۹ وسیله که در تمیز کردن آن ها زیاده روی می کنیم
شاید عجیب به نظر برسد اما گاهی ضرر تمیز کردن می تواند بیشتر از فایده ی آن باشد. بعضی چیزها نباید زیاد تمیز شوند و به مراقبت ویژه نیاز دارند. ماهیتابه های چدنی، اثاثیه ی چوبی و حتی شلوارهای جین، با تمیز کردن یا شستشوی زیاد می توانند از بین بروند.
روزیاتو: شاید عجیب به نظر برسد اما گاهی ضرر تمیز کردن می تواند بیشتر از فایده ی آن باشد. بعضی چیزها نباید زیاد تمیز شوند و به مراقبت ویژه نیاز دارند. ماهیتابه های چدنی، اثاثیه ی چوبی و حتی شلوارهای جین، با تمیز کردن یا شستشوی زیاد می توانند از بین بروند.
۱- حوله
لازم نیست حوله های خود را بعد از هر بار استفاده بشویید. اگر آن ها را خوب خشک کنید می توانید یک هفته از آن ها استفاده کنید. با خشک کردن حوله ها بعد از استفاده، نه تنها در زمان لازم برای شستشوی آن ها صرفه جویی می کنید، بلکه ماندگاری آن ها را هم بالا می برید.
۲- اثاثیه ی چوبی
اسپری های پاک کننده ی سطوح چوبی که از موم درست شده اند، اگر بیشتر از یک یا ۲ بار در ماه استفاده شوند، می توانند باعث تشکیل یک لایه ی چربی روی سطح چوب شوند که گرد و خاک بیشتری را به خود جذب می کند. بنابراین اگر می خواهید اثاثیه ی چوبی خود را هر روز تمیز کنید، بهتر است این کار را با یک دستمال خشک انجام دهید.
۳- ماهیتابه چدنی
حتماً برای شستشوی ماهیتابه های چدنی خود هم از مایع ظرفشویی استفاده می کنید. اما این کار درست نیست، چرا که مایع ظرفشویی می تواند به چدن آسیب بزند. روش صحیح استفاده از محلول نمک کوشر درشت و آب برای از میان بردن سوختگی ها است. بعد از شستشوی ماهیتابه اجازه دهید خوب خشک شود، چرا که حتی چند قطره آب هم می تواند باعث زنگ زدگی چدن شود.
ماهیتابه های چدنی نیازی به شستشوی زیاد ندارند. اگر می توانید ماهیتابه را با صرفاً دستمال کشیدن آن تمیز کنید، همان کفایت می کند. باقی ماندن مقدار اندکی چربی بعد از تمیز کردن ماهیتابه ایرادی ندارد.
۴- آینه
تمیز کردن هر روزه ی آینه با اسپری های شیشه پاک کن می تواند به آن آسیب بزند، به طوری که ممکن است نزدیک لبه های آینه یا حتی در وسط آن لکه های سیاه رنگی ظاهر شود. بهتر است آینه را بیشتر از یک بار در هفته تمیز نکنید تا به چنین مشکلاتی برنخورید.
۵- اجاق گاز
حتی اگر هر روز آشپزی می کنید هم دلیلی ندارد اجاق گاز خود را هر روز به طور کامل تمیز کنید، مگر اینکه واقعاً کثیف شود. مواد غذایی در حین پخت و پز با سطح اجاق تماس مستقیم پیدا نمی کنند و حرارت بالا هم میکروب ها را به شکلی مؤثر از میان می برد. می توانید بعد از پخت و پز، یک دستمال به اجاق بکشید و تنها ماهی یک بار آن را تمیز کنید.
۶- پولیور
ایرادی ندارد که پولیور خود را بعد از چندین بار پوشیدن بشویید. اگر زیر آن لباس به تن کرده باشید، تا پیش از شستشوی آن می توانید تا ۶ بار آن را بپوشید. شستشوی بیش از اندازه ی لباس های پشمی می تواند به آن ها صدمه بزند و آن ها فوراً شکل خود را از دست می دهند.
۷- شلوار جین
ایرادی ندارد شلوارهای جین خود را بعد از ۴ تا ۵ بار پوشیدن بشویید. جالب است که تولیدکنندگان شلوارهای جین حتی توصیه می کنند آن ها را تنها هر ۶ ماه یک بار بشویید. برای رفع بوی شلوارهای جین خود، آن ها را طی شب درون فریزر بگذارید. از یک ترکیب طبیعی هم برای این منظور می توانید استفاده کنید؛ یک چهارم پیمانه الکل مالشی، یک چهارم پیمانه آب و ۳ قطر عصاره اسطوخودوس را مخلوط کنید و این ترکیب را به شلوارهای خود اسپری کنید.
۸- لباس راحتی
اگر در خواب عرق می کنید، لباس راحتی ای که شب ها به تن می کنید را هفته ای یک بار یا هر ۳ تا ۴ روز یک بار بشویید. با این حال، لازم به ذکر است که اگر لباس راحتی تان را تمام روز به تن می کنید، باید زودتر آن را بشویید. گرفتن یک دوش مختصر پیش از خواب به حفظ تمیزی لباس خواب تان کمک می کند.
۹- تلفن همراه
اگر هر روز تلفن همراه تان را تمیز می کنید باید بدانید که لزومی به این کار نیست. به جای این کار، پیش از دست زدن به تلفن همراه تان، دستان خود را بشویید. بهتر است تلفن همراه خود را هفته ای یک بار با دستمال های ضد باکتریال تمیز کنید.
ارسال نظر