با عجایب هفتگانه جدید جهان آشنا شوید
عجایب هفتگانه دنیا به ۲ دسته عجایب قدیم یا باستان و عجایب جدید یا نو دسته بندی میشوند.
روزنامه جوان: در سال ۲۰۰۰، شرکتی سوئیسی کمپینی به نام «عجایب هفتگانه جدید جهان» را آغاز کرد و دهها میلیون نفر در سایتهای میراث جهانی یونسکو به آثار فهرست ارائه شده رأی دادند. این عجایب در چهار قاره قرار دارند و سالانه هزاران گردشگر را بهسمت خود جذب میکنند.
دیوار بزرگ چین
ساخت دیوار بزرگ چین که طول آن به ۱۹۶/۲۱ کیلومتر و ارتفاع آن به ۵ تا ۸ متر میرسد، در قرن هفتم قم آغاز شد. این دیوار پس از چندین قرن در سال ۱۶۴۴ م و در زمان سلسله مینگ به شکل نهایی خود رسید. دیوار بزرگ چین علاوهبر محافظت از این کشور دربرابر حملات بیابانگردهای شمالی، گذرگاهی تجاری و نظامی بهشمار میرفت.
کولوسئوم در رم
کولوسئوم آمفیتئاتری بیضی شکل واقع در مرکز شهر رم است. این بنا که اغلب با عنوان آمفیتئاتر سلسله فلاویان شناخته میشود، ازنظر استراتژیک در نزدیکی بازار روم ساخته شده است. کولوسئوم یکی از نمادهای برجسته امپراتوری روم است که زمانی در آن ۸۰ هزار تماشاچی شاهد نبردهای خونین و مبارزه با حیوانات وحشی بودند. ساخت این بنا تحت امر امپراتور وسپاسیان در سال ۷۲ م آغاز و هشت سال بعد تحت سلطنت وارس او تیتوس تکمیل شد. درهای قفس و گذرگاههای زیرزمینی آن امروزه بهراحتی در دسترس هستند.
تاج محل در هند
تاجمحل در شهر آگره هند قرار دارد. شاهجهان، امپراتور گورکانی هند، ساخت این بنا را در سال ۱۶۳۱ م آغاز و ۱۷ سال بعد در سال ۱۶۴۸ م، آن را تکمیل کرد. این بنا یادبودی برای همسر شاهجهان، ممتازمحل است که مقبره خود شاه هم در آن قرار دارد. تاجمحل کاملاً از مرمر سفید ساخته شده است. مقبره به شکل مستطیلی است و میتوان از طریق دروازهای که با طاقها و قوسها احاطه شده است، به آن دسترسی پیدا کرد. همچنین کانالها و فوارههای آبی در ورودی وجود دارند که به زیبایی این بنا میافزایند.
هرم ال کاستیلو در چیچن ایتزا
تمدن مایا یکی از تمدنهای پیشرفته جهان باستان بودند، بهطوری که حتی دانشمندان امروزی هم نتوانستند نبوغ این تمدن بومی را به طور کامل درک کنند. شهر چیچن ایتزا که در یوکاتان مکزیک قرار دارد، بین سالهای ۷۵۰ و ۹۰۰ م ساخته شده است. زمانی چیچن ایتزا، یکی از شهرهای بزرگ مایایی، میزبان مجموعهای از هرمها و معبدها بود که برای ردیابی رویدادهای نجومی بهکار میرفتند. امروزه، دانش ریاضی و نجومی مایاها یکی از موضوعهای داغ بررسیهای پژوهشی است. هرم الکاستیلو مهمترین بنای چیچنایتزاست که ارتفاع آن به ۳۰ متر میرسد.
شهر پترا
شهر پترا در جنوب اردن قرار دارد و برای ساکنانش به رقمو (Raqmu) هم معروف بود. این شهر زمانی کلانشهری بزرگ بود و قدمتش به قرن چهارم قم بازمیگردد و بهدلیل معماری برجسته و سیستم آبرسانی پیشرفته باستانی میدرخشد. بعدها رومیها بر پترا مسلط شدند. این شهر مکانهای برجستهای مثل تنگه سیق، گنجینه، معبد شیرهای بالدار، معبد بزرگ و حتی یک سد دارد.
ماچوپیچو
ماچوپیچو که در قرن پانزدهم م ساخته شد، سنگری اینکایی در منطقه کوهستانی آند پرو بود. این سایت برجسته بهدلیل قرارگیری در نوک کوهستانی شیبدار بهشهرت رسیده است. زمینهای مقدس ماچوپیچو با طول تقریبی هشت کیلومتر در ارتفاع تقریبی ۲ هزار و۴۰۰ متری قرار دارند. این بنا ۱۰۰سال پس از ساخته شدن و در زمان حمله اسپانیاییها متروکه شد. ماچوپیچو با بیش از ۳هزار پله سنگی سطوح مختلفی را به یکدیگر وصل میکند. هنوز کاربرد اصلی ماچوپیچو بهصورت یک راز
باقی مانده است.
تندیس مسیح در برزیل
تندیس مسیح در ریودوژانیروی برزیل قرار دارد. این مجسمه غولپیکر ۳۸ متر ارتفاع و ۶۳۵ تن متریک وزن دارد و آن را پال لاندوسکی، هیتور دا سیلوا کاستا و آلبرت کاکوت بین سالهای ۱۹۲۲ و ۱۹۳۱ بهعنوان نمادی از سالگرد استقلال برزیل ساختند.
ارسال نظر