عملیات باورنکردنی کشف بزرگترین پهنه علفی جهان
دانشمندان با کوسه های ببری همکاری کرده اند تا بزرگترین پهنه علف های دریایی روی زمین را کشف کنند.
خبرآنلاین: دانشمندان با کوسه های ببری همکاری کرده اند تا بزرگترین پهنه علف های دریایی روی زمین را کشف کنند.
اولیور شیپلی و همکارانش، زیستشناس دریایی در ۱ نوامبر در Nature Communications گزارش میدهند که یک بررسی عظیم از بانکهای باهاما - مجموعهای از فلاتهای زیر آب که مجمعالجزایر باهاما را احاطه کردهاند - ۹۲۰۰۰ کیلومتر مربع علفهای دریایی را نشان میدهد. این منطقه تقریباً معادل نصف مساحت فلوریدا است.
شیپلی، از سازمان غیرانتفاعی حفاظت از اقیانوس در هرندون، ویرجینیا، میگوید؛ این یافته ۴۱ درصد منطقه تخمین زده شده جهانی تحت پوشش علفهای دریایی را گسترش میدهد که یک موهبت بالقوه برای آب و هوای زمین است.
علفهای دریایی میتوانند کربن را برای هزاران سال با سرعتی ۳۵ برابر سریعتر از جنگلهای بارانی استوایی جذب کنند. این تیم تخمین می زند که دشت دریایی تازه نقشه برداری شده ممکن است ۶۳۰ میلیون تن کربن یا حدود یک چهارم کربن محبوس شده توسط علف های دریایی در سراسر جهان را ذخیره کند.
شیپلی میگوید نقشهبرداری این مقدار علفدریایی یک کار عظیم بود. او و همکارانش با هدایت مشاهدات ماهوارهای قبلی، ۲۵۴۲ بار به درون آبهای آبی درخشان رفتند تا علفزارها را از نزدیک بررسی کنند. این تیم همچنین هشت کوسه ببر را برای کمک به خدمت گرفتند. کوسهها مانند شیرهایی که گورخر را از میان علفهای بلند در ساوانای آفریقا ساقه میزنند، در مزارع علفهای دریایی موجدار گشت میزنند تا حیوانات را بخورند.
شیپلی میگوید:" بدون کمک کوسههای ببری نمیتوانستیم به این اندازه نقشهبرداری کنیم."
این تیم کوسهها را با طنابهای طبل شکار کردند و هر کدام را روی یک قایق بردند و قبل از رها کردن حیوان، دوربین و دستگاه ردیابی را روی پشت حیوان نصب کردند. کوسه ها معمولاً در کمتر از ۱۰ دقیقه به آب بازگشتند. شیپلی میگوید این تیم مانند «خدمه گودال ناسکار» عمل میکرد.
ارسال نظر