۱۲۷۶۹۶۵
۱۶۳۷
۱۶۳۷
پ

تصویر روز ناسا: گرد و غبار ستاره‌ای در برساوش

منطقه فعال ستاره‌سازی NGC ۱۳۳۳ توسط تارهای تیره و غبارآلود اطراف ابر مولکولی عظیم برساوش، در فاصله ۸۵۰ سال نوری به هم متصل شده‌ است.

دیجیاتو: منطقه فعال ستاره‌سازی NGC ۱۳۳۳ توسط تارهای تیره و غبارآلود اطراف ابر مولکولی عظیم برساوش، در فاصله ۸۵۰ سال نوری به هم متصل شده‌ است.

در این تصویر خوشه ستاره‌ای جوان IC ۳۴۸، سحابی شبح پرنده و منطقه فعال ستاره‌سازی NGC ۱۳۳۳ دیده می‌شوند.

در تصویر امروز ناسا چه می‌بینیم؟

این پهنه‌ی کیهانی متشکل از غبار، گاز و ستارگان حدود ۶ درجه از آسمان در صورت فلکی برساوش را در برمی‌گیرد. در بالا سمت چپ تصویر، خوشه ستاره‌ای جوان IC 348 و سحابی شبح پرنده (Flying Ghost) با ابرهایی از غبار بین ستاره‌ای تیره قرار دارند که با نام‌های بارنارد ۳ و ۴ فهرست‌بندی شده‌اند.

در سمت راست تصویر، یکی دیگر از مناطق فعال ستاره‌سازی NGC 1333 توسط تارهای تیره و غبارآلود اطراف ابر مولکولی عظیم برساوش، در فاصله ۸۵۰ سال نوری به هم متصل شده‌ است. سحابی‌های غبارآلود دیگری همراه با درخشش قرمز کم‌رنگ گاز هیدروژن در اطراف میدان دید به صورت پراکنده دیده می‌شوند.

در واقع به دلیل غبار کیهانی، ستارگان تازه شکل‌یافته و اجرام ستاره‌ای جوان یا پیش‌ستاره‌ها از دید تلسکوپ‌های اپتیکی پنهان مانده‌اند. پیش‌ستاره‌ها از هسته‌های چگال در ابر مولکولی در اثر رمبش به دلیل گرانش خود، تشکیل می‌شوند. با توجه به فاصله‌ی تقریبی ابر مولکولی، این میدان دید وسعتی بیش از ۹۰ سال نوری دارد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

می‌خواید یکبار برای همیشه از «بی‌پولی» خلاص شید؟ این وبینار رایگان برای شماست 👇

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج