۱۳۰۱۸۱۹
۷۲۵
۷۲۵
پ

گرد و خاک هوای تهران از کجا می‌آید؟

مدیرکل اداره هواشناسی استان تهران ضمن تاکید بر اینکه اقدامات مورد نیاز برای کنترل گرد و غبار در حوزه وظایف سازمان هواشناسی نیست، توصیه کرد: اقداماتی همچون جنگل‌کاری، درختکاری و هر نوع اقدامی که بتواند خاک را تثبیت کند و از بلند شدن خاک جلوگیری کند از جمله راهکار‌های مناسب است و می‌توان به درختکاری به عنوان نمونه مناسب‌تری اشاره کرد.

ایسنا: مدیرکل اداره هواشناسی استان تهران با تاکید بر اینکه گرد و خاک هوای تهران منشأ داخلی دارد و از استان‌های همجوار تهران نشات می‌گیرد، اظهار کرد: گرد وخاک‌هایی که منشا داخلی دارند برخلاف گرد و غبار‌هایی که منشأ خارجی دارند و مدت زمان بیشتری منطقه را تحت تاثیر قرار می‌دهند، با توقف وزش باد از غلظت آن‌ها کاسته می‌شود و کوتاه مدت هستند.

 روز ۱۴ فروردین همزمان با پایان تعطیلات نوروزی سازمان هواشناسی نسبت به وزش باد شدید، خیزش گرد و خاک و کاهش کیفیت هوا در برخی استان‌ها هشدار داد. از آن زمان شرایط به‌گونه‌ای پیش رفته است که در روز‌های اخیر بخش‌های زیادی از کشور با این پدیده دست و پنجه نرم می‌کنند. این روند همچنان ادامه یافته است و روز گذشته (۲۱ فروردین‌ماه) دوباره سازمان هواشناسی هشداری مبنی بر خیزش گرد و خاک در ۱۴ استان صادر کرد.

تهران نیز یکی از استان‌هایی است که تحت تاثیر گرد و غبار قرار گرفته است. مازیار غلامی در گفتگو با ایسنا اظهارکرد: این گرد و خاک ناشی از وزش بادی است که در استان تهران و استان‌های هم جوار رخ می‌دهد و گرد و خاک ایجاد می‌کند. این کانون‌های گرد و خاک در نواحی جنوبی استان همچون شهرستان ورامین وجود دارند که خشک و بیابانی و همجواربا استان قم و مرکزی و یا حتی استان البرز هستند. در این مناطق محدوده‌هایی وجود دارد که مستعد شکل‌گیری کانون‌های گرد و غبار هستند.

وی افزود: به‌طور معمول این وزش باد و گرد و خاک به‌صورت مقطعی غلظت آلودگی هوا را افزایش می‌دهند و بعد از کاهش وزش باد، از غلظت آن‌ها کاسته می‌شود و ماندگار نیستند. در واقع تفاوت گرد و خاک‌های با منشأ داخلی با گرد و خاک‌هایی که از غرب کشور و با منشا خارجی وارد کشور می‌شوند، این است که گرد و خاک‌های با منشأ خارجی با مدت زمان بیشتری منطقه را تحت تاثیر قرار می‌دهند، اما گرد و غبار‌های داخلی زودتر از منطقه خارج می‌شوند.

مدیرکل اداره هواشناسی استان تهران ضمن تاکید بر اینکه اقدامات مورد نیاز برای کنترل گرد و غبار در حوزه وظایف سازمان هواشناسی نیست، توصیه کرد: اقداماتی همچون جنگل‌کاری، درختکاری و هر نوع اقدامی که بتواند خاک را تثبیت کند و از بلند شدن خاک جلوگیری کند از جمله راهکار‌های مناسب است و می‌توان به درختکاری به عنوان نمونه مناسب‌تری اشاره کرد.

غلامی در پایان با اشاره به بارندگی‌هایی که تاکنون در تهران رخ داده است و با تاکید بر موثر بودن آن‌ها درباره وضعیت فعلی کانون‌های گرد و غبار نسبت به سال گذشته تصریح کرد: بارش‌های اسفند و فروردین از جمله بارشی که پایان هفته جاری خواهیم داشت تا حدودی باعث تثبیت بیشتر خاک می‌شوند و از ایجاد کانون‌های گرد و خاک خیلی غلیظ جلوگیری می‌کنند.

 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 11/5 ميليون

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج