جیمی کارتر در آستانه مرگ به خانه آمد
جیمی کارتر، مسنترین رئیسجمهور زنده در تاریخ ایالات متحده، تصمیم گرفته است که آخرین روزهای خود را در خانهاش در جورجیا با همسرش روزالین سپری کند تا اینکه به دنبال درمان بیشتر برای بیماریاش باشد.
روزیاتو: جیمی کارتر، مسنترین رئیسجمهور زنده در تاریخ ایالات متحده، تصمیم گرفته است که آخرین روزهای خود را در خانهاش در جورجیا با همسرش روزالین سپری کند تا اینکه به دنبال درمان بیشتر برای بیماریاش باشد.
این رئیس جمهور دموکرات که زندگی خود را وقف خدمات عمومی و خیریه کرده است، از حمایت کامل تیم پزشکی و خانواده خود برخوردار است، اما توضیحی در مورد اینکه چه مشکلاتی دلیل اقامت اخیر او در بیمارستان بود، ارائه نشده است.
نوه او جیسون روز شنبه توییت کرد که به دیدار پدربزرگ و مادربزرگش که ۷۶ سال از ازدواجشان می گذرد، می رود که در آرامش و در خانه پر از عشقشان زندگی می کنند.
جیمز ارل کارتر جونیور در ۱ اکتبر ۱۹۲۴ به دنیا آمد. کارتر پسر یک کشاورز بادامزمینی اهل جورجیا است. او در سال ۱۹۴۶ از آکادمی نیروی دریایی در آناپولیس، مریلند فارغ التحصیل شد و اندکی بعد با روزالین اسمیت ازدواج کرد.
این زوج دارای سه پسر به نام های جان ویلیام (جک)، جیمز ارل سوم (چیپ)، دانل جفری (جف) و یک دختر به نام امی لین هستند.
کارتر قبل از بازگشت به جورجیا، هفت سال به عنوان افسر نیروی دریایی خدمت کرد و در سال ۱۹۶۲ وارد سیاست ایالتی شد و هشت سال بعد به عنوان فرماندار جورجیا انتخاب شد.
او در سال ۱۹۷۴ فعالیتش را برای ریاست جمهوری آمریکا آغاز کرد و دو سال بعد، رئیس جمهور جرالد آر. فورد را شکست داد.
کارتر با شکست رئیس جمهور پیش از خود، جرالد فورد در سال ۱۹۷۶، در حالی که کشور هنوز پس از رسوایی واترگیت در دوران ریاست جمهوری ریچارد نیکسون، همچنان در حال فروپاشی بود، سی و نهمین رئیس جمهور ایالات متحده شد.
او تنها یک دوره به عنوان رئیس جمهور خدمت کرد که با بحران نفتی که آمریکایی ها را مجبور کرد در صف بنزین منتظر بمانند، آسیب دید و در سال ۱۹۸۰ توسط رونالد ریگان جمهوری خواه شکست خورد.
در پایان دولت او، تورم و نرخ بهره نزدیک به بالاترین حد خود بود، اما کارتر همچنان میتوانست ادعا کند که نزدیک به هشت میلیون شغل ایجاد کرده و کسری بودجه را کاهش داده است.
او چه در دوران ریاست جمهوری و چه پس از آن به عنوان یک قهرمان بین المللی حقوق بشر شناخته شد. کارتر در خط مقدم میانجیگری توافقنامه کمپ دیوید بین مناخم بگین، نخست وزیر اسرائیل و انور سادات، رئیس جمهور مصر در سال ۱۹۷۸ بود.
کارتر درگیر گروگان گرفتن کارکنان سفارت آمریکا در ایران در ابتدای روزها انقلاب اسلامی بود. گفته می شود تصمیم او در سال ۱۹۸۰ مبنی بر صدور مجوز برای نجات نظامی گروگان های آمریکایی در ایران به شکست او در انتخابات مجدد در آن سال منجر شد.
او در سال ۲۰۰۲ پس از ایجاد مرکز کارتر برای ترویج حقوق بشر در سراسر جهان، جایزه صلح نوبل را دریافت کرد.
در سال ۲۰۱۵ تشخیص داده شد که کارتر ملانوم متاستاتیکی دارد که در کبدش شناسایی شد و به مغزش سرایت کرد. حدود ۶ ماه پس از تشخیص، کارتر اعلام کرد که دیگر نیازی به درمان سرطان ندارد، چراکه دارویی پیشگامانه که سیستم ایمنی را برای مبارزه با تومورهای سرطانی تقویت می کند، علائم بیماری او را از بین برده است.
اگرچه کارتر در انتخابات مقدماتی ریاستجمهوری ۲۰۲۰ دموکراتها بیطرف ماند، اما تماسها و بازدیدهایی از چندین نامزد داشت.
جیمی و روزالین کارتر خواستار انتخاب جو بایدن، که در زمان پیروزی جیمی کارتر در ریاستجمهوری سال ۱۹۷۶، سناتور جوانی بود، شدند.
ارسال نظر