۱۲۴۳۰۴۹
۴۶۹۰
۴۶۹۰
پ

یک کلام حرف حساب درباره آقازاده‌های خارج‌نشین!

حضور فرزندان مسئولان دولتی در خارج کشور باز هم واکنش برانگیز شد تا حدی که رئیس جمهور هم به مسئولان اخطار داد که اگر فرزندشان مهاجرت کرد، خودشان هم باید ایران را ترک کنند.

روزنامه مستقل نوشت:حضور فرزندان مسئولان دولتی در خارج کشور باز هم واکنش برانگیز شد تا حدی که رئیس جمهور هم به مسئولان اخطار داد که اگر فرزندشان مهاجرت کرد، خودشان هم باید ایران را ترک کنند.

اما این موضوع را نباید تنها در قالب دولت سیزدهم بررسی کنیم بلکه در دولت قبل و همچنین دولت‌های قبلتر هم موضوع دوتابعیتی‌ها به چالشی برای حاکمت تبدیل شد بود، تا اینکه در سال‌های اخیر قانونی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید که بر اساس آن مدیران دوتابعیتی دیگر نمی‌توانند در ایران پست مدیریتی بگیرند.

5743686

در همین رابطه گفت‌وگویی با عباس سلیمی نمین، فعال سیاسی اصولگرا داشتیم تا نظر او را در رابطه با حضور فرزندان مسئولان دولت انقلابی در خارج از کشور جویا شویم:

آقای سلیمی‌نمین! چند روز پیش خبر مهاجرت پسر انسیه خزعلی، معاون رئیس‌جمهوری دولت انقلابی باعث انتقادات و بازتاب‌های فراوانی در سطح فضای مجازی شد؛ پرسش مردم این است که چرا در چنین وضعیت معیشعتی‌ا ی که مردم برای نان شب‌شان محتاج هستند و از طرفی مسئولانی که دائم فریاد «مرگ بر آمریکا» سر می‌دهند و مردم را به قناعت دعوت می‌کنند، خانواده و فرزندان خودشان در کشورهای اروپایی و آمریکایی سکونت دارند؟

این نوع بحث‌ها، بحث‌های جنجالی و عوام فریبانه است.

حالا یک شخصی به یک کشور دیگری مهاجرت کرده است! ابتدا باید ببینیم که آیا سفر او به آن کشور ضرورت داشته یا خیر. باید یک شورای علمی در این خصوص نظر دهد! اینکه بگویم که فلانی به فلان کشور برای تحصیل رفته پس کار نامربوطی است، اصلا قابل قبول نیست چرا که علم در هر کجا و در هر کشوری باشد، باید نسبت به کسب آن اقدام کنیم.

5710825

برخی تخصص‌ها فقط در برخی کشورها وجود دارد به عنوان مثال روسیه در زمینه هوا فضا در دنیا اول است حتی آمریکایی‌ها دانشجوهایشان را به مسکو می‌فرستند تا از علم دنیا عقب نمانند. چرا در کشور ما باید چنین بحث‌هایی مطرح باشد؟! مگر بد است یک کسی برای کسب علم به کشور دیگری سفر کند؟! نباید این نخبه‌ها و نوابغ را در این بحث‌های عوام‌فریبانه بیاندازیم که چرا باید فرزند فلان مسئول در آمریکا یا هر کشور دیگری حضور داشته باشد؛ اصلا چه اشکالی دارد؟ اگر واقعا یک شورای علمی اعلام کند که واقعا ضرورت نبوده که فلانی به آمریکا سفر کند، آن‌وقت می‌شود در این مورد بحث کرد. نباید مسئولان و فرزندانشان را در این بحث‌های عوام‌فریبانه بیاندازیم چون کاملا کار اشتباهی‌ست.

چرا در دولت‌ حسن روحانی اصولگرایان و تندروها چنین دیدگاهی نداشتند و او را دولت غربگرا نامیده بودند؟

بنده آن زمان هم همین اعتقاد را داشتم. اصلا درست نیست که ما این مباحث را بدین گونه دنبال کنیم که نفس مهاجرت به کشورهای خارجی بربای تحصیل اشتباه است چون فلان کس پدر یا مادرش مسئول است!

البته به گفنه خود خانم خزعلی، پسرش برای کار به کانادا مهاجرت کرده‌اند نه تحصیل!

بنده اصلا تمایل ندارم مصداقی بحث کنم! بحث بنده کلی است؛ این نشانه انقلابی‌گری نیست که بگوییم در هر صورتی رفتن به کشورهای اروپایی و آمریکا، غلط است؛ خیر اصلا هم اشتباه نیست.

به هر حال در برخی از زمینه‌ها این کشورها از ما جلوتر هستند و اگر ما نخبه‌هایمان را برای فراگیری این تحصیلات به آنجا بفرستیم و ما را از علم روز دنیا بهرمند سازد، نه تنها اشکالی ندارد بلکه بسیار ضروری و لازم است. الان مثلا بنده اصلا نمی‌دانم پسر رئیس شرکت نفت واقعا برای تحصیل به آمریکا رفته یا چیز دیگری؛ یا اصلا ضروری بوده که پسر ایشان در آمریکا تحصیل کند یا خیر! ما تا مدتی پیش خودمان به این کشورها دانشجوهای نخبه‌مان را می‌فرستادیم، حالا چه شده که این کار شده عملی قبیح؟! چون این پسر فرزند فلان مسئول است و با دانش و نبوغ خودش بورس گرفته اشکال دارد؟!

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج