۲۳ ماده غذایی که هرگز نباید در مخلوطکن قرار داد
مخلوطکنها همهی کارها از جمله تهیهی اسموتی، شیکهای پروتئین یا غذاهای فراوری شده را انجام میدهند. با وجود این همه کاربرد چند مورد از مواد غذایی وجود دارند که نباید در مخلوطکن قرار دهید.
امروزه مخلوطکن به یکی از وسایل اساسی آشپزخانه تبدیل شده است که حتی گاهی اوقات از مایکروویو هم مهمتر به نظر میرسد.
مخلوطکنها همهی کارها از جمله تهیهی اسموتی، شیکهای پروتئین یا غذاهای فراوری شده را انجام میدهند. با وجود این همه کاربرد چند مورد از مواد غذایی وجود دارند که نباید در مخلوطکن قرار دهید.
در این مطلب به بررسی این مواد غذایی و دلیل این که چرا نباید آنها را در مخلوط کن قرار دهید میپردازیم.
۱. سیبزمینی
به نظر میرسد مخلوطکنها یک گزینهی طبیعی برای تهیهی پورهی سیبزمینی به شمار میروند. اغلب هدف تهیهی یک پورهی سیبزمینی بدون تکهی درشت است اما مخلوطکنها سیبزمین را خیلی ریز میکنند. نشاستهی بیش از حد باعث ایجاد سیبزمینی لکهدار و غیر قابل خوردن میشود. در عوض از مخلوطکن دستی یا گوشتکوب دستی برای تهیهی پورهی سیبزمینی به روش قدیمی استفاده کنید.
۲. خمیر
تیغههای مخلوطکن روی خمیر خیلی تهاجمی عمل میکند و باعث میشوند گلوتن خیلی سفت شود. گلوتن به روش ملایمتری برای ترکیب شدن نیاز دارد. ورز دادن خمیر با دست، بدون مخلوط کن و ضمائم و ابزار آن همیشه بهترین روش است.
۳. توت
ممکن است وسوسه شوید که زغال اخته (بلوبری) را به اسموتیهای خود اضافه کنید اما کمی صبر کنید. مخلوطکنها وسیلهی مناسبی برای میوههایی که دارای پوست ضخیم هستند نیستند. بهتر است قبل از ترکیب کردن پوست میوه را گرفته و آن را خرد کنید. این کار از کار اضافهی مخلوط کن و ایجاد تکههای بزرگ در مخلوط نتیجه جلوگیری میکند.
۴. تکههای یخ
هیچ دلیلی برای پشتیبانی از قرار دادن تکههای یخ در مخلوطکن وجود ندارد، زیرا ممکن است به تیغههای مخلوط کن آسیب رسیده و تکههای نامتوازنی از یخ ایجاد شود. یک راهحل جایگزین میتواند خرید قالب کوچکتر یخ باشد اما حتی پیش از مخلوط کردن آنها دستورالعمل مخلوط کن را به صورت کامل مطالعه کنید.
۵. غذاهای داغ
دستورالعملهایی که توصیه به ریختن غذاهای داغ یا غذاهای مایع داغ در مخلوط کن میکنند کاملا اشتباه هستند. مواد غذایی داغ باعث آسیبهای جدی به محتوای مخلوطکن میشود. ایمنترین روش این است که قبل از مخلوط کردن غذاها صبر کنید که کمی خنک شوند.
۶. قهوه
دانههای ریزی که از ترکیب قهوه حاصل میشوند به ندرت صاف و یکدست هستند و همین موضوع میتواند در طعم قهوه تاثیر بگذارد. علاوه بر این ریختن قهوه در مخلوطکن به تیغههای آن آسیب میزند. آسیابهای قهوه به همین منظور ساخته شدهاند و بهترین جایگزین هستند.
۷. غذاهای استخواندار
استخوانها از جمله استخوانهای ماهی برای مخلوطکن و تیغههای آن مضر هستند. استخوانهای مرغ و گوشت به راحتی میتوانند تیغههای مخلوطکن را بشکنند. استخوانهای سبک ماهی هم میتوانند تیغههای ماهی را بشکنند. خارج کردن استخوانها و افزودن مقدار زیادی مایع میتواند به ترکیب ایمن ماهی در مخلوط کن کمک کند.
۸. سیر
از مخلوط کردن سیر و مواد غذاییای که بوی زیادی دارند اجتناب کنید. زیرا بوی آنها به مدت طولانی باقی میماند و تمیز کردن آن دشوار است. همچنین ممکن است به چیز بعدیای که در مخلوط کن قرار میدهید منتقل شود. بوی فلفل هم در مخلوطکن باقی میماند. له کردن فلفلها باعث میشود آنها تند و بیخطر باشند. خرد کردن سیر به جای مخلوط کردن آن در مخلوطکن باعث میشود طعم ناخواستهای از آن به جا بماند.
۹. میوههای خشک
اغلب افراد تهیهی اسموتی برای صبحانه یا بازیابی انرژی در تابستان را دوست دارند. شاید نخستین فکر مخلوط کردن میوهی خشک باشد. اما میوههای خشک به دلیل اینکه درونشان چسبنده است و بیرونشان مانند چرم است ممکن است به صورت مداوم داخل مخلوط کن گیر کنند و به آن آسیب برسانند. میوههای خشک باید در آب گرم قرار داده شوند یا قبل از مخلوط کردن با دست خرد شوند.
۱۰. گوشت
مخلوط کردن گوشت در مخلوط کن باعث ایجاد تاثیر منفی بر طعم و بافت گوشت میشود. خرید گوشت چرخ کرده از قصاب از رشد باکتریها جلوگیری میکند زیرا توسط یک قصاب حرفهای تهیه میشود. باکتریهای باقی مانده در مخلوط کن پنهان میشوند و تمیز کردن آنها دشوارتر میشود.
۱۱. نخودفرنگی یخ زده
پیش از آنکه به این مساله فکر کنید که مخلوط کردن میوهها و سبزیجات یخ زده ایدهی بسیار خوبی است باید بدانید که میوهها و سبزیجات یخ زده هم مانند تکههای یخ میتوانند تیغههای مخلوطکن را بشکنند. یخزدایی غذاهای یخزده در مایکروویو یا گرفتن آنها زیر آب سرد از آسیب دیدن تیغههای مخلوطکن جلوگیری میکند.
۱۲. ادویهها
مخلوط کردن ادویهها بدون آب یا مایع دیگر میتواند به تیغههای مخلوطکن آسیب بزند. ادویهها هم مشابه سیر ممکن است طعم و مزهی خودشان را در مخلوط کن به جا بگذارند که میتواند با موارد بعدیای که در مخلوطکن مخلوط میکنید ترکیب شود. استفاده از آسیبهای ادویه یا آسیابهای دستی به جای مخلوطکن مشکلات مربوط به تیغهها و عطر ادویهها را از بین میبرد.
۱۳. مواد غذایی غلیظ و حجیم
مخلوطکنها ترکیب همهی مواد غذایی به جز غذاهای حجیم را راحتتر میسازند. مخلوط کردن غذاهای حجیم و غلیط با مخلوط کن باعث فرسودگی مخلوط کن شده یا در شرایط بدتر کار کردن بیش از حد مخلوطکن میتواند منجر به آتشسوزی آن شود. بهتر است برای کارهای دشوارتر مانند مخلوط کردن غذاهای حجیم و غلیط از یک غذاساز استفاده کنید.
۱۴. سبزیجات در دمای اتاق
قرار دادن سبزیجات در یخچال پیش از مخلوط کردن آنها این اطمینان را فراهم میکند که سبزیجات برای اسموتی تازه و خوشرنگ باقی میمانند. سبزیجات در دمای اتاق ممکن است هنگام مخلوط شدن قهوهای شده و بر طعم و رنگ محصول نهایی تاثیر بگذارند. تیغههای مخلوطکن همچنین حرارت کافی برای تغییر رنگ سبزیجات را تولید میکنند. سبزیجات و سیب در گرما سریعتر اکسید میشوند.
۱۵. گوجهفرنگی
قرار ندادن گوجه در مخلوط کن پشتوانهی علمی دارد. تیغههای مخلوطکن به صورت طبیعی هوایی را تولید میکنند که گوجه فرنگیهای قرمز را به میوههای نارنجی تبدیل میکند. جوشاندن گوجهفرنگیها تا زمانی که به اندازهای نرم شوند که بتوان آنها را با دست یا گوشت کوب له کرد روش بسیار مناسبی برای دستیابی به سس گوجهفرنگی قرمز پررنگ است.
۱۶. میوههای دارای پوست سخت
پوست کدو، سیب و سیبزمینی برای مخلوط کن بسیار سفت هستند. مخلوط کردن پوست و همچنین هضم آن سفت بسیار دشوار است. میوهها و سبزیجات را قبل از ریختن در مخلوط کن حتما پوست بگیرید.
۱۷. مواد غذایی فیبردار
مواد غذایی فیبردار اغلب تمایل به رشته شدن دارند و تیغههای مخلوطکن را مسدود میکنند. ممکن است تیغههای مخلوط کن کند شده و موتور مخلوط کن در اثر کار زیاد دچار گرمای بیش از حد شود. درست مانند لوبیاها، پختن از قبل یا جوشاندن از قبل میتواند فرایند مخلوط کردن را راحتتر ساخته و از مشکلات احتمالی آینده جلوگیری کند.
۱۸.شکلات
مخلوط کردن شکلات برای اینکه کش بیاید منطقی به نظر میرسد اما یک اشتباه بزرگ است، زیرا شکلات کشدار به تیغههای مخلوطکن چسبیده و پاک کردن آن تقریبا غیرممکن است.
۱۹. زنجبیل
زنجبیل انرژیزا است، طعم قویای دارد و سرشار از فیبر است. ترکیب کردن مادهی غذاییای مانند زنجبیل که سرشار از فیبر است میتواند مخلوطکن را مسدود کند. بوی قوی زنجبیل هم روی چیزی که بعد از آن در مخلوطکن مخلوط میشود تاثیر میگذارد. خرد کردن یا رنده کردن زنجبیل با دست روش بسیار بهتری است.
۲۰. دانهها
دانههای موجود در مواد غذایی میتوانند برای فرد و مخلوطکن مضر باشند. دانهها و هستهها نمیتوانند به اندازهی کافی ریز شوند بنابراین خطر خفگی و همچنین آسیب دیدن تیغههای مخلوط کن توسط آنها وجود دارد. سعی کنید پیش از مخلوط کردن هستهها و دانههای مواد غذایی را جدا کنید..
۲۱. مایعات داغ
به هیچ عنوان نباید مایعات داغ را داخل مخلوطکن قرار دهید زیرا مایعات داغ بخار دارند و بخار به سرعت منجر به ایجاد فشار در مخلوط کن میشود. به همین دلیل فرایند مخلوط میتواند منجر به انفجار و سوزندان هر فردی شود که در اطراف قرار دارد. هنگام ریختن مایعات داغ استفاده از مخلوطکن میلهای ایمنترین روش است. یک راهکار امن دیگر هم این است که قبل از مخلوط کردن حداقل ده دقیقه صبر کنید تا مایع خنک شود و قسمت گرد درپوش را بردارید تا بخار خارج شود فقط قبل از روشن کردن مخلوطکن مطمئن شوید که در آن را پوشاندهاید.
۲۲. آجیل
با وجود اینکه آجیلها در مقایسه با سایر مواد غذایی برای مخلوط شدن در مخلوطکن خیلی سفت نیستند اما باز هم میتوانند به تیغههای دستگاه آسیب بزنند. دانههای آجیل را در ابتدا کمی در آب قرار دهید تا نرم شوند. برای گرفتن کرهی دانهها بهتر است از دستگاههای صنعتی مخصوص که در مغازهها وجود دارد استفاده کنید.
۲۳. آب خیلی کم یا آب خیلی زیاد
هنگامی که مخلوطکن در حال کار کردن است و باید به آن مایع اضافه کنید بسیار آرام و آهسته این کار را انجام دهید. نسبت مایع به مواد جامد باید مناسب باشد. اگر مقدار آب خیلی کمتر باشد مخلوط کن یک ترکیب ناهموار و قلمبه ایجاد میکند. از سوی دیگر اگر مقدار آب از مقدار جامدات خیلی بیشتر باشد هم تیغهها با مواد جامد برخورد نخواهند کرد.
ارسال نظر