چرا قیمت خودرو کاهشی شد؟
روزنامه تعادل نوشت: اجرای مرحله دوم فروش خودرو در سامانه یکپارچه و جلوگیری از درج قیمت در پلتفرمهای انتشاردهنده آگهی مانع افزایش قیمت بازار خودرو شد. همچنین بلاتکلیفی قیمت محصولات مونتاژی، قوت گرفتن ورود کارکردهها و همچنین دور دوم فروش خودرو در سامانه یکپارچه از جمله دلایل افت قیمت همراه با رکود معاملات به شمار میآیند.
روزنامه تعادل: روند صعودی قیمت خودرو تا اواسط اردیبهشت ماه ادامه داشت؛ همین مساله سیاستگذار خودرویی را به فکر انداخت تا با اجرای مرحله دوم فروش خودرو در سامانه یکپارچه و جلوگیری از درج قیمت در پلتفرمهای انتشاردهنده آگهی به نوعی مانع افزایش قیمت بازار خودرو شود.
با این اقدامات مدتی است قیمت انواع خودروها در بازار در سراشیبی قرار دارد. بهطوریکه بررسی قیمت برخی خودروهای داخلی در بازار نشان میدهد، طی دو ماه گذشته بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان افت قیمت داشتهاند. کارشناسان میگویند: «بلاتکلیفی قیمت محصولات مونتاژی، قوت گرفتن ورود کارکردهها و همچنین دور دوم فروش خودرو در سامانه یکپارچه» از جمله دلایل افت قیمت همراه با رکود معاملات به شمار میآیند.
چرا قیمت خودرو کاهشی شد؟
سال گذشته قیمت خودرو با تنشهای بسیاری همراه بود و کمتر خریداری میتوانست از کارخانه یا بازار خودروی مورد نیاز خود را خریداری کند. از یک طرف خودروساز بر طبل افزایش قیمتها میکوبید و ازطرف دیگر وزارت صمت از برنامههای خود برای مدیریت قیمتها در بازار صحبت میکرد.
بلاتکلیفی بازار در نهایت باعث شد تا طرح فروش خودرو توسط سامانه یکپارچه در اسفند ماه ۱۴۰۱ اجرایی شود و به نوعی بخشی از تقاضای بازار به سمت خرید خودرو از این سامانه رفت اما با آغاز سال ۱۴۰۲ پیش بینی کاهش قیمتها در بازار محقق نشد و حتی با اعلام قیمتهای جدید انواع خودروهای داخلی توسط دولت جرقه جدیدتری برای رشد قیمتها در بازار خودرو زده شد.
بر همین اساس طی فروردین ماه «دناپلاس» در بازار ۷۹۵ میلیون تومان قیمتگذاری شد و رشدی ۱۰ میلیونی را تجربه کرد و «دنا پلاس توربو اتومات» هم با رشد ۶۳ میلیونی در بازار یک میلیارد و ۲۰ میلیون تومان قیمت خورد و در بازار وارد باشگاه یک میلیاردیها شد. علاوه بر این «۲۰۷ پاناراما اتومات» هم در بازار یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون تومان قیمتگذاری شد.
بازار خودرو که در ماههای اخیر رشدهای عجیب و غریبی تجربه کرده بود، طی ماه گذشته، بهصورت یکنواخت کاهشی شد. این روند بهقدری جدی است که در برخی از محصولات، شاهد رسیدن قیمت بازار به قیمت کارخانه بوده و به نوعی آن حباب قیمتی بازار خودرو ترکید. البته تا اواسط اردیبهشت ماه روند صعودی قیمت خودرو ادامه داشت و همین مساله سیاستگذار خودرویی را به فکر انداخت تا با اجرای مرحله دوم فروش خودرو در سامانه یکپارچه و جلوگیری از درج قیمت در پلتفرمهای انتشاردهنده آگهی به نوعی مانع افزایش قیمت بازار خودرو شود.
با این اقدامات مدتی است قیمت انواع خودروها در بازار در سراشیبی قرار دارد اما باید این نکته را مدنظر قرار داد که بلاتکلیفی قیمت محصولات مونتاژی، قوت گرفتن ورود کارکردهها و همچنین دور دوم فروش خودرو در سامانه یکپارچه از جمله دلایل افت قیمت همراه با رکود معاملات به شمار میآیند.
کارشناسان معتقدند اجرای مرحله دوم فروش یکپارچه خودرو یکی از دلایل افت قیمتها در بازار خودرو است. در واقع با توجه به اختلاف قیمت خودروها از بازار تا کارخانه، افراد ترجیح میدهند خودروی موردنیاز خود را از طریق سامانه فروش یکپارچه خودرو خریداری کنند. البته ممکن است تحویل خودرو، مدت زمان زیادی طول بکشد اما اختلاف قیمت بین کارخانه و بازار به میزانی است که صرف مدتزمان بیشتر برای دریافت خودرو، باز هم برای مشتریان صرفه اقتصادی دارد.
موضوع دیگری که بیشترین تاثیر را در کاهش قیمت خودروهای مونتاژی و حتی داخلی داشته است؛ قیمتگذاری این محصولات توسط شورای رقابت است که بهای این خودروها را حتی نسبت به قیمت قبلی نمایندگیها با کاهش قابلتوجهی همراه کرده و اختلاف قیمت بین کارخانه و بازار را برای این دست از خودروها بیش از پیش افزایش داده است.بنابراین مشتریان ترجیح میدهند برای خرید این خودروها تا تعیینتکلیف نهایی اختلافات میان خودروسازان خصوصی و شورای رقابت صبر کنند.
علاوه بر این دلیل دیگر کاهش قیمت خودرو و رکود در بازار خودرو را باید ورود خودروهای وارداتی دانست چراکه پس از کشوقوسهای فراوان گویا به مرحله عملیاتی نزدیک شده و حتی قیمت پایه چانگان نیز تعیین شده است. بنابراین متقاضیان ترجیح میدهند تا ورود خودروهای خارجی و تاثیر آن بر بازار از خرید خودرو خودداری کنند.
مقایسه قیمت ۱۵ مدل خودرو در دوماه
در این گزارش به نوسانات قیمتی ۱۵ خودروی داخلی پرتقاضای بازار طی ۲ ماه گذشته پرداخته شده که در طول این مدت قیمتها روند صعودی و نزولی قابل توجهی را تجربه کرده است. بررسی روند قیمتی این خودروها نشان میدهد طی این دو ماه قیمت بخش زیادی از این خودروها از ۱۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان کاهش داشته است.
قیمت خودروی شاهین فروردین ماه ۷۳۰ میلیون تومان بوده که در خردادماه با کاهش ۱۳۰ میلیون تومانی، ۶۰۰میلیون تومان معامله میشود. کوییک آر نیز با کاهش ۶۷ میلیونی، در خردادماه ۳۵۳ میلیون تومان معامله میشود. این خودرو در فروردین ۴۲۰ میلیون تومان قیمت داشته است. کوییک معمولی نیز از ۴۱۵ میلیون با افت قیمت، ۳۴۹ میلیون تومان خرید و فروش میشود. سمند سورن پلاس که در فروردین ماه ۷۳۲ میلیون تومان معامله میشده، در خردادماه با کاهش ۱۲۲ میلیونی، در بازار ۶۱۰ میلیون تومان قیمت دارد. رانا پلاس نیز کاهش محسوسی را تجربه کرده، بهطوریکه طی این دوماه ۱۲۰ میلیون تومان ارزانتر شده و از ۶۲۰ میلیون تومان به ۵۰۰ میلیون تومان افت قیمت داشته است. دنا پلاس نیز فروردین ماه ۸۰۵ میلیون تومان قیمت داشته که با کاهش ۱۲۵ میلیون تومانی به ۶۸۰ میلیون تومان رسیده است. دنا توربو اتوماتیک نیز با افت قیمت مواجه شده، بهطوریکه از کانال یک میلیارد و ۳۰ میلیون تومان در فروردین به کانال ۹۰۰ میلیون تومان در خردادماه سقوط کرده است.
اما خودروی پرطرفدار پژو ۲۰۷ پانا افت شدیدی را تجربه کرده است؛ قیمت این خودرو در فروردین ماه یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون تومان بوده که در خردادماه ۹۷۵ میلیون تومان قیمت خورده است؛ به عبارتی این خودرو، ۱۹۰ میلیون تومان طی دوماه ارزانتر شده است. تیبا صندوقدار هم که فروردین ماه ۴۰۵ میلیون تومان ارزش داشته، در خردادماه با کاهش چند ده میلیونی ۳۵۷ میلیون معامله شده است. ساینا نیز با کاهش ۸۰ میلیونی در خردادماه ۳۴۰ میلیون تومان قیمت دارد. خودروی ساینا در فروردین ماه ۴۲۰ میلیون تومان داشته است.
تیبا ۲ هم با کاهش ۵۱ میلیونی از ۴۰۶ میلیون تومان در فروردین ماه به ۳۵۵ میلیون تومان در خردادماه رسیده است. پژو۲۰۷ دندهای نیز که در فروردین ماه ۸۰۰ میلیون تومان قیمت داشته است در خردادماه ۶۸۵ میلیون تومان قیمت خورده است. یعنی کاهش ۱۱۵ میلیون تومانی. هایما S۵پلاس نیز از یک میلیارد و۶۴۰ تومان با یک افت شدید قیمتی، یک میلیارد و۳۲۰ میلیون تومان معامله میشود؛ به عبارتی این خودرو طی دوماه ۳۲۰ میلیون تومان ارزانتر شده است.
ارسال نظر