کاهش قیمت دلار به زیر ۳۱۰۰ تومان
در روزهای اخیر همزمان با افت تدریجی و نسبی قیمت، بازار ارز شاهد حضور بیشتر «توریستهای خارجی» و تقاضای این افراد برای تبدیل ارز خود به ریال بوده است.
این در حالی است که در سالهای گذشته و با نوسانهای شدید، جهشی و غیرقابل پیشبینی ارز، به میزان زیادی از اعتبار ریال کاسته شد و نگرانیهایی نسبت به «دلاری» شدن اقتصاد کشور مطرح میشد؛ بهطوری که حتی شهروندان داخلی نیز بهتدریج تمایل بیشتری برای استفاده از «دلار» در معاملات خود نشان میدادند و وضعیت هشدارآمیزی در اقتصاد ایجاد شده بود.
البته کارشناسان معتقدند این وضعیت که به دنبال نوسانهای شدید ارزی رخ داد، بیش از هر چیز در نتیجه تورم بالای سالهای ماقبل بود که به دلیل عدم تعدیل نرخ ارز با تورم، زمینههای یک شوک در آینده را در بازار ارز به وجود آورده بود. بر همین اساس، در حال حاضر نیز کارشناسان معتقدند در هدایت مسیر آینده نرخ ارز، ضرورت تناسب و تعدیل قیمت با تورم باید مورد ملاحظه قرار بگیرد.
روز گذشته قیمت خرید دلار به زیر سطح ۳۱۰۰ تومان رسید، در حالی که نرخ فروش با ۵ تومان کاهش به ۳۱۰۵ تومان رسید. البته در بازار دیروز فعالان غیررسمی دلار را با قیمتهای پایینتر از ۳۱۰۰ تومان به فروش میرساندند، ولی تابلوی صرافیها شاهد نرخهای پایینتر از این سطح نبود.
با رسیدن قیمت دلار به ۳۱۰۵ تومان، پرسش بازار و فعالان این است که آیا بار دیگر بازار در مقابل کاهش قیمت به زیر ۳۱۰۰ تومان مقاومت خواهد کرد یا در روزهای آینده شاهد کاهش قیمت و عبور آن به سمت کانال قیمتی زیر ۳۱۰۰ تومان خواهیم بود؟ تعدادی از فعالان بازار اعتقاد دارند روند کاهشی قیمت دلار در روزهای آینده ادامه پیدا خواهد کرد و قیمت دلار به زیر ۳۱۰۰ تومان (سطح حمایتی) خواهد آمد، اما گروهی دیگر از فعالان همچنان باور دارند در شهریورماه شاهد افزایش تقاضا خواهیم بود و به تبع این افزایش تقاضا، قیمت دلار صعودی خواهد شد.
نظر کاربران
عاقبت پایین نگه داشتن مصنوعی دلار رشد نقدینگ ی و چاپ اسکناس بیشتر و استقراض از بانک مرکزی و چاپ پول بیشتر همزمان تورم بالاتر است شاهد مثال همین چاپ اسکناس بیست هزار تومنی که در همین سایت امروز نقل شد و اوردن تراول چک 100 هزار تومنی