چرا عراق برای ترور سردار سلیمانی انتخاب شد؟
نماینده ویژه رئیسجمهور در امور افغانستان و اولین سفیر ایران در عراق پس از سقوط صدام درباره اینکه چرا آمریکا عراق را برای ترور سردار سلیمانی انتخاب کرد، گفت: آغاز شکست آمریکاییها از اینجا بود. آنها به دنبال ایجاد یک ساختار و نظام سیاسی و ارتش به سبک آمریکا، به دست گرفتن مدیریت خارجی عراق و مقابله با جریان مقاومت اسلامی بودند که به هیچ دستاوردی هم نرسیدند.
ایسنا نوشت: نماینده ویژه رئیسجمهور در امور افغانستان و اولین سفیر ایران در عراق پس از سقوط صدام درباره اینکه چرا آمریکا عراق را برای ترور سردار سلیمانی انتخاب کرد، گفت: آغاز شکست آمریکاییها از اینجا بود. آنها به دنبال ایجاد یک ساختار و نظام سیاسی و ارتش به سبک آمریکا، به دست گرفتن مدیریت خارجی عراق و مقابله با جریان مقاومت اسلامی بودند که به هیچ دستاوردی هم نرسیدند.
حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رئیسجمهور در امور افغانستان و اولین سفیر ایران در عراق پس از سقوط صدام در یک گفتوگوی تلویزیونی در تحلیل خود از اینکه چرا آمریکاییها عراق را برای ترور سردار سلیمانی انتخاب کردهاند، گفت: دشمن در یک جنگ نیابتی حضور پیدا کرده و نیروهای تکفیری هم دست به اقداماتی زدهاند. آنها در درون مردم مستقر شدند و تلاش کردند تا از این طریق آسیب بزنند. اینکه هم بتوانی موازین شرعی را رعایت کنی و هم روش جنگی و نظامی را دنبال کنید که حداقل آسیب به مردم برسد کار بسیار سنگینی است. اما برای حاج قاسم سلیمانی این مساله جزو اولویتها بود که هم موازین شرعی را رعایت کرده و هم حقوق مردم را رعایت میکرد. در عین حال که نبوغ نظامی خود را هم نشان میداد.
وی با طرح این سوال که آیا جمهوری اسلامی ایران در اینگونه مسائل مداخلهگری کرده است یا خیر، گفت: عراق جنگ هشت ساله را به ملت ایران تحمیل کرد. اشغالگری که در عراق آمده بود قبل از آن در افغانستان حضور داشت اما آیا از سازمان ملل برای این کار مجوز داشت؟ آمریکا به بهانه اینکه امروز امنیت جهانی در خطر است وارد این مناطق شد.
نماینده ویژه رئیسجمهور در امور افغانستان همچنین بیان کرد: آمریکاییها خودشان اعلام کردند که عراق گام اول ما برای شکلگیری خاورمیانه جدید با مدل آمریکایی است. در همینجا موضع گزینه نظامی ایران هم مطرح میشود. آمریکاییها تا دیروز از صدام حمایت میکردند اما امروز برای سرنگونی به عراق آمدهاند.
کاظمی قمی با بیان اینکه دو ماه بعد از سقوط رژیم صدام ماموریت یافت تا به عنوان سفیر کشورمان به بغداد برود، گفت: آمریکاییها بدون مجوز وارد شدند و اعلام کردند که سنگ بنای خاورمیانه جدید را میخواهند بگذارند. آنها اعلام کردند که خطر امنیت جهانی از ناحیه تروریسم مورد تهدید است تا کشورها جرات نکنند که با آمریکاییها مخالفت کنند.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران این نوع اشغال را نامیمون دانست زیرا یک تغییر اساسی برای منطقه است، گفت: وقتی آمریکاییها میگویند گزینه نظامی این پیام را برای ایران دارد که اگر از عراق فارغ میشدند، نوبت ایران بود. بنابراین جمهوری اسلامی ایران با در نظر گرفتن منافع ملی، تمامیت ارضی و خواسته ملت عراق میدانست که مهندسی سیاسی جدید در منطقه یعنی کل این منطقه دچار بحرانی میشود که باید درگیرش شد. در واقع آمریکاییها اگر از عراق فارغ میشدند سراغ جمهوری اسلامی ایران میآمدند.
نماینده ویژه رئیسجمهور در امور افغانستان همچنین اظهار کرد: دیدید که آمریکاییها نظامیان خود را از افغانستان خارج کردند اما شیطنت و شرارتهای آنها همچنان وجود دارد. جمهوری اسلامی ایران در ناکام گذاشتن طرح آمریکاییها در عراق خدمت بزرگی کرد که نگذاشت این تجاوزگری تبدیل به رویه شود.
وی خاطرنشان کرد: اعتراف خود آمریکاییها این است که در شکلگیری نظام سیاسی جدید افغانستان در سال 2001 نقش ایران یک نقش سازنده است. همین موضوع گویای همه چیز میباشد. در مورد عراق هم اشخاصی چون مرحوم طالبانی، شهید حکیم و... بر این نظر بودند که اگر قرار باشد صدامی برداشته شود باید به دست ملت عراق این کار صورت گیرد. این نگاهی است که جمهوری اسلامی ایران داشت.
کاظمی قمی تاکید کرد: یکی از تصمیمات حکیمانه نظام این بود که مناطق بحرانی را به دست کسی سپرد که توانست آن حق را ادا کند. در واقع یکی از دلایل توفیقات جمهوری اسلامی ایران برخورداری از قدرت نرم و عدالتخواهی آن است.
نماینده ویژه رئیسجمهور در امور افغانستان با بیان اینکه موضع آمریکا از ابتدا روشن بود که کار آنها خلاف خواسته مردم عراق است، گفت: حتی به عراقیها اعلام کرده بودند که هر عراقیای که از خارج از کشور بخواهد وارد شود اگر بدون هماهنگی با آمریکاییها باشد آن را یک تروریست میدانند. یکی از دلایل این حرفشان این بود که بسیاری از این نیروهای معارض از همان زمان جنگ تحمیلی در ایران بودند.
وی خاطرنشان کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران بر پایه خواسته و منافع عراق است و سردار سلیمانی هم در اینگونه موارد به طور مداوم در مشورت با نجف عمل میکرد و فصلالخطاب کلام در نظر مرجعیت بود. در واقع سردار ویژگیهای یک سپاهی را داشت که به مفهوم واقعی باید هم اینگونه میبود. از جمله نبوغ نظامی، سیاسی، عقلانیت و بصیرت. میدانست که فرهنگ لبنان با فرهنگ عراق فرق میکند اما اشتراکات آنها را کنار هم قرار میداد. یکی از دستاوردهای بزرگی که او خلق کرد این بود که در برابر دشمن بارها دیدیم جمهوری اسلامی ایران خالق فرصتها در دل بحرانهاست.
کاظمی قمی در ادامه به تحولات و جنگ در سوریه هم اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره نگاهش به منافع ملتهاست و جمهوری اسلامی ایران و دولت سوریه متحدین راهبردی هستند البته متحد راهبردی با همکاری راهبردی تفاوتهایی هم دارد. در سوریه وارد جنگ با دشمن شدیم، در طول هشت سال دفاع مقدس سوریه در کنار ملت ایران بود.
نماینده ویژه رئیسجمهور در امور افغانستان در ادامه اظهار کرد: نگاه سردار سلیمانی نگاه محدودی نبود. ظرفیتها را در چند یگان نظامی نمیدید. نگاهش را در قلوب مسلمین میدید. در دل آزادیخواهان و عدالتخواهان جهان میدید.
وی یادآور شد: اساسا در ادامه این روندها موضوع هستهای ایران در سالهای 80 به شورای امنیت ارجاع شد و تحریمها آغاز گردید و آنها چون ناکامیهای خود را دیدند فلش عملیاتهایشان را به جنگ در لبنان، عملیات در غزه، سوریه، عراق و یمن نشانه گرفتند. در کنار همه این تجاوزگریها تحریمهای بسیاری را علیه ملت ایران اعمال کردند.
کاظمی قمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه سردار سلیمانی منافع ملی و مصالح اسلام را با یکدیگر در نظر داشت، گفت: در سوریه از اسلام دفاع شد. اگر وارد عمل نمیشدیم یقین بدانید در تهران باید با تروریست بیقاعده میجنگیدیم. در نظر بگیرد اگر میگفتیم این مساله عراق به ما ربطی ندارد چه اتفاقی میافتاد؟
وی خاطرنشان کرد: آمریکاییها چند هدف داشتند. نخست استقرار یک نظام سیاسی به سبک آمریکاییها، ایجاد ارتش به سبک آنها، مدیریت خارجی عراق یعنی اینکه ارتباطش با ایران قطع شود و همین طور مقابله با جریانهای اسلامی و مقاومت. اما آمریکاییها به هیچ دستاوردی نرسیدند.
نماینده ویژه رئیسجمهور در امور افغانستان درباره اینکه چرا آمریکاییها عراق را برای ترور سردار سلیمانی انتخاب کردند، گفت: آغاز شکست آمریکاییها از همینجا بود و ما میبینیم که خون حاج قاسم مانند وجودش با برکت است. بعد از شهادت ایشان شاهد هستیم که مجلس عراق قانون اخراج اشغالگر را تصویب میکند. وحدت و انسجام شکل میگیرد. حماسهای که ملت ایران در مراسم تشییع ایشان رقم زدند تمام ملت را منسجم کرد و چهره منافقانه آمریکا را که در دروغ بزرگ که میگوید ضد تروریسم هستیم، نشان داد و چهره نفاقگونه آمریکا را برملا کرد.رو
ارسال نظر