پس داده است.

سهند درحالی با موتور ۱.۵ لیتری M۱۵ معروف راهی بازار می‌شود که از الان می‌توانیم همین فاکتور را پاشنه‌آشیل محصول جدید پارس‌خودرو بدانیم. چرا؟ چون سهند چیزی نزدیک هزار و ۲۲۰ کیلو وزن دارد؛ یعنی تقریبا هم‌وزن شاهین است و از سورن ایرانخودرو سنگین‌تر است.

سایپا اولین نسخه‌های شاهین را با همین موتور M۱۵ راهی بازار کرد و سال ۱۴۰۱ برای بهبود شرایط فنی شاهین دست‌به‌دامن ایرانخودرو و موتور‌های TU۵ این مجموعه شد. حالا قرار است شاهین پلاس یعنی نسخه‌های جدید شاهین با موتور ME۱۶ مگاموتور راهی بازار شوند و این حرف‌ها نشان می‌دهند خود سایپا هم به‌ضعف فنی شاهین با موتور M۱۵ واقف است. حالا قرار است در دوره‌ه‌ای که نسل موتور‌های هشت سوپاپ منسوخ شده، سهند به‌عنوان محصول جدید داخلی دوباره با همان موتور معروف تیبا و ساینا پا به بگذارد.

سهند قرار است به‌اسم یک خودرو آپشنال راهی بازار شود. بین خودمان بماند، اما خبری از همین آپشن‌ها در نسخه پایه سهند نیست و آنطور که خبر‌های غیررسمی نشان می‌دهد، چیز‌هایی مثل کروز کنترل، فرمان برقی، تهویه نیمه‌اتوماتیک، صندلی برقی راننده، گرم‌کن صندلی راننده، چراغ‌های دی لایت و اتولایت، دوربین عقب، سانروف و رادار نقطه کور فقط در نسخه فول‌آپشن پیش بینی شده و تیپ پایه سهند از حیث آپشن‌ها، تفاوتی با ساینا S فعلی ندارد. 

سهند اولین بار تابستان پارسال در نمایشگاه تحول صنعت خودرو رونمایی شد و آن موقع بازه ۲۳۰ تا ۲۸۰ میلیون تومان را به‌عنوان قیمت سهند بعد از عرضه به بازار تخمین می‌زدند. همان زمان تیبا صندوقدار و تیبا هاچ‌بک در بازار آزاد حدود ۲۰۰ میلیون تومان قیمت داشتند و ساینا را ۲۰۵ میلیون تومان معامله می‌کردند. الان قیمت تیبا به حدود به حدود ۳۳۰ تا ۳۴۰ میلیون تومان رسیده و بابت ساینا صفرکیلومتر دست‌کم ۳۱۵ میلیون تومان ردوبدل می‌شود. با این اوصاف بعید است سهند در همان بازه قیمتی که پارسال برای آن تخمین زده می‌شد، راهی بازار شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • داریوش

    سلام گول ظاهرو نخورین این نمونه تبلیغیه موقع تحویل انگار ماشینتو دزد برده فقط شاسی صندلی و فرمان داره اپشناشو همه حذف کرده یا با ارزان ترین جنس عوض کرده

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج