طرح فوق آیندهنگرِ عربستان برای زندگی متفاوت!
طی چند وقت اخیر پروژه بلندپروازانه شهر لاین (LINE) در کشور عربستان توجهات بسیاری را به سوی خود جلب کرده است، اما این ابرشهر یکی از چهار پروژه برنامهریزی شده برای نئوم (NEOM)، شهر آیندهنگر مورد نظر عربستان است
عصر ایران: طی چند وقت اخیر پروژه بلندپروازانه شهر لاین (LINE) در کشور عربستان توجهات بسیاری را به سوی خود جلب کرده است، اما این ابرشهر یکی از چهار پروژه برنامهریزی شده برای نئوم (NEOM)، شهر آیندهنگر مورد نظر عربستان است. به طور کلی، این پروژه با طرح های معماری ارائه شده از سوی شرکت هایی شناخته شده همچون مورفسیس آرکیتکتس، زها حدید آرکیتکتس، مکانو، آئدس و یو ان استودیو شکل خواهد گرفت.
نام نئوم که نمایانگر "آینده جدید" برای عربستان است از دو واژه گرفته شده است: سه حرف نخست از پیشوند "نئو" مربوط به یونان باستان به معنای جدید و حرف چهارم از واژه عربی "مستقبل" به معنای آینده گرفته شده است.
چهار شهری که پروژه نئوم را شکل می دهند به نام های سنداله (Sindalah)، تروجینا (Trojena)، اکساجون (Oxagon) و لاین (LINE) شناخته می شوند. به طور کلی، تیم بین المللی در پس این پروژه امیدوار است با ترکیب فناوری های شهر هوشمند و زنده کردن مفاهیم برنامهریزی شهری آیندهنگر، تصویری جدید از زندگی شهری ارائه کند.
سنداله
سنداله به عنوان یک مقصد گردشگری مبتنی بر فناوری مجهز به امکانات لوکس تعریف می شود. این مقصد جزیره ای نخستین منطقه طراحی شده برای پروژه نئوم عربستان است. جزیره سنداله برای معرفی یک اقامتگاه گردشگری جدید در استان تبوک شکل خواهد گرفت. این پروژه طراحی مسئولانه را برای تقویت طبیعت منطقه در امتداد دریای سرخ در دستور کار خود قرار داده است.
تفرجگاه سنداله حول محور گردشگری لوکس شکل گرفته و دارای سه هتل با مجموع تقریبا 750 اتاق و آپارتمان خواهد بود. با توجه به تعداد زیاد اسکله های موجود، انتظار می رود این مکان به مقصدی برای قایق های تفریحی تبدیل شود. پس از ورود، مهمانان به خرده فروشی های لوکس، ساحل، باشگاه قایق های تفریحی، و یک اسپا و مرکز سلامت دسترسی خواهند داشت.
تروجینا
منطقه تروجینا پروژه نئوم قرار است در کوه های استان تبوک ساخته شود. این پروژه مساحتی نزدیک به 60 کیلومتر مربع را پوشش خواهد داد، در فاصله 50 کیلومتری از ساحل خلیج عقبه قرار دارد و 1500 تا 2600 متر بالاتر از سطح دریا خواهد بود.
اگرچه هنوز روند ساخت تروجینا آغاز نشده است، اما استفاده از آن به عنوان یکی از مکان های بازی های زمستانی آسیایی 2029 برنامهریزی شده است. تکمیل تروجینا در سال 2026 برنامهریزی شده و این شهر بیابانی 500 میلیون دلاری دارای پیست اسکی قابل استفاده در تمام طول سال، دریاچه آب شیرین مصنوعی، کلبه ها، ویلاها و هتل های فوق لوکس خواهد بود.
اوکساجون
بنابر برنامهریزی تیم نئوم، اوکساجون قرار است بزرگترین ساختار شناور در جهان باشد. این پروژه قرار است در دریای سرخ در جنوب کانال سوئز، مسیر آبی که نقشی کلیدی در تجارت بین آسیا، اروپا، و سواحل شرقی آمریکا ایفا می کند، ساخته شود.
با توجه به این موقعیت راهبردی، انتظار می رود این شهر بندری عظیم به هابی برای فناوری های پیشرفته و پاک تبدیل شود. با زیرساختی آیندهنگر، تیم پروژه نئوم مدعی است که اوکساجون به طور کامل از منابع انرژی پاک استفاده خواهد کرد.
لاین
لاین شاید متمایزترین بخش پروژه نئوم باشد. این شهر خطی با 170 کیلومتر درازا، پهنا و ارتفاعی به ترتیب برابر با 200 متر و 500 متر خواهد داشت. کمربند جوامع در این مجموعه که به عنوان انقلابی در زندگی شهری توصیف می شود، بی نیاز از خودروها یا جاده ها به هم متصل خواهند شد.
ساکنان با یک پیادهروی پنج دقیقه ای می توانند به طبیعت و تمام نیازهای روزانه خود دسترسی داشته باشند. این در شرایطی است که نیروی مورد نیاز قسمت های مختلف این شهر مجهز به هوش مصنوعی به صورت 100 درصد از منابع انرژی پاک تامین خواهد شد.
نظر کاربران
مکه و جده بارون امود شهر و آب برد،همونو جمع کنند تا برسیم به نئوم
فرق مسولان باسواد با بیسواد
اینا نفت دارن ما هم داریم اینا گاز دارن ما هم داریم اینا مسلمونن میفهمی که مسلمون
ما هم در عوض تا سال ۲۰۲۶ دلار ۴۰۰ هزارتومانی خواهیم داشت.
بیابان سوخته را آباد کردن ما هم به لطف همت بزرگترها کشور آباد را ویران کردیم خدا قوت بزرگترها
اونا کجا میرن ما کجاییم
واقعا با خواندن مطالب با
عوضش ماهم امنیت داریم ! !!
اینارو ول کن ما توی زاهدان وسط شهر گاز نداریم.کپسولی هستیم.کِی گاز برای ما میکشن؟؟؟؟
یعنی من جای مسئولین بودم ، بخدا قسم از این بی تفاوتی و بی غیرتی خودم رو میکشتم
که واقعا مردن شرف داره به این پوست کلفتی
رئیس جمهور ما هم امروز در جلسه هیئت دولت دستور داد دلیل گرانی قیمت پیاز بررسی و سریعا به ایشون گزارش شود.
تورا بخدا این چیزا ننویسید و چاپ نکنید ، آخه ملت ایران خیلی غصه میخورن که چرا ایرانی که میبایست اینطور باشه الان ملتش به فکر لنگ و نون خشک هستن و هیچ آینده روشنی برای بچه هاشون نمیبینن . راستی پیکنیک ، تفریح ، خنده ووووو چیه ؟
پیشرفت رو از عربستان یاد بگیرین.
شهردار تهران ما هم داره برامون قبرستان درست میکنه. یعنی مردم غصه قبر نخورن
ما هم هنوز درگیر اینکه حجاب داشته باشیم یا بی حجاب باشیم
کشور پیشرفته و در حال رشد، مسولان با کفایت و دانا
مسولان بی کفایت ایران مدرن را به ویرانه تبدیل کردند
ما اندر خم یه کوچه ام فقط بلدیم موشک بسازیم آماده جنگیم کره شمالی دوم شدیم
با همین تفکرات دارین زندگی میکنید کنار گوشتون دنیا پیشرفت کرده و ما هنوز تویه این بدبختی داریم پستو پا میزنیم
بخدا شما درک فهم درست حسابی ندارین
خلایق هرچه لایق
الحمدلله در قرن ۲۱ هر ملتی دقیقاً به آنچه لایقش بود رسید
سران سه قوای ماهم جلسه میگیرن ببین اینترتو ببندن یا نه چجوری فشار بیشتر به مردم وارد کنن از همه مهمتر چیکار کنن که حجاب اسلامی رعایت بشه مبادا اسلام به خطر بیفته بقیه چیزا دزدی بی مسولیتی و حق والناس ،دروع گویی مهم نیست اسلام به اینا اهمیت نمیده فقط حجاب
خوشا به سعادتشون..... ایران درحال ویرانی... اونجا بهشت میسازن
چه زشت، به چه دردی میخوره
بابا ول کنید برید ملت را بیچاره کردید گدا معتبر شود ...
خوش به حال ملتش
اینو گل گفتی
حالا تو ایران با این همه ثروت دهن مردم سرویس شده و خیلی ها آرزوی مرگ یا فرار از کشور و وطنشون رو دارند.
درود بر اعراب با فرهنگ و تمدن خالص
تو فشار نخور اونا میدونن چیکار کنن
آباده ای ما ویران شد ویرانه ای آنان آباد ....