فریاد خزر بلند شد!
وی خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر، خزر، هشدارهایی در مورد آلودگیهای بیش از حد استانداردش به ما داد و یکی از آنها حضور شانه دار مهاجم در خزر بود که موجب کاهش ذخایر کیلکا شد. کاهش ماهیان خاویاری از جمله دیگر نشانههای آلودگی بیش از حد مجاز خزر است.
محمدرضا برجی در گفتوگویی، با اشاره به اینکه دریاچه خزر بزرگترین دریاچه آب شیرین دنیاست و در طول دوران تکاملی خود با تهدیدها و تخریبهای زیادی مواجه بوده است، توضیح داد: پس از فروپاشی شوروی این تخریبها روند سریعتری به خود گرفته است.
وی با بیان اینکه شیب خزر رو به ایران است و این امر موجب میشود تا آلودگیهای دیگر کشورهای حاشیه خزر که به این دریا وارد میشوند به سمت ایران بیاید، اضافه کرد: آلودگی نفتی از مهمترین عوامل آلایندگی دریای خزر محسوب می شود که بخشی با استخراج نفت، نشت شناورهای نفتی و یا غرق شدن این شناورها موجب افزایش آلودگیهای نفتی در خزر میشوند.
برجی با اشاره به اینکه دریای خزر یک محیط کاملا بسته است و خود پالایی تا زمانی که میزان آلودگیها به اندازه استاندارد باشد، قابل انجام است، ادامه داد: در حال حاضر آلودگیهای خزر از حد استاندارد گذشته است و این امر به دلیل نبود وحدت رویه در مدیریت سواحل خزر است.
وی خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر، خزر، هشدارهایی در مورد آلودگیهای بیش از حد استانداردش به ما داد و یکی از آنها حضور شانه دار مهاجم در خزر بود که موجب کاهش ذخایر کیلکا شد. کاهش ماهیان خاویاری از جمله دیگر نشانههای آلودگی بیش از حد مجاز خزر است.
مدیرکل محیط زیست گیلان افزود: مواد شوینده آسیب جدی به خزر وارد میکنند و با مصرف میزان بیش از اندازه استاندارد این مواد، خزر را با مشکل جدی مواجه کرده است. با افزایش آلودگیهای خزر مخزن آبی کشورهای حاشیه مورد تهدید قرار خواهد گرفت، بنابراین همه باید نسبت به تنوع زیستی خزر حساس باشند.
وی با اشاره به مانوری که هم اکنون در انزلی به مناسبت گرامیداشت روز جهانی خزر در حال برگزاری است، گفت: در این مانور 200 نفر نیروی انسانی 14 فروند کشتی و یک بالگرد شرکت دارند. میراث مشترک جهانی خزر در حال خطر است و در گیلان با این اعتبارات استانی کاهش آلودگی خزر به هیچ جا نمی رسد.
مدیرکل محیط زیست گیلان گفت: هدف ما فعلا بازسازی و احیای خزر در حد ایده آل نیست زیرا آلودگیهای خزر به طور مستقیم سلامت مردم گیلان را تهدید میکند.
وی اضافه کرد: هم اکنون خزر 75 گونه گیاهی، 1332 گونه جانوری و 850 نوع ماهی در خزر زندگی میکنند و حاشیه نشینان خزر وابستگی شدید به ماهیان اقتصادی این دریا دارند.
برجی گفت: اگر روند آلوده شدن خزر رو به ازیاد باشد در آینده ای نه چندان دور مشاغل سنتی ماهیگیری و صیدهای فصلی تهدید واقع میشود. در گذشته 90 درصد خاویار دنیا از خزر استحصال می شد اما امروز حضور ماهیان خاوریای در خزر اصلا وضعیت مناسبی ندارد.
وی یکی دیگر از نشانههای آلودگی خزر را حضور 100 هزار قلاده فک خزری عنوان کرد و گفت: در گذشتهای نه چندان دور جمعیت فک خزری در این دریا بیش از یک میلیون قلاده بوده است.
نظر کاربران
فریاد رودخانه کارون سالهاست که بلند شده اما کسی نبود و نیست که بشنوه
نوبتی هم که باشه باید اول کارون رو دریابند که دیگه نمیشه بهش گفت رودخونه کارون بلکه باید گفت نهر کارون
اینقدر بگید خزر تا بشه خزر چرا نمیگید کاسپین ؟!!!!!