بزرگترین تولیدکنندگان انرژی در جهان را بشناسید
بحث انرژی پیش از سال ۲۰۲۲ هم موضوع داغی بود، اما افزایش رقم قبوض انرژی خانوارهای اروپایی و بحران هزینه های زندگی این موضوع را بیش از پیش مطرح کرده است.
روزیاتو: بحث انرژی پیش از سال ۲۰۲۲ هم موضوع داغی بود، اما افزایش رقم قبوض انرژی خانوارهای اروپایی و بحران هزینه های زندگی این موضوع را بیش از پیش مطرح کرده است.
نمودار پیش رو به تفکیک تولید جهانی انرژی میپردازد و نشان میدهد کدام کشورها از سال ۱۹۸۰ تا کنون بیشترین استفاده از سوخت های فسیلی، هسته ای و انرژی های تجدیدپذیر را داشته اند.
تمامی ارقام مربوط به واحد حرارتی بریتانیا (BTU) معادل گرمای مورد نیاز برای گرم کردن یک پوند آب به میزان یک درجه فارنهایت است.
۱. سوخت های فسیلی
در حالی که ایالات متحده در زمینه تولید نفت و گاز طبیعی نقش غالب را دارد، چین به دلیل تولید و مصرف میزان قابل توجه زغال سنگ، به عنوان بزرگ ترین تولیدکننده سوخت فسیلی در جهان در جایگاه نخست نشسته است. در دهه گذشته چین بیشتر از مجموع سایر نقاط دنیا زغال سنگ استفاده کرده است.
با این حال لازم به ذکر است که از زمانی که دولت چین در سال ۲۰۱۴ یک برنامه پنج ساله برای کمک به کاهش انتشار کربن آغاز کرده، مصرف و تولید سوخت فسیلی اش در سالهای اخیر کاهش یافته است.
۲. انرژی هسته ای
ایالات متحده بزرگ ترین تولیدکننده انرژی هسته ای در جهان است و تقریبا دو برابر فرانسه، دومین کشوری که بیشترین انرژی هسته ای را دارد، این سوخت را تولید میکند.
با آنکه انرژی هسته ای یک جایگزین بدون کربن برای سوخت های فسیلی است، فاجعه هسته ای فوکوشیما باعث شد تا بسیاری از کشورها از منبع این انرژی فاصله بگیرند. به همین دلیل است که استفاده جهانی از انرژی هسته ای در سال های اخیر کاهش یافته است.
با وجود اینکه بسیاری از کشورها اخیرا از انرژی هستهای دور شدهاند هنوز حدود ۱۰ درصد از برق جهان از این طریق تامین میشود. همچنین ممکن است انرژی هسته ای نقش گسترده ای در پیشبرد ترکیب انرژی در آینده ایفا کند، زیرا کربن زدایی به عنوان اولویت اصلی برای کشورهای سراسر جهان در نظر گرفته میشود.
۳. انرژی های تجدیدپذیر
منابع انرژی تجدیدپذیر ازجمله باد، آب و خورشید، حدود ۲۳ درصد از تولید برق سرتاسر جهان را تشکیل میدهند. چین در تولید انرژی های تجدیدپذیر پیشتاز است و ایالات متحده در جایگاه دوم قرار دارد.
در حالی که تولید انرژی های تجدیدپذیر در سال های اخیر افزایش یافته، کشورهای بیشتری برای رسیدن به صفر خالص (حذف آلاینده های گرم کننده زمین) تا سال ۲۰۵۰ باید تولید این گونه از انرژی را افزایش دهند.
ارسال نظر