اگر مشکلی ندارید پس چرا از فضای مجازی میترسید
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مطالبه جامعه دانشگاهی و نخبگان میتواند بر توقف روند فیلترینگ فضای مجازی تاثیر بگذارد، گفت: دنیا در حال تغییر است و این تغییرات بیشتر از راه هوش مصنوعی، ارتباطات بین المللی، اینترنت و سرعت آن امکانپذیر است اما وقتی خودمان را از این امر محروم می کنیم، یعنی خودمان را از توسعه دور کردیم.
شفقنا: نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مطالبه جامعه دانشگاهی و نخبگان میتواند بر توقف روند فیلترینگ فضای مجازی تاثیر بگذارد، گفت: دنیا در حال تغییر است و این تغییرات بیشتر از راه هوش مصنوعی، ارتباطات بین المللی، اینترنت و سرعت آن امکانپذیر است اما وقتی خودمان را از این امر محروم می کنیم، یعنی خودمان را از توسعه دور کردیم.
مسعود پزشکیان در رابطه با فیلترینگ فضای مجازی و کندی اینترنت گفت: اگر ما کار درست را انجام میدهیم و اگر برای مردم تلاش میکنیم و به آنچه خدا گفته عمل می کنیم، پس چه ترسی از این داریم که چه کسی چه چیزی را می گوید.
وی ادامه داد: مشکل زمانی است که من تخلفی میکنم و فضای مجازی آن را منتشر میکند. برای اینکه تخلف ما شفاف نشود، فضای مجازی را فیلتر میکنیم. « آن را که حساب پاک است از محاسبه چه باک است». اگر مشکلی نداریم پس نباید از فضای مجازی بترسیم و اگر ما خوب هستیم، پس باید به بقیه نشان دهیم تاکنون چه کارهایی انجام دادیم اما چون نمیتوانیم برتری خود را نشان دهیم برای همین اجازه نمیدهیم عیبهای ما هم گفته شود.
آقای پزشکیان تصریح کرد: مجلس، دولت و قوه قضاییه در زمینه فیلترینگ، با هم هماهنگ هستند ولی مسأله مهم این است که همین مجلس و دولت هماهنگ، نقشه عملیاتی برای جهتگیریهایی که رهبر انقلاب اسلامی در چشم انداز ۱۴۰۴ که دو سال به آن مانده است مطرح کردند، طراحی کنند و افرادی را روی کار بیاورند که حداقل بتوانند این نقشه را اجرا کنند. چراکه طراحی نقشه و کسانی که برای اجرای این نقشه انتخاب میشود، دو بحث جدای از هم هستند. در دنیا هم برای ورزشی که میخواهند عملکرد بهتری از خود نشان دهد، بهترین مربی را انتخاب میکنند.
وی با اشاره به تاثیر فیلترینگ فضای مجازی بر مهاجرت نخبگان گفت: دنیا در حال تغییر است و این تغییرات بیشتر وابسته به هوش مصنوعی، ارتباطات بین المللی، اینترنت و سرعت آن است; اما وقتی خودمان را از این امر محروم می کنیم، یعنی خودمان را از توسعه دور کردیم. اگر می خواهیم رشد کنیم نباید از علم، نوآوری و خلاقیتی که در دنیا اتفاق می افتد، عقب بمانیم. برای اینکه عقب نمانیم نیاز است از ورود به صحنه و طوفان نهراسیم. هر ریسکی هزینههایی دارد و کسی که می تواند از این طوفان عبور کند، به آن مدینه ای میرسد که مناسب تر است.
پزشکیان در پایان در پاسخ به اینکه فیلترینگ فضای مجازی به نظر شما تا چه زمانی ادامه دارد گفت: این مسئله بستگی به تقاضا و مطالبات جامعه دارد؛ یعنی اگر مراکز دانشگاهی، نخبگان و شرکتهای دانش بنیان که از فضای مجازی استفاده زیادی میکنند، مطالبات منطقی و در چارچوب قانونی پیگیری شود، میتوانند مسئولین را برای توقف این روند مجبور کنند.
ارسال نظر