روحانی و لاریجانی برای انتخابات ائتلاف میکنند؟
با نزدیک شدن به انتخابات مجلس شایعات حضور چهرههای شاخص سیاسی مانند روحانی و لاریجانی نیز در محافل سیاسی داغ شده است. مهدی آیتی، نماینده دور ششم مجلس درباره این شایعات میگوید: «حسن روحانی و علی لاریجانی کاندید انتخابات نمیشوند، اما احتمال دارد با هم ائتلاف و از یک لیست حمایت کنند.»
تجارت نیوز: با نزدیک شدن به انتخابات مجلس شایعات حضور چهرههای شاخص سیاسی مانند روحانی و لاریجانی نیز در محافل سیاسی داغ شده است. مهدی آیتی، نماینده دور ششم مجلس درباره این شایعات میگوید: «حسن روحانی و علی لاریجانی کاندید انتخابات نمیشوند، اما احتمال دارد با هم ائتلاف و از یک لیست حمایت کنند.»
با نزدیک شدن به انتخابات مجلس، زمزمهها برای شرکت برخی از فعالان سیاسی از جمله حسن روحانی و علی لاریجانی در رسانهها مطرح شده است.
وب سایت حسن روحانی اخیرا به صورت رسمی آغاز به کار کرد. این سایت دیماه سال گذشته به صورت آزمایشی آغاز به کار کرد، اما در روزهای اخیر به صورت رسمی با یادداشتی از روحانی فعالیت رسمی خود را شروع کرد.
روحانی در یادداشتی درباره فعالیت این وبسایت نوشت که نگاه این وبسایت صرفا به گذشته نیست و پیشبینی فضای فردا و ارائه راهکار و برنامه برای رفع مشکلات مردم است. راهاندازی این سایت در کنار جلسات او با وزرا و معاونان خود در دوره ریاست جمهوری به شایعات انتخابات دامن زده است.
برخی بر این باورند که فعالیتهای اخیر روحانی برای آماده شدن در انتخابات اسفندماه است. در کنار حسن روحانی، زمزمههایی نیز برای ورود علی لاریجانی به انتخابات در برخی رسانهها مطرح شده است.
میانهروها برای انتخابات آماده میشوند
تجارتنیوز در گفتوگو با مهدی آیتی، نماینده دور ششم مجلس و تحلیلگر مسائل سیاسی احتمالات حضور چهرههای شاخص را در انتخابات اسفندماه بررسی میکند.
او میگوید: «برخی از اصلاحطلبان و اصولگرایان معتدل بر این باورند که نباید با صندوق رأی قهر کنیم و جزء نیروهای میانهرو محسوب میشوند، مانند روحانی و خاتمی.»
آیتی ادامه میدهد: «میانهروها بر این باورند که نباید سنگر و صحنه را خالی کرد، زیرا زمانیکه افراد معتدل از صحنه سیاسی خارج شوند، تندروها قدرت پیدا میکنند. همین تندروها هستند که مشکلاتی برای مردم ایجاد کنند و هزینهها را هم در عرصه بینالمللی بالا میبرند.»
او میگوید: «بر همین اساس در انتخابات پیش رو، میانهروها باز هم به میدان میآیند. جناحبندی خواهند کرد. حالا این جناحبندی ممکن است بخشی از اصلاحطلبان باشد یا بخشی از اصولگرایان. حتی ممکن است این دو گروه با هم دیگر ائتلاف کنند.»
آیتی توضیح میدهد: «شایعه است که علی لاریجانی برای انتخابات مجلس برنامه دارد. بعید هم نیست. همانطور که کارگزاران در انتخابات ریاست جمهوری بر این باور بود که میتوان برای علی لاریجانی فعالیت کرد، بعید نیست که از او به عنوان رهبر یک جریان سیاسی حمایت کنند. به احتمال زیاد میانهروها برای انتخابات به میدان میآیند؛ چه اصولگرایان میانهرو چه اصلاحطلبان. این موضوع را هم میتوان به فال نیک گرفت.»
روحانی و لاریجانی کاندید نمیشوند
آیا حسن روحانی و علی لاریجانی برای انتخابات مجلس و ریاست مجلس برنامهای دارند؟ یا از افراد دیگر در انتخابات حمایت میکنند؟ آیتی در این مورد میگوید: «به احتمال زیاد حسن روحانی و علی لاریجانی کاندید انتخابات نشوند. زیرا لاریجانی سالها رئیس مجلس بود. اگر حالا وارد مجلس شود، شانس این را ندارد که کرسی ریاست مجلس را از آن خود کند. احتمالش کم است که فردی که چند دوره رئیس مجلس بوده، حالا در رده پایینتر در مجلس فعالیت کند.»
او ادامه میدهد: «حسن روحانی هم شانس ریاست مجلس را ندارد. برای هر دو نفر نیز صورت خوشی ندارد که در رده پایینتری فعالیت کنند. بنابراین احتمال قوی میدهم که خودشان در انتخابات کاندید نشوند، اما احزاب و گروههای مورد حمایت آنها، لیستی را آماده و معرفی میکنند.»
احتمال ائتلاف روحانی و لاریجانی برای انتخابات مجلس
نماینده دوره ششم مجلس میگوید: «احتمال دارد که حسن روحانی، لاریجانی و کارگزاران ائتلاف کنند. در این صورت یک جبهه میانهرویی شکل میگیرد و تعدادی از نمایندگان مجلس از همین جبهه میانهرو انتخاب شوند.»
آیتی ادامه میدهد: «اگر یک گروه میانهرو را تشکیل دهند، لیست آنها میتواند یک فراکسیون اقلیت را در مجلس درست کند. همین اقلیت هم به مجلس راه پیدا کند، خوب است. زیرا جلوی یکدست بودن مجلس و برخی فعالیتها میگیرند. همچنین میتوانند به مردم اطلاعرسانی کنند.»
او درباره لیست مشترک اصولگرایان و اصلاحطلبان با هم نیز میگوید: «احتمال دارد که اصولگرایان و اصلاحطلبان برای انتخابات پیش رو ائتلاف کنند و اشکالی هم ندارد. شاید از این نظر خوب باشد که نظام سیاسی تکحزبی و تکصدایی نباشد.»
آیتی میگوید: «پس از انتخابات قبلی مجلس و انتخابات ریاست جمهوری و آمدن رئیسی، هر دو یکدست شدند. اما وضعیت بهتر که نه، بدتر هم شد. در نتیجه چندصدایی بودن بهتر از تک حزبی بودن است.
او در پایان میگوید: «البته این را هم بگویم که در جبهه اصلاحات، افرادی را داریم که به هیچ وجه نه روحانی را قبول دارند نه لاریجانی را.»
دفتر لاریجانی: نمیتوان رقابت مصنوعی ایجاد کرد
اخیرا خبرگزاری تسنیم در گزارشهایی از آماده شدن حسن روحانی و علی لاریجانی برای انتخابات مجلس نوشت. البته دفتر علی لاریجانی در واکنش به گزارش این خبرگزاری نوشت: «نه بحثی درباره حرکت انتخاباتی در میان است، نه ارائه لیست سراسری، نه رایزنی با دیگران صورت گرفته است. بعید است با این روشهای برادران بتوان رقابت تصنعی ایجاد کرد. ملک را چارهای دیگر نیاز است.»
برخی میگویند لاریجانی بعد از رد صلاحیت در انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 دیگر برنامهای برای شرکت در انتخابات دیگری را ندارد. پس از آن نامهای از شورای نگهبان با امضای آیتالله جنتی منتشر شد که در آن دلایل رد صلاحیت شدن لاریجانی ذکر شده بود. از جمله دلایلی که در این نامه آمده بود سهیم بودن لاریجانی در بخشهای از نابسامانی دولت دوازدهم و عدم رعایت اصل سادهزیستی عنوان شده بود.
حالا باید دید گمانهزنیها درباره برنامه دو چهره شناختهشده صحنه سیاست برای انتخابات پیش رو، درست از آب درمیآید یا نه.
نظر کاربران
فکرخوبیه!!!