روایت دو «کشور» از نگاه رئیسی و شهروندان ایرانی!
سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران، سهشنبه شب و در آستانه چهل و چهارمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در گفتوگوی زنده تلویزیونی، به نکاتی چند اشاره کرد.
فرارو: سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران، سهشنبه شب و در آستانه چهل و چهارمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در گفتوگوی زنده تلویزیونی، به نکاتی چند اشاره کرد که مهمترین آنها در محورهای ذیل قابل ارائه است:
۱- در شش ماه اول کاری دولت تورم را مهار کردیم.
۲- تورم از ۶۰ درصد به ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده است.
۳- بدون چاپ پول، کسری بودجه را جبران کردیم.
۴- ارز نیمایی ۲۸۵۰۰ تومان مبنای کار ما بوده و ۹۰ درصد واردات و صادرات را با این ارز انجام دادهایم.
۵- ۶۴ درصد افزایش واردات داشتهایم.
۶- شرایط فعلی برای مردم و دولت قابل قبول نیست.
۷- رشد اقتصادی ۸ درصدی امکانپذیر است.
۸- از منتقدان تقدیر خواهد شد.
۹- اخلال در اینترنت موجب نارضایتی دولت بوده و آنها در فکر تسهیل فضا برای کسبوکار اینترنتی هستند.
۱۰- تلاش میشود نوسانات دلار بر سفره مردم اثر نگذارد.
۱۱- در تحقق وعده یک میلیون شغل در سال عقب نیستیم.
۱۲- افزایش قیمتها به دلیل قاچاق و انتظارات تورمی است.
۱۳- رتبهبندی معلمان را پس از ۱۱ سال اجرا کردیم.
۱۴- تلاش آن است که کسری بودجه نداشته باشیم.
۱۵- ذخایر ارزی خوب و قبال اطمینان است.
۱۶- ثبات قیمتها را روزانه دنبال میکنیم.
۱۷- ریل گذاری در خنثیسازی تحریمها به نتیجه رسیده است.
اظهارات رئیسجمهور، در درون خود چند نکته دارد که بازخوانی آنها میتواند بسیار قابل تامل باشد. در سطح نخست، مجموع اظهارات رئیسجمهور این نوید و چشمانداز را پیشروی ما قرار میدهد که در ۱۴۰۲ پیشرفتهای شگرفی در کشور اتفاق خواهد افتاد. تورم کنترل شده، رشد اقتصادی ۸ درصدی ممکن، نوسانات دلار بر سفرههای مردم تاثیر نمیگذارد، یک میلیون شغل اضافه میشود و ذخایر ارزی کشور هم در سطح عالی هستند. مجموع این تحولات سال خوبی را نوید میدهد. حتی خنثیسازی تحریمها هم به نتیجه رسیده است. با این احوالات ظاهرا نباید غمی داشت؛ چرا که آینده روشن است و مثبت. قطار پیشرفت هم روی ریل درست قرار دارد.
در سطح دوم، نکته عجیب این است که با وجود بیان تمامی دستاوردهای مثبت از سوی دولت، اخیرا مجلس انقلابی علیه پاستور ساز ناکوک میزند. آنها از وضعیت تورم، مدیریت بازار ارز، خودرو، طلا و عدم اجرایی شدن وعدههای کابینه هر از چندگاهی گلایه میکنند. حالا هم برخی گزارشها از طرح سوال نمایندگان بهارستان از شخص رئیسجمهور حکایت دارد. هر چند تا کنون قطعی نشده، اما گویا مجلسیها از عملکرد دولت ناراضیاند. آنها هر چند وقت یکبار هم به وزاری کابینه کارت زرد نشان میدهند و گاهی هم از استیضاح وزار سخن میگویند. داستان هر چه باشد، قطعی این است که دیگر مجلس انقلابی با دولت انقلابی همراهی کامل ندارد.
نکته سوم پیرامون اظهارات اخیر رئیسی، نقد شخص رئیسجمهور از وضعیت موجود با وجود تمامی پیشرفتهای حاصل شده است. رئیس پاستور، لیست بلندبالایی از موفقیتها و دستاوردها را ریز میکند، اما یکباره خود نیز میگوید، شرایط فعلی برای مردم و دولت قابل قبول نیست. در این میان، با وضعیتی پارادوکسوار مواجه شدهایم که در یک سوی کارگزار از موفقیتهای کمنظیر سخن میگوید و در سوی دیگر، خودِ کارگزار منتقد وضع موجود میشود. مشخص نیست که وضعیت فعلی خوب است یا بد!
در سطح چهارم، با تامل در ۱۷ محور از اظهارات رئیسجمهور در ما تردیدی جدی و بزرگ ایجاد میشود. تردیدی بر این مبنا که شاید ما در کشور دیگری هستیم و دولت در کشور دیگر. زمانی به احوالات شخصی خود مینگریم بسیاری از دستاوردها را نمیتوانیم احساس کنیم. در کشور ما تورم کنترل نشده، فشار تحریمها کمرشکن هستند؛ قیمتها ثبات ندارند و نوسانات بازار ارز هر روز روی سفرههایمان تاثیر میگذرد. اثری هم از رشد اقتصادی و افزایش شغل نمیبینیم.
در کشور آنها همه آمارها مثبت است و روند رو به رشد. حالا ما ماندهایم و دو کشور متفاوت. کشوری که به گلستان میماند و کشوری که در هر سویاش دردی نهفته است. چقدر کشورها آنها خوب است ای کاش ما هم آنجا بودیم!
نظر کاربران
دروغگو ترین رئیس جمهور چهل سه سال گدشته جمهوری اسلامی که دیدم.
پاسخ ها
"ترین" رو خوب اومدی؛ همشون دروغگو هستن...
دقیقا مطلبتون مورد تایید است
بعضا من فکر میکنم رییسی، رییس جمهور کشور دیگری است و خوش به حال آن کشور اما وقتی به خود میام میبینم کابوس قرن پانزدهم است که مردم ایران مبتلای آن شدند .
پاسخ ها
بله دوست من کاملا درست فکر کردید ایشون رئیس جمهور کشوری دیگر هستن. کشوری که حدود ده پانزده هزار نفر جمعیت داره که اتفاقا همینطور که ایشون فرمودند همه چیز براشون مهیاست و اصلا نمیدونن تورم و گرانی و کمبود چیه و حسابهای بانکیشون در داخل و خارج کشور پر از پول و دلار و طلاست و تا دلت بخواد ملک و املاک دارن و فرزندانشون همه در آمریکا و کانادا و انگلستان مشغول زندگی مرفه و بی درد هستند و تمام شاخصهای اقتصادی برای این کشور ده پانزده هزار نفره همیشه مثبت بوده و روز به روز هم مثبت تر میشه.
دولتی که دوره اول کاملا شکست خورد ، همش حرفه مردم بدبخت و بدبختر شدن
کاشی ما هم کشور آنها بودیم
حداقل امید واری به همین نکته است که ایشان وضع موجود را نمی پسندن ،بقیه مسائل وگزارشات بعد سیاسی دار د وباید هم امیدوار بود
البته این نکته هم نباید فراموش کرد که برای دولت مردان کشوری وسرمایه داران وبه عبارتی کاسبان تحریم کشور گل وبلبل است
باقی مردم هم به این وضع عادت می کنند
رتبه بندی کی وکجا اجراشده ؟ ما که فرهنگی هستیم خبرنداریم! ! !
وای به حال ما ملت ، که رییس دولتش میبالد به این وضع و گمان میکند روز به روز در حال پیشرفت هستیم
جدی نگیرید همه راعکس گفته ها بخونید چون فکر کنم تا حالادرب مغازه نرفته یک پفک ۱۰۰۰ دوره قبل را۱۱۰۰۰ تومان بخره
هنوز فکر میکنن ما چی هستیم ؟
احترام هم خوب چیزی هست
رئیس جمهوری این قدر خیالش راحت هست که هرچی گند بزنه دوباره انتخاب میشه. واگر نه که هر رئیسی که دوره اول کار بوده کار کرده تا مردم راضی به رای دادن بهش بشن برای دور دوم.
قشنگ بودخدا حیله گران ودروغگویان را روسیاه کند
من در هیچ انتخاباتی دیگر شرکت نمی کنم
گل و بلبل است وضعیت...گوشت قرمز کیلوئی ۳۰۰ هزار تومان
هر ریس جمهور میاد میگه تورم کم کردم رشداقتصادی بالاست بیکاریو کم کردم اما مملکت تو فلاکت خواهشا مردم(چیز)و بیسواد حساب نکنید
نتیجه این شاهکارها بر سر سفره مردم پیدا نیست
جامعه دوقطبی همینه یه ظرف کشور گل و بلبل شامل وزرا نماینده ها مدیران رده بالا با فامیل هاشون
یه طرف هم ۷۰ میلیون درفقر بد بختی ..افتاد؟؟
واقعا خودت با این دروغات خنده ات نمیگیرد ام الدروغ
آقای رئیس جمهور مملک برای شما وزراخیلی عالی گل بلبل
قبل از کرونا در میدان هفت تیر ازفروشگاه پیراهن مردانه خرید میکردیم دانه ای ۸۰ هزارتومان بعد رساندند به ۴۰۰ هزار تومان امروز دخترم رفته پیراهن برای همسرش بخرد همان پیراهنهارا یک ملیون تومان گفته واو هم هاج وواج برگشته چه خبره چرا اطاق اصناف نطارت نمیکند
دست احمدی نژاد رو از پشت بسته برای دروغگویی
دقیقامادوکشورداریم ودومردم.دوفضای متفاوت ومتضاد.نتیجه فیلسوفانه:جمع اضدادممکن است.جایی که یکی ازگرسنگی مینالددیگری ازسیری.بام ما با بام رئیسی دوتاست.آسمان مان هم شده دوتا.