۱۲۷۴۱۰۷
۵۹۱۲
۵۹۱۲
پ

اُفت باورنکردنیِ تقاضا در بازار لوازم خانگی

روزنامه اعتماد در گزارشی از افت ۸۰درصدی تقاضا در بازار لوازم خانگی خبر داده است.

روزنامه اعتماد در گزارشی از افت ۸۰درصدی تقاضا در بازار لوازم خانگی خبر داده است.

اُفت باورنکردنیِ تقاضا در بازار لوازم خانگی

دراین گزارش آمده است:

با اینکه گفته می‌شود در بازار لوازم خانگی هیچ کمبودی وجود ندارد اما به نظر می‌رسد نوسانات نرخ دلار بر قیمت لوازم خانگی نیز اثر خود را گذاشته و برخی شرکت‌های لوازم خانگی اقدام به افزایش قیمت‌ها کرده‌اند. این درحالی است که همچنان بازار لوازم خانگی در رکود به‌سر می‌برد و خرید و فروش‌ها به دلیل کاهش قدرت خرید مردم بسیار افت داشته. درحالی که بسیاری از کالاهای ایرانی نمی‌توانند از نظر کیفی با کالاهای اروپایی و حتی کره‌ای و ژاپنی رقابت کنند اما واردات لوازم خانگی هم همچنان ممنوع است و به گفته اکبر پازوکی، رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی کالاهای خارجی موجود در بازار همه قاچاق هستند.

اکبر پازوکی، رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی درخصوص میزان افزایش قیمت‌ها از سوی سه شرکت لوازم خانگی گفت: این شرکت‌ها درخواست افزایش قیمت بین 10 تا 15درصدی را داشته‌اند، البته قدرت خرید مردم نسبت به سال گذشته حداقل 10درصد دیگر افت داشته و درحالی که سال گذشته میزان خریدها تا 70درصد کم شده بود امسال این میزان تا 80درصد افت داشته است.

 رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در ادامه خاطرنشان کرد: در صورتی که سیاست‌گذاری‌های دولت و وزارت صمت به سمتی حرکت کند که مواد اولیه آسان‌تر به دست تولیدکنندگان برسد نگرانی‌ها هم کمتر خواهد شد. اینکه امروز می‌بینیم که برخی تولیدکنندگان لوازم خانگی درخواست افزایش قیمت محصولات خود را داشته‌اند به نظر می‌رسد به دلیل افزایش نرخ ارز و جو روانی به وجود آمده در این خصوص است.

پازوکی ادامه داد: البته هنوز به این سه شرکتی که درخواست افزایش قیمت داشته‌اند مجوزی داده نشده، چراکه این درخواست در سامانه 124 به ثبت نرسیده است، ضمن آنکه باید اعلام کنند آیا با دلار 40 هزار تومانی مواد اولیه تهیه کرده‌اند یا خیر.

رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تصریح کرد: در صورتی که دولت در بخش ارزی برای تولیدکنندگان تسهیلاتی فراهم کند آنها نیز تولیدات خود را افزایش داده و هزینه‌های خود را کاهش می‌دهند تا قیمت نهایی هم کاهش یابد در غیر این صورت امکان رقابت در بازارهای دیگر وجود ندارد. هر چند اعلام می‌شود صادرات لوازم خانگی رشد داشته اما این صادرات همچنان بسیار محدود است.

پازوکی در مورد تعیین نرخ مواد اولیه در بورس خاطرنشان کرد: درحالی که هفتمین رتبه تولید‌کننده فولاد در دنیا هستیم سوال اینجاست چرا با وجود آنکه فولاد تولید داخل است باید به دلار نرخ‌گذاری شود؟ با قیمت روز دلار هم فولاد را به تولیدکننده بدهند اگر سیاست حمایت از تولید مطرح است چرا باید به ریال حقوق و دستمزدها محاسبه شود و به دلار لوزام خانگی و خودرو و... محاسبه شود؟ رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی درمورد ممنوعیت واردات لوازم خانگی نیز گفت: اگر قرار است سلیقه مردم را درنظر بگیریم باید در رقابتی آزاد این سلیقه را سنجید، ضمن آنکه بازار رقابتی موجب می‌شود تکنولوژی روز دنیا وارد کشور گردد. هر چند گفته می‌شود در 5-4 سال گذشته تولیدکنندگان داخلی سرمایه‌گذاری کرده‌اند و برای بازار زحمت کشیده‌اند اما ما معتقدیم نیاز نیست تا هر کالایی وارد شود، بلکه باید به جای کالای قاچاقی که در کشور کم هم نیست لیستی به واردکننده کالاها داده شود و نیاز کالاها را اعلام کنیم و واردات با رصد و نظارت صورت گیرد. هم دولت به حق و حقوق خودش برسد و هم مردم با محدودیت در برندهای لوازم خانگی روبه‌رو نباشند.

پازوکی خاطرنشان کرد: در بازار لوازم خانگی امروز کیفیت و خدمات پس از فروش رعایت می‌شود و از این منظر رشد خوبی به دست آورده‌ایم اما هرگونه ممنوعیتی باعث افزایش قیمت‌ها و قاچاق می‌شود به عنوان مثال؛ یخچالی که تا چند روز قبل 30 میلیون تومان بوده و امروز با رشد 15درصدی همراه شده همان یخچال را 34.5 میلیون تومان می‌فروشند اما سوال اینجاست که آیا حقوق کارمندان افزایشی داشته است تا این کالا را بخرند؟

رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی ادامه داد: البته فروشگاه‌های بزرگ در این شرایط اقدام به فروش اقساطی کرده‌اند اما مابقی کسبه که کالاهای خود را قسطی نمی‌فروشند متضرر می‌شوند. این درحالی است که این مغازه‌ها باید مالیات و عوارض شهرداری را به‌موقع پرداخت کنند. ما در کل کشور 20 هزار واحد فروش لوازم خانگی داریم که باید زندگی آنها بچرخد.

پازوکی درمورد قاچاق لوازم خانگی خاطرنشان کرد: قاچاق این کالاها هم در حجم کوچک و ریز صورت می‌گیرد و هم در حجم بزرگ و 90درصد این کالاها در فضای مجازی به فروش می‌رسد و اعلام می‌شود که ضمانت‌های گوناگونی هم دارند و امروز هم می‌بینیم که محصولات ال‌جی و سامسونگ هر چند که در بازار موجود نیستند باز هم در آن سایت‌ها به فروش می‌رسند.

رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در پاسخ به این پرسش که آیا قیمت کالاهای قاچاق کمتر از بازار آزاد است، گفت: خیر، به دلیل اینکه این کالاها در بازار موجود نیستند قیمت‌های بالاتری دارند و ضمانت‌ها هم کذب است و برای اینکه مردم آگاه شوند می‌توانند از دو روش کالاهای خریداری شده را استعلام کنند اول اینکه در سامانه جامع گارانتی با ثبت‌نام و کد و مدل دستگاه از قاچاق بودن آن مطلع شوند و راه دوم هم از طریق ثبت شناسه و کد رهگیری است که می‌توانند از طریق کد دستوری #7777* از داشتن یا نداشتن ضمانتنامه آن آگاه شوند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت برترین ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج