تست خطای دید اعجاب انگیزی که باعث تغییر رنگ پمپهای سوخت میشود
ممکن است اینطور به نظر برسد که این پمپ های سوخت تغییر رنگ میدهند، اما در واقع این پمپها تنها پنج رنگ دارند. این تست خطای دید شگفت انگیز با استفاده از کانسپت Munker-White ایجاد شده که خطوط را در پس زمینه قرار میدهد تا مغزتان را فریب دهد.
روزیاتو: ممکن است اینطور به نظر برسد که این پمپ های سوخت تغییر رنگ میدهند، اما در واقع این پمپها تنها پنج رنگ دارند. این تست خطای دید شگفت انگیز با استفاده از کانسپت Munker-White ایجاد شده که خطوط را در پس زمینه قرار میدهد تا مغزتان را فریب دهد.
از آنجایی که بینایی انسان تنها رنگ اجسام را در نظر نمیگیرد، بلکه رنگهای اطراف آن را نیز در نظر میگیرد، با تغییر رنگ راه راه ها در پمپ های سوخت، مغز ما نیز درک ما از هر پمپ را تغییر میدهد.
این تصویر توسط iCompario ساخته شده است که بیان میکند: «اگرچه به نظر میرسد پمپهای سوخت با رنگهای مختلف وجود دارد، اما در کمال تعجب تنها پنج رنگ متفاوت وجود دارد و هر ردیف دقیقا به همان شکل است.»
وقتی نگاه دقیقتری میاندازید، خطوط رنگی روی پمپهای سوخت قرار میگیرد که میتواند مغز شما را فریب دهد تا طیف رنگهای متفاوتی را ببیند.
رنگ پمپ های سوخت به رنگ استفاده شده در خطوط اطراف تصویر بستگی دارد. به عنوان مثال، یک خط قرمز، رنگ متفاوتی به پمپ بنزین میدهد. این میتواند مغز ما را به درک برخی از تغییرات رنگی جذاب سوق دهد که عملا وجود ندارند.
وقتی تصویر را بزرگنمایی میکنید، این خطای دید ضعیفتر است، اما وقتی زوم را به عقب میبرید و بزرگنمایی را کاهش میدهید، کنتراست بین رنگها بیشتر قابل مشاهده است و ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد.
به گفته مایکل باخ، متخصص خطای دید، Munker-White illusion نشان میدهد که همسایگی اجسام تا چه حد بر درک رنگها تاثیر میگذارد.
این خطای دید علاوه بر اینکه عموما جذاب است، نشان میدهد که حواس ما اغلب تا چه حد برای تعیین واقعیت ناکافی هستند.
کانسپت Munker-White در سال ۲۰۱۹ برای ساخت یک تست خطای دید دیگر استفاده شد که گوی هایی با رنگ های متفاوت را نشان میدهد که در میان رگه هایی از خطوط قرمز، آبی و سبز شناور هستند.
به گفته دیوید نوویک، استاد دانشگاه تگزاس در ال پاسو که این تصویر خطای دید را ساخته، گویها که در ابتدا به رنگهای مختلفی به نظر میرسند، همه یک رنگ هستند.
همانطور که در تصویری از کره هایی که به جای قرارگرفتن در پشت خطوط، در جلوی خطوط رنگی قرار دارند نشان داده شده است، علی رغم چیزی که چشمان ما در ابتدا به مغزمان گزارش کرده بود، هریک از دایره ها – همان دایره در تصویر قبلی – در واقع صورتی کم رنگ است.
برای اینکه ماهیت تصویر از این هم مبهمتر شود، رنگ گویها بسته به ناحیهای از تصویر که چشمها را روی آن متمرکز میکند، تغییر میکنند. با منحرف کردن چشمان خود و بازگرداندن آنها، یک کره به وضوح «آبی» ممکن است «سبز» به نظر برسد.
ارسال نظر