دلایل گریزان بودن زنان از ازدواج چیست؟
وقتی این فرهنگ گسترش یافت تفاوتی میان زن و مرد برای کسب شغل وجود ندارد و هرکس که لایق تر است می تواند شغل مناسب خود را به دست بیاورد.
وقتی این فرهنگ گسترش یافت تفاوتی میان زن و مرد برای کسب شغل وجود ندارد و هرکس که لایق تر است می تواند شغل مناسب خود را به دست بیاورد.
وی ادامه داد: برخی از مشاغل مانند معلمی، پزشکی و پرستاری برای خانم ها مناسب است اما فعالیتهای اجتماعی نباید تقسیم بندی شود.
بهروزی در پاسخ به این پرسش که آیا دستمزد کم خانم ها دلیل گرایش کارفرمایان برای استفاده از زنان در مشاغل نیست،گفت: در مشاغل دولتی، تمام دستمزدها بر اساس قانون یکسان است اما در بخش خصوصی ممکن است چنین تبعیضهایی مطرح باشد اما اگر فرهنگ اشتغال در جامعه حاکم باشد نباید چنین تفاوتهایی مطرح شود بلکه باید زنان ومردان بر اساس توانایی هایشان در کارهای مناسب خود فعالیت کنند.
این فعال حوزه زنان با اشاره به اینکه مردها از لحاظ عرف و شرع مسئول پرداخت هزینه های زندگی هستند گفت: با توجه به مسوولیت مردان در خانواده اشتغال مردها باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرد اما نباید به این بهانه قابلیتها و توانمدی زنان نادیده گرفته شود. بلکه باید عادلانه موقعیتهای شغلی برای زنان تحصیلکرده وتوانمند فراهم شود.
دبیرکل جامعه زینب (س) در پاسخ به این پرسش که فعالیت زنان در برخی از مشاغل مردانه را مناسب می دانید گفت: برخی مشاغل از نگاه جامعه مردانه است اما حضور زنان در این عرصه ها بسیار مناسب است. به طور مثال رانندگی زنان باعث امنیت خاطر برخی از خانمها شده است.همچنین برای زنان سرپرست خانواده یا خانم هایی که نیاز به اشتغال داشتند نیز مناسب است. نباید به بهانه مردانه بودن شغلها زنان را از فرصت های شغلی محروم کرد.
بهروزی با اشاره به اشتغال زنان در تحکیم خانواده گفت: برخی از منتقدان اشتغال زنان اعتقاد دارند استقلال مالی زنان بر افزایش طلاق تاثیر دارد حال آنکه چنین دیدگاهی بسیار اشتباه است. شاید در حدود نیم قرن پیش چنین مسئله ای وجود داشت اما در حال حاضر توان مالی زنان تاثیری در تحکیم خانواده ندارد.
مثالهای زیادی از زنانی که در سطح در آمد بالاتری از شوهران شان دارند و زندگی موفقی نیز دارند وجود دارد. همچنین زنانی که نیاز مالی دارند اما از لحاظ زندگی خانوادگی چندان موفق نیستند.
وی ادامه داد: این که زنها به دلیل ترس از تامین هزینه های زندگی ظلم شوهرانشان را تحمل کنند قابل قبول نیست.
دبیرکل جامعه زینب (س) با اشاره به اینکه زنان شاغل به میزان زنان خانه دار نمی توانند وقت و انرژی صرف امور خانه کنند گفت: اگر زنی از لحاظ مالی نیاز به اشتغال ندارد و خود نیز تمایل چندانی به کار نداشته باشد می تواند به صورت توافقی مدتی از کار دور باشد. این تصمیمی است که باید از سوی زنان گرفته شود و نباید از بیرون و وضع قوانین زنان را از اشتغال محروم کرد تا خانه داری کنند. این نوع نگاهها زنان را از ازدواج گریزان می کند.
وی تاکید کرد: این یک نگاه انحرافی ومردسالارانه است که زنان شاغل را ناعادلانه محدود و خانه نشین کنیم.
بهروزی با اشاره به سلامت محیط های کاری که حضور زنان در آنجا قابل توجه است گفت: سلامت محیط کاری نیازمند اخلاق اسلامی و انسانی است. اگر در مردان و زنان این موضوع وجود نداشته باشد در محیطهای تک جنسیتی نیز محیط سالم نخواهیم داشت. بی اخلاقی در مکانهایی رخ می دهد که افراد پایبندی به ارزشهای اسلامی ندارند.
منبع: مهر
باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir
ارسال نظر