۱۲۵۰۶۱۷
۴۱۷۹
۴۱۷۹
پ

دستاورد شگرف چین در تولید سلاح

ناوهای هواپیمابر چین حالا ظاهرا برای اولین بار در دنیا می‌توانند به لطف دستاوردهای لجستیک و فنی که تعمیر و نگهداری از سلاح‌های هایپرسونیک را آسان‌تر کرده، از این تجهیزات نظامی استفاده کنند.

دیجیاتو نوشت: ناوهای هواپیمابر چین حالا ظاهرا برای اولین بار در دنیا می‌توانند به لطف دستاوردهای لجستیک و فنی که تعمیر و نگهداری از سلاح‌های هایپرسونیک را آسان‌تر کرده، از این تجهیزات نظامی استفاده کنند.

5754333

سلاح‌های هایپرسونیک طوری طراحی شده‌اند که از روی هواپیماها شلیک شوند. اما بر اساس مقاله‌ای که در مجله Aero Weaponry منتشر شده، سلاح‌های مافوق صوت چین مشابه موشک کینژال روسیه می‌توانند به حداکثر سرعت 1000 کیلومتر بر ساعت برسند. این سرعت قادر است دامنه مبارزات ناوهای هواپیمابر را به بیش از 2500 کیلومتر برساند و چنان حملات سریعی را رقم بزند که اکثر سامانه‌های دفاع هوایی امکان ایستادگی در برابر آن را نداشته باشند.

نگهداری و تعمیر سلاح‌های هایپرسونیک به ویژه در دریا سخت‌تر از موشک‌های معمولی است. به همین خاطر، تاکنون هیچ گزارشی از پیاده‌سازی این فناوری روی ناوهای هواپیمابر شنیده نشده است. ولی تکنیک نوآورانه دانشمندان چینی به منظور تعمیر این تجهیزات توانسته آزمایش‌های میدانی سخت ارتش را پشت سر بگذارد و از پس چالش‌ها برآید.

JHV6PTM67NIGFBDMDAS5IRFCWY

سلاح‌های هایپرسونیک آسیب‌پذیرند

دمای سطحی سلاح‌های هایپرسونیک معمولا در هنگام عبور از فضای اتمسفر می‌تواند به چند هزار درجه برسد. هرچند مواد بخشی از قسمت‌های مهم این تجهیزات در برابر حرارت مقاوم‌ هستند و اجازه عبور سیگنال‌های ارتباطی را می‌دهند ولی پوشش پیشرفته موشک‌ها همچنان در برابر حمل و نقل، نگهداری و نصب روی هواپیماها آسیب‌پذیرند.

محققان چینی می‌گویند زمانی که قطعه‌ای خراب می‌شود و در معرض رطوبت اقیانوس به همراه نمک و کپک قرار می‌گیرد، مشکلاتی این پوشش مقاوم در برابر گرما را تهدید می‌کنند. قبلا برای حل این مشکلات نیاز به آزمایشگاه‌های زمینی پیشرفته و تجهیزات حرفه‌ای بود. اما حالا چینی‌ها تکنیکی را ابداع کرده‌اند که در آن فقط یک نفر باید قطعات خراب را از تجهیزات جدا و قطعات جدید را نصب کند و بعد شکاف‌ها را بپوشاند و سطح موشک را صیقل دهد.

این تکنیک که حتی در شرایط نامطلوب هم آزمایش شده، میانگین زمان سرویس‌دهی را به یک دهم روش مرسوم رسانده است. محققان می‌گویند این روش می‌تواند باعث بهبود طول عمر سلاح‌های هایپرسونیک هم شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج