با صدها شرکت و حقوقهای نجومی میگویند ورشکستهایم
محمد وحیدی میگوید: عجیب است که کلی شرکت، حول هلدینگهای صندوقهای بازنشستگی تاسیس میکنند و اعضای هیات مدیره آنها، حقوقهای آنچنانی میگیرند و زمانی که صحبت پرداخت میشود، میگویند ما ورشکسته هستیم. نقص اصلی در ساختار این شرکتها چه دولتی و خصولتی همین رویکرد و نتیجه کار آنهاست که اتفاقاً باید بیایند پاسخ دهند و به نظر من، شایسته این است که مجلس، بحث تحقیق و تفحص از صندوقهای بازنشستگی را در دستور کار خود قرار دهد.
رویداد ۲۴: چند روز پیش، سجاد پادام مدیرکل بیمههای اجتماعی وزارت کار در اظهارنظری بحثبرانگیز گفته بود به زودی مجبوریم کیش، قشم و خوزستان را بفروشیم تا بتوانیم حقوق بازنشستگان را بدهیم. او این روند پیشنهادی را با الگو از کشور یونان مطرح کرد و گفت ما هم به زودی به این وضعیت دچار میشویم.
حال در این چند روز، شاهد واکنشهای گسترده به اظهارات این مقام در دولت سیزدهم بودیم و حتی دولتیها از جمله سخنگوی دولت هم تلاش داشتند تا با حرفهایشان کاری کنند که این اظهارنظر با این حجم از بار منفی، دامنگیر دولت نشود. محمد وحیدی نماینده بجنورد در این رابطه به رویداد۲۴ میگوید: اظهارات اخیر یک مقام مسئول در وزارت کار، جای بسی تاسف و تعجب دارد. در اینکه صندوقهای بازنشستگی با مشکلاتی در حوزه پرداخت روبرو هستند، جای شکی نیست، ولی پرسش من این است که بیعرضگی در به وجود آمدن این چالش، مقصرش بیمهشدگان هستند یا مدیریتهای اعمال شده بر آن تشکیلات؟
او میگوید: برای من خیلی جای تعجب دارد که چطور یک شخص عادی در این مملکت، پولش را در جایی سرمایهگذاری میکند و در حد خود، سود و منفعت میبرد، اما صندوقهای بازنشستگی که ۳۰ سال از کارگران، کارکنان دولتی، لشکری و کشوری و حتی کسانی که خود را به صورت آزاد بیمه میکنند، پول میگیرد، نمیتوانند سرمایهگذاری سودده داشته باشند؟
عضو کمیسیون آموزش مجلس میگوید: عجیب است که صدها شرکت، حول هلدینگهای صندوقهای بازنشستگی تاسیس میکنند و اعضای هیات مدیره آنها، حقوقهای آنچنانی و نجومی میگیرند و زمانی که صحبت پرداخت میشود، میگویند ما ورشکسته هستیم. نقص اصلی در ساختار این شرکتها چه دولتی و خصولتی همین رویکرد و نتیجه کار آنهاست که اتفاقاً باید بیایند پاسخ دهند و به نظر من، شایسته این است که مجلس، بحث تحقیق و تفحص از صندوقهای بازنشستگی را در دستور کار خود قرار دهد.
وحیدی میگوید: این شرکتها نیستند که ورشکستهاند، بلکه مدیریتهای اعمال شده بر آن، پوسیده و ورشکسته است؛ بعد به خاطر عدهای که حقوق بالا و کار بدون خروجی داشتند، هزینهاش را باید حاکمیت و مردم بدهند. با کدام منطق باید نسبت به چنین سوءمدیریتی بیتفاوت بود؟
او میگوید: آقای مسئول، شما بیخود میکنی حرف از فروش کیش، قشم و خوزستان میزنی! در این مملکت، هزاران نفر، هشت سال نجنگیدند که شما امروز چنین حرفهایی را به زبان بیاوری! در سختترین شرایط، تمامیت ارضی کشور حفظ شد تا سرمان بالا باشد، نه اینکه با سوءمدیریت و بیعرضگی آقایان، حرف از فروش آب و خاک کشور به میان بیاید.
عضو مجمع نمایندگان استان خراسان شمالی میگوید: رهبر انقلاب در جایی گفتند هرکس مردم را از آینده ناامید کند، برای دشمن کار میکند؛ حال خواسته و ناخواسته. اظهارات این مسئول وزارت کار، آب در آسیب ریختن دشمن است و اگر این افراد، نفوذی هستند که باید با آنها محکم برخورد کرد و اگر به واسطه عدمدرک درست از واقعیتها این حرفها را زدند، باید جایی در دولت باشد که بیایند و پاسخ دهند.
وحیدی میگوید: در کشور کلی چالش داریم که مطالبه به حق مردم، رفع این مشکلات است، نمیشود هر فردی از راه میرسد بیاید و یک اظهارنظری بکند و باز جامعه ملتهب شود. آقای محترم که مدیر هستی اگر نمیتوانی برای مردم آسایش فراهم کنی لااقل یاد بگیر آرامششان را بهم نزن! بخشی از آرامش مردم، فکری است و بخشی، تعلقات سرزمینی. باید به این خواسته و انگیزه مردم احترام گذاشت.
عضو کمیسیون آموزش مجلس میگوید: جالب است که این آقای مسئول در توجیه صحبتهایش، مثال یونان را زده که ۱۰۰ جزیرهاش را فروخته تا مطالبات بازنشستگان و قرضهای خارجیاش را بدهد. انگار برخی نمیدانند که یک نسخه خاص را نمیتوان به هر فرد داد. ایران، کشوری است با جغرافیای خاص و مردمانش، روحیاتی متفاوت از کشوری مثل یونان دارند. چرا بدون توجه به ارزشها، علایق و انگیزههای مردم صحبتی میکنید که کلی هزینه روی دست نظام بگذارد؟
ارسال نظر