۱۳۱۶۳۶۰
۲۳ نظر
۱۲۲۲۶
۲۳ نظر
۱۲۲۲۶
پ

خداحافظ، خوش‌بوی سبز دوست داشتنیِ حمام‌هایمان

کارگران کارخانه داروگر تهران، روز گذشته از تعطیلی این کارخانه باقدمت خبر دادند. طبق گفته‌ها، این تعطیلی به دلیل مشکلات مالی کارفرما، اخراج تعدادی از کارگران و مطالبات معوقه ۴ ماهه حدود ۱۰۰ کارگر بوده است.

روزنامه اینترنتی فراز: کارگران کارخانه داروگر تهران، روز گذشته از تعطیلی این کارخانه باقدمت خبر دادند. طبق گفته‌ها، این تعطیلی به دلیل مشکلات مالی کارفرما، اخراج تعدادی از کارگران و مطالبات معوقه ۴ ماهه حدود ۱۰۰ کارگر بوده است.

داروگر اما نخستین برند اصیل ایرانی نیست که قربانی مشکلات مالی ناشی از فرایند خصوصی‌سازی در ایران شده است.

خداحافظ، خوش‌بوی سبز دوست داشتنیِ حمام‌هایمان

شرکت داروگر، برندی با قدمت ۹۵ ساله و پایه‌گذار تولید صنعتی صابون و پودر لباسشویی در کشور بود. در اواخر دهه ۶۰، نماد داروگر روی تابلوی بورس اوراق بهادار نشست و همین، نقطه‌عطفی در بهبود کیفیت صنعت فرآورده‌های بهداشتی کشور بود.

  همه چیز خوب پیش می‌رفت تا این که عمده سهام این شرکت، در راستای اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی، در دو مرحله به فردی به نام بیژن اسماعیلی واگذار شد.

اسماعیلی، به عنوان سهامدار عمده شرکت داروگر، در مجمع سال ۸۹ این شرکت بیش از ۹۵ درصد سود تحقق‌یافته شرکت را میان سهامداران توزیع کرد و همین، نخستین نشانه از سقوط داروگر بود.

از زمزمه ورشکستگی در سال ۹۶ تا ورشکستگی قطعی در ۱۴۰۲

بدهی به نظام بانکی و سوء مدیریتی که درسال‌های گذشته بر شرکت داروگر حاکم بود، به عنوان دلایل اصلی تعطیلی این کارخانه قدیمی عنوان می‌شود. بحران‌هایی که موجب افزایش روزافزون بدهی‌ها، کاهش سهم داروگر در بازار و افزایش زیان‌انباشته این شرکت شد.

افزایش تصاعدی زیان انباشته داروگر، درست ۴ سال پس از واگذاری سهام این شرکت آغاز شد. به گونه‌ای که طی سال‌های ۹۲ تا ۹۹، زیان انباشته داروگر افزایش ۲۷۰ برابری داشت.

صورت‌مالی این شرکت نشان می‌دهد که زیان‌انباشته داروگر در حالی از ۸۳۸میلیارد تومان در سال ۹۸، به هزار و ۷۹ میلیارد تومان در سال ۹۹ افزایش یافته که کل درآمد عملیاتی این شرکت در سال ۹۹، حدود ۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بود.

زمزمه‌های ورشکستگی داروگر یک بار در سال ۹۶ و بار دیگر در سال ۹۹، با اشاره به بدهی مالیاتی ۸۳۰ میلیارد تومانی و آگهی مزایده اموال این شرکت توسط سازمان امور مالیاتی در رسانه‌ها بازتاب داشت.

خداحافظ، خوش‌بوی سبز دوست داشتنیِ حمام‌هایمان

ورشکستگی داروگر در سال ۹۶ توسط وزارت صمت تکذیب شد. در سال ۹۹ نیز بدهی این شرکت با فروش ۴۸ کامیون توسط سازمان امور مالیاتی تسویه شد. تیغ سوءمدیریت ناشی از خصوصی‌سازی اما برنده‌تر بود.

بررسی حجم تولیدات داروگر نیز ۷ مهر تاییدی بر روند سقوط آن می‌زند. تولید پودر لباسشویی این شرکت در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸، حدود ۲۹ درصد، تولید شامپو ۶۱ درصد و تولید نرم‌کننده موی سر ۵۰ درصد کاهش داشتند. به طور کلی اما، مقدار تولیدات داروگر، بلافاصله پس از خصوصی‌سازی تا ۱۳۹۹، شاهد کاهش ۷۰ درصدی بوده است. با استناد به نمودار مربوط به کل محصولات تولیدی شرکت داروگر، تولیدات این شرکت از ۷۴ هزار و ۶۶۳ تن در سال ۸۹، به ۲۲ هزار و ۲۷۷ تن در پایان سال ۱۳۹۹ رسیده بود.

خطر بیخ گوش زیرمجموعه‌های داروگر

بیژن اسماعیلی در سال‌های پس از تصدی بر شرکت اصلی داروگر، مالکیت دو شرکت دیگر زیرمجموعه هلدینگ داروگر را نیز خریداری کرد و از همین رو، سقوط داروگر، می‌تواند به معنی فروپاشی دیگر شرکت‌های زیر مجموعه نیز باشد. البته بررسی وضعیت شرکت «روغن جهان» نیز نشان می‌دهد که سرنوشتی مشابه با داروگر را به انتظار نشسته است.

کارخانه روغن‌نباتی جهان، در آبان‌ماه سال ۱۳۳۴ برای تولید روغن از روغن‌دانه‌های پنبه با سرمایه‌گذاری مشترک محمد فاتح و محمدعلی غضنفر در حاجی‌آباد کرج تاسیس شد. در سال‌ها بعد، این کارخانه به اختیار بنیاد شهید  درآمد و در سال ۸۵ با انتقال به محل جدید، به بهره‌برداری مجدد رسید.

خداحافظ، خوش‌بوی سبز دوست داشتنیِ حمام‌هایمان

در آن ایام حدود ۴۸درصد سهام کارخانه در اختیار بنیاد شهید و امور ایثارگران، حدود هفت‌درصد در اختیار ستاد اجرایی فرمان امام و بقیه در اختیار سایر شرکت‌های سرمایه‌گذاری و عمومی بود. اواسط شهریورماه سال ۸۵ فاز نخست کارخانه روغن‌نباتی جهان پس از انتقال به محل جدید در استان زنجان به بهره‌برداری رسید؛ افتتاحی که شاید فقط در چند سال نخست برای کارگران خوش‌یمن بود و بعد از آن نانی که قرار بود برای آنها روغنی شود را نه‌تنها روغنی نکرد، بلکه آن را آجر کرد.

کارخانه روغن جهان در اواخر کار دولت دهم به بهانه خصوصی‌سازی و در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، از مالکیت بنیاد شهید و ستاد اجرایی درآمد و بدون حضور سازمان خصوصی‌سازی به بیژن اسماعیلی سپرده شد. این کارخانه‌، پیش از خصوصی‌سازی، به ظرفیت تولید روزانه تا ۴۲۰ تن دست یافته بود. پس از واگذاری اما، خورشید روزهای خوب در کارخانه روغن جهان رو به افول بود. تعداد کارگران در زمان واگذاری حدود ۶۴۰ نفر بوده که اکنون فقط ۸۰ کارگر باقی مانده است.

چرخش ۱۸۰ درجه ای درباره تعطیلی برند معروف!

در جدیدترین واکنش برخی حامیان دولت رئیسی در شبکه های اجتماعی که در گذشته با حمله به دولت روحانی سعی داشتند این رویداد تلخ را به گردن دولت قبل بیاندازند، حالا در موضعی عجیب این تعطیلی را نتیجه بی‌عرضگی مسئولان این کارخانه معروف دانستند!

کاربری با نام «رابین شور» از حامیان دولت رئیسی با چرخشی عجیب و ناشیانه در توئیتر خود مدعی شد:

خداحافظ، خوش‌بوی سبز دوست داشتنیِ حمام‌هایمان

 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ناشناس

    خصوصی سازی اقدام احمقانه ای بود

  • ناشناس

    با صابون هاش بخصوص خاطره ها داشتیم

  • ناشناس

    ارج و کفش ملی و هپکو ، ایران خودرو خیامی و.....خیلی چیزهای دیگه فدای انرژی هسته ایی و موشک کردیم و آخرش هم نتوانستیم به تلافی خون سربازان وطن حتی از یکی از موشک ها را علیه دشمنانمان استفاده کنیم....!!!!!!!

  • (فری)

    😂😂😂

  • حقگو

    رسانه ها به خوبی از دستهای پشت پرده و چگونگی این بازی اطلاع دارند.همه این کارخانه های پس از واگذاری تعطیل می شوند. خریداران کاذب سرمایه خرید را از کجا آورده اند و چرا غم ورشکستگی را ندارند؟ پیداست سود آنها در همین بازی است و نهادهایی در این کار دست دارند. بهترین کار واگذاری این کارخانه ها به مالکین اصلی است که با هزار سختی آنها را ساختند و پیش بردند. بسیاری از آن مالکین خودشان نیازمند هستند و در کل رضایت از مصادره اموالشان ندارند.

  • ناشناس

    گلنار 😥😥 دیگه با چی... بزنیم 😂

  • مجید حیدری

    مردم اگه زودتر به خودشون نیان نوبت به تک تک خودشون به زودی میرسه

  • ناشناس

    توروخدا حواستون به گلنار باشه اون خط قرمز ماست ... بدون گلنار زندگی بی معنیه

  • ناشناس

    اه ناراحت شدم شامپو تخم مرغی عزیز و ریکا

  • ناشناس

    صابون نخل زیتون

  • ناشناس

    با چه سحتی مشغتی بر پاه شد چطور نابود شد با راه افتادنش چه دلهای شاد شد مریضی رفت بهداشت اومد فیش ژیان سکه پهلوی تا مردم سراغ نظافت برن چه بود چی شد

  • hashemi

    بهتر،،بااون محصولات بوی گندش!

  • رهگذر

    با سرعت پیش به سوی نابودی ایران و ایرانی!!

  • ناشناس

    مگر دروغ گفته...من اصلا نمیدونستم داروگر هنوز هست...واقعا خودشون مدیریت درست نداشتن

  • سیاوش

    وای به حال مردم.کشورداری آدم باسواد و فعال می خواد.خدابه دادمردم برسه

  • ناشناس

    بدبخت بیچاره روحانی به خدا روحانی بهترین رییس جمهور جهان بود

  • ناشناس

    کی میشه با شماها خداحافظی کرد!

  • ناشناس

    گلنار رفت 🤣

  • هلی

    دقیقا چرا دولت کاری نمیکنه بجای حمایت از برندای معروف طوری مدیریت میکنن که آخرش اینقدر بدهی بالا بیاره که تعطیل.کارگرهای بیچاره بیکار اقتصاد کشور فروپاشی میکنه که کرده.آقایون مسعول دقیقا دارن چکار میکنن که اولویتشون بجای این شده اون

  • ناشناس

    از راههای مختلف فرار مالیاتی داشته

  • ناشناس

    حیف شد خیلی متاسف شدم خصوصی سازی یعنی نابودی وبیکاری وهزار معضل دیگر

  • ناشناس

    خداحافظ قورقوری جووون😭😭

  • رضا

    یادش بخیر تبلیغش اون قورباغه سبزه بود اسمش آقا قور قوری بود و اون دختره

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج