آمار تکان دهنده از مرگ ایرانی ها در تصادفات
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سال گذشته (۱۳۹۲)، ۱۹ هزار کشته، ۲۵۰ هزار مجروح و ۷۰۰ هزار پرونده مرتبط با سوانح ترافیکی داشته ایم که عمق فاجعه را نشان می دهد.
«محمد آقاجانی» روز شنبه در مراسم افتتاح همزمان ۱۴ پایگاه اورژانس هوایی در قم افزود: حوادث ترافیکی مهمترین و اولین عامل سال های از دست رفته عمر در کشور است.
وی خاطرنشان کرد: امید است با راه اندازی آمبولانس هوایی، مجروحان جاده ای و بیماران در مناطق صعب العبور به موقع به مراکز درمانی منتقل شوند.
آقاجانی تاکید کرد: کاهش آمار خسارت های ناشی از حوادث ترافیکی، برعهده تمام دستگاه های اجرایی کشور است.
معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: اورژانس پیش بیمارستانی با داشتن دو هزار پایگاه اورژانس، سه هزار آمبولانس و ۱۵ هزار پرسنل با کمبودهای زیادی دست وپنجه نرم می کند.
آقاجانی گفت: سال گذشته دو میلیون و ۳۰۰ هزار ماموریت توسط اورژانس انجام شد، اما پوشش امدادی ما محدود است، زیرا برای رسیدن به نقطه استاندارد یکهزار و ۶۰۰ پایگاه کم داریم.
وی اضافه کرد: ۱۵۰ هزار کیلومتر از راه های فرعی و روستایی کشور پوشش امدادی اورژانس ندارند.
معاون وزیر بهداشت به طرح تحول نظام سلامت اشاره کرد و گفت: این طرح اکنون در مرحله پایش و نظارت برنامه ها قرار دارد.
آقاجانی، کاهش فرانشیز درمانی، ترویج زایمان طبیعی، ماندگاری پزشکان در مناطق محروم، استقرار پزشکان مقیم در بیمارستان های دولتی، ارتقای کیفیت ویزیت، حمایت از بیماران صعب العلاج و استقرار آمبولانس هوایی را از جمله برنامه های طرح تحول نظام سلامت عنوان کرد که از ۱۵ اردیبهشت در کشور آغاز شده است.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: در سه ماه اول اجرای این طرح، دسترسی به خدمات درمانی، ۹ درصد افزایش و پرداخت هزینه های درمانی از جیب مردم به هشت درصد کاهش یافته است.
آقاجانی گفت: با ترویج زایمان طبیعی نیز سزارین ۵ تا ۸ درصد کاهش داشته است.
وی تنظیم بازار تجهیزات پزشکی را از دیگر دستاوردهای اجرای طرح تحول نظام سلامت عنوان کرد و افزود: اجرای اینگونه طرح ها در همه کشورها از جمله ایران معمولا بیش از یک دهه زمان می خواهد اما در همین سه ماه، نتایج خوبی داشته است.
ارسال نظر