۶۶ روز اعتصاب غذای یک زندانی سیاسی که تاریخی شد
«گرسنگی» (استیو مککویین، ۲۰۰۸) درام تاریخی بسیار تحسینشدهای دربارۀ اعتصاب غذای زندانیان ایرلندی در سال ۱۹۸۱ و شخصیت اصلی آن بابی سندز (با بازی مایکل فاسبندر) است.
برترینها: «گرسنگی» (استیو مککویین، ۲۰۰۸) درام تاریخی بسیار تحسینشدهای دربارۀ اعتصاب غذای زندانیان ایرلندی در سال ۱۹۸۱ و شخصیت اصلی آن بابی سندز (با بازی مایکل فاسبندر) است.
بابی ساندز که عضو ارتش آزادیخواه ایرلند بود به جرم حمل اسلحه دستگیر و به پنج سال زندان محکوم شد. شش ماه پس از آزادی در ۱۹۷۷ دوباره به همین جرم و این بار به چهارده سال زندان محکوم شد، ولی به محض ورود به زندان در اعتراض به رفتار دولت از پوشیدن لباس زندانیان امتناع کرد و خواستار این شد که او را به عنوان یک زندانی سیاسی بشناسند نه زندانی جنایی. در مارس ۱۹۸۱ بابی ساندز اعتصاب غذای تاریخی خود را آغاز کرد که پس از ۶۶ روز در ۲۷سالگی در زندان بلفاست درگذشت.
در این مدت وی به عنوان نمایندۀ پارلمان بریتانیا در فرمانا و ساوتتایرون انتخاب شد. از میان زندانیان دیگری که همراه ساندز اعتصاب غذا کرده بودند، ده نفر دیگر نیز به همین دلیل جان باختند تا سرانجام با پادرمیانی کلیسا اعتصاب غذای زندانیان پس از هفت ماه پایان یافت. در روزها و ماههای بعد، دولت بریتانیا بدون هیچ اطلاعرسانی رسمی خواستههای زندانیان را پذیرفت.
مرگ ساندز واکنشهای زیادی درپی داشت. دولت ایران نیز ضمن تسلیت به خانوادۀ ساندز خواهان حضور نمایندهای در مراسم خاکسپاری او شد اما این درخواست با عدم صدور ویزا از سوی بریتانیا، محقق نشد.
سال ۱۳۶۰ خیابان ضلع غربی سفارت انگلستان به نام بابی ساندز نامگذاری شد. سفارت برای اجتناب از ذکر نام او در نامهنگاریها، درِ اصلی سفارت را بست و دری دیگر در خیابان فردوسی را محل اصلی ورود و خروج قرار داد.
«گرسنگی» بیشتر به خاطر بازی فاسبندر و سکانس بدونقطع هفدهدقیقهایاش شناخته میشود که در آن کشیش کاتولیک، سعی میکند بابی سندز را از اعتصاب غذا منصرف کند. گفته شده فاسبندر و کانینگهام صدها بار این صحنه را تمرین کردند.
خشونت زندانبانان و انتقام چریکها که در فیلم تصویر شده به واقعیت نزدیک است. در یک دورۀ ۲۵ساله، از اوایل دهه ۱۹۷۰ تا اواسط دهه ۱۹۹۰ ارتش آزادیبخش ایرلند شمالی ۲۹ افسر زندان را به دلیل خشونتورزی آنها حین واقعۀ «شورش پتو و حمام» به قتل رساند.
نظر کاربران
نور بر تاریکی غلبه خواهد کرد ..
از فرهاد میثمی بگو اینها کی هستند
ازهفته آینده آب آشامیدنی را تلخ خواهم خورد تا .....
همدان دوره کرتش نزدیکه ....
چرا عزیز دلم راه دور میروی در همین مملکت خودمان انواع و اقسام بابی سندز رو داریم .
تو کشور خودمون پر از زندانی اعتصابیه
چرا راه دور میرید؟
حالا هم انگلیس حق داره اسم خیابون سفارت ایران در لندن رو فرهاد میثمی نامگذاری کنه
کلا ما دنبال انجام کارایی هستیم که هر جای دنیا اتفاق بیفته، شدیدا محکوم می کنیم و اونو جنایت حساب می کنیم.
به امید ی خبرسان آزاد و پاک کردن برترینها برای همیشه
فرهاد میثمی
ماها یه روز تا شب نمیتونیم دوام بیاریم چطور ۶۶روز اعتصاب غذا کرده زنده مونده حالا خوردن هیچی آشامیدن امکان نداره بدون آب دوام آورد همش برجسته سازی
پاسخ ها
گفتند اعتصاب غذا نه اعتصاب آب!! انسان در برابر تشنگی بیش از دو یا سه روز بیشتر نمیتواند دوام بیاورد...!!
ببخشید اعتصاب غذا است نه اعتصاب آب هر انسانی وحیوانی بیشتر از ۴۸ ساعت بدون آب دوام نمی آورد .
دقیقا
ظلم بشر بر بشر تمامی ندارد.
ای والله حرف دل ما رو هم گفتی .
به ماچه ربطی داره؟از وطنیها بگو.
در ایران کم نداریم
درود
من با خانواده ام تو خونه به طور طبیعی امتهان کردیم نداشتیم سوپر مارکت محلمون نسبیه نداد 4روز غذا تو خونمون نبود بخوریم به نا چارگرسنگی کشیدیم درکش میکنم خدا بیامرز چی کشیده هیچ وقت یادم نمیره الان هم افتادم تو زمستون باز همون آش همون کاسه آخه بنده کارگر ساختمان هستم زمستونا کار نیست به خاطر همون هر زمستون که میاد ما تو خونه اعتصاب خدا دادی داریم دیگه معده مون آدت کرده خدا پدر اسید معدمو نو بیامرزه مراعات ما را میکنه
باورش سخته برام. ۶۶روز چیز کمی نیست.احتمالا قدرتی که خدا بهش داده خاصه و با بقیه آدم فرق داره. یا اینکه دروغه و صحت نداره
چون یه طرف ماجرا انگلیس برا همین از اینا میگن...
اب خالی میخورن دیگه