۱۲۴۲۱۰۱
۴۵۶۱۸
۴۵۶۱۸
پ

۱۰ باری که ملکه پروتکل سلطنتی را زیر پا گذاشت

ملکه الیزابت دوم که طولانی ترین دوره ی سلطنت را در میان تمامی فرمانروایان بریتانیا داشت، روز گذشته در سن ۹۶ سالگی درگذشت. او به طور قطع تجربه ی زیادی در زمینه ی رعایت پروتکل سلطنتی داشت و از او انتظار می رفت با پیروی از قوانین سختگیرانه ی سلطنتی در تمامی ابعاد زندگی خود، الگوی باقی اعضای خاندان سلطنتی باشد. با این حال، ملکه هم با زیر پا گذاشتن قوانین سلطنتی بیگانه نبود و گهگاه این کار را انجام داده بود.

روزیاتو: ملکه الیزابت دوم که طولانی ترین دوره ی سلطنت را در میان تمامی فرمانروایان بریتانیا داشت، روز گذشته در سن ۹۶ سالگی درگذشت. او به طور قطع تجربه ی زیادی در زمینه ی رعایت پروتکل سلطنتی داشت و از او انتظار می رفت با پیروی از قوانین سختگیرانه ی سلطنتی در تمامی ابعاد زندگی خود، الگوی باقی اعضای خاندان سلطنتی باشد. با این حال، ملکه هم با زیر پا گذاشتن قوانین سلطنتی بیگانه نبود و گهگاه این کار را انجام داده بود.

در ادامه از مواقعی خواهیم گفت که ملکه انگلیس پروتکل سلطنتی را زیر پا گذاشت.

۱- هیچ شاهد رسمی برای تولد فرزند اولش وجود نداشت

تا پیش از به دنیا آمدن پرنس چارلز، بر اساس قوانین سلطنتی یک شاهد رسمی که معمولاً یک مقام ارشد سیاسی بود، در زمان زایمان تمامی زنان خاندان سلطنتی حضور داشت. با این حال، این رسم زمانی که الیزابت دوم صاحب اولین فرزند خود شد، تغییر کرد، اتفاقی که به لطف پدر ملکه یعنی شاه جورج ششم رخ داد.

با آنکه چندین نسل از خاندان سلطنتی، از جمله خانواده ی خودش از این قانون پیروی کرده بودند، اما شاه جورج فرد مترقی بود و می خواست قوانین سلطنتی را برای نوادگانش امروزی تر کند. تصمیم او این فرصت را به الیزابت دوم داد تا در چنین موقعیت حساسی از حریم شخصی ای که به آن بسیار نیاز داشت، برخوردار شود.

۲- به همه ی فرزندانش از شیر خودش داد

مادران خاندان سلطنتی طی تاریخ همواره از دایه برای شیر دادن به نوزادان خود استفاده می کردند. این امر به زنان خاندان سلطنتی این امکان را می داد تا پس از به دنیا آمدن فرزندشان، وظایف خود را از سر گیرند که معمولاً شامل بارداری دوباره در فاصله ی کوتاهی از زایمان می شد. با این حال، الیزابت دوم با دادن شیر خود به همه ی فرزندانش بعد از زایمان، آغازگر جریان تازه ای شد. البته او به دلیل ابتلا به سرخک نتوانست شیر دادن به فرزند اولش، پرنس چارلز را ادامه دهد.

۳- به ویلیام و کیت گفت هر کسی که دل شان می خواهد را به عروسی خود دعوت کنند

پیش از برگزاری عروسی ویلیام، فهرستی رسمی از حدود ۷۰۰ مهمان مهم به او داده شد که باید به این مراسم دعوت می شدند. اما نام دوستان غیرسلطنتی ویلیام و کیت در این فهرست نبود. او برای گرفتن اجازه پیش مادربزرگش رفت و الیزابت دوم با زیر پا گذاشتن دوباره ی سنت ها ویلیام را غافلگیر کرد. ملکه به او گفت که آن فهرست را دور بیاندازد و از دوستان خودش شروع کند، بعد از آن هر کس که لازم باشد را به فهرست اضافه خواهند کرد.

۴- به کیت اجازه داد در اولین سفرش به بالمورال عکاسی کند

دوشس کمبریج که علاقه ی زیادی به عکاسی دارد، هواداران خاندان سلطنتی را بارها با انتشار عکس هایش از فرزندان خود در شبکه های اجتماعی خوشحال کرده است. با علم به این موضوع، ملکه می خواست کیت در اولین سفرش به قصر بالمورال، استراحتگاه ملکه در اسکاتلند، احساس راحتی کند.

این پیش از ازدواج کیت با ویلیام، در زمانی بود که او هنوز داشت با خاندان سلطنتی آشنا می شد. شاید در نگاه اول مسأله ی مهمی به نظر نرسد، اما کسانی که با پروتکل های سلطنتی آشنا هستند معتقدند که ملکه به این روش موافقت خود با ازدواج ویلیام با کیت و حمایت خود از کیت را ابراز کرد.

۵- از مادر مگان دعوت کرد تا تعطیلات کریسمس را با آن ها سپری کند

در خاندان سلطنتی رسم این است که در تعطیلات کریسمس تنها اعضای نزدیک خانواده حضور داشته باشند. به همین دلیل تعجبی نداشت که پدر و مادر کیت میدلتون برای کریسمس به سندرینگهام، اقامتگاه شخصی ملکه دعوت نشدند.

با این حال، در سال ۲۰۱۸ ملکه تصمیم گرفت استثنا قائل شود و از نه تنها مگان مارکل که به تازگی با هری نامزد کرده بود، بلکه از مادر او، دوریا هم دعوت کرد که در تعطیلات کریسمس به خاندان سلطنتی بپیوندند. برخلاف کیت که خانواده اش در انگلیس زندگی می کنند، مگان آن زمان هیچ کسی را در این کشور نداشت، به همین دلیل ملکه می خواست از مگان حمایت و نسبت به او و خانواده اش ابراز احترام کند.

۶- بیشتر اوقات از هوادارانش گل قبول می کرد

با اینکه جزء پروتکل سلطنتی نیست اما ملکه بارها با خوشحالی از کودکان گل قبول کرده بود. در سال ۲۰۱۹ او با قبول گل از یک دوستداران بزرگسال خود در مهمانی باغ کاخ باکینگهام، یک بار دیگر قانون شکنی کرد. یک بلاگر ایرلندی که این گل ها را با خود به آنجا برده بود، وقتی ملکه پیش او توقف و هدیه اش را قبول کرد بسیار خوشحال شده و هیجان خود از این اتفاق را در پستی اینستاگرامی ابراز کرده بود.

۷- قانون «نه شکایت کن نه توضیح بده» را زیر پا گذاشت

ملکه قانونی برای خود داشت که از مادرش آغاز شد؛ اینکه «هیچوقت نه شکایتی کن، نه توضیحی بده». ملکه طی دوران سلطنتش همواره به این قانون پایبند بود و هرگز هیچ مصاحبه ای نداشت. بقیه ی اعضای خاندان سلطنتی هم این سیاست خودداری از اظهارنظر را سفت و سخت رعایت کرده اند و ملکه به ندرت با رسانه ها صحبت یا درباره ی وقایع و رویدادها اظهارنظر می کرد.

با این حال، او در سال ۲۰۲۰ این قانون را زیر پا گذاشت، زمانی که به قرار گرفتن هری و مگان زیر ذره بین اشاره کرد. او در اطلاعیه ای دراینباره گفت: «هری، مگان و آرچی همواره از اعضای عزیز خانواده ی من خواهند بود. من چالش هایی که طی دو سال گذشته به دلیل قرار گرفتن زیر ذره بین متحمل شده اند را درک و از خواست آن ها برای داشتن یک زندگی مستقل تر حمایت می کنم.»

۸- فرآیند سوگواری را هم مدرنیزه کرد

ملکه با عدم استفاده از کاغذ سیاه رنگ پس از مرگ همسرش، یک سنت دیگر خاندان سلطنتی را تغییر داد. قدمت این بخش از رسومات سوگواری در خاندان سلطنتی به قرن نوزدهم میلادی برمی گردد، زمانی که پرنس آلبرت در سال ۱۸۶۱ از دنیا رفت و ملکه ویکتوریا برای نشان دادن شدت سوگواری، از کاغذ و پاکت سیاه رنگ در مکاتبات خود استفاده کرد. ملکه الیزابت دوم اما به جای این کار از یک گزینه ی امروزی تر استفاده کرد؛ کاغذ سفید با مهری سیاه رنگ.

۹- همه ی بچه های کیت و ویلیام را اعلیحضرت و علیاحضرت کرد

در سال ۲۰۱۲ ملکه اعلام کرد فرزندان کیت و ویلیام می توانند «اعلیحضرت» و «علیاحضرت» لقب بگیرند. این بدان معنی است که دختر کیت و ویلیام می تواند پرنسس خطاب شود. بر اساس قانون قبلی، دختر آن ها «لیدی» و نه «علیاحضرت» خطاب می شد. این لقب فقط مخصوص نتیجه ی پسر اول بود که به طور خودکار پرنس می شد.

۱۰- قانون قدیمی جانشینی سلطنت را به نفع دخترها تغییر داد

برای مدتی طولانی، بزرگ ترین فرزند پسر خاندان سلطنتی حتی با وجود داشتن خواهری بزرگ تر از خود، جانشین بعدی تاج و تخت انگلیس محسوب می شد. اما در سال ۲۰۱۳، ملکه بالاخره به قانون قدیمی و جنسیت محور جانشینی به نفع دخترها پایان داد. این بدان معنی است که اولین فرزند خاندان فارغ از دختر یا پسر بودنش می تواند فرامانروا شود. بر اساس قانون قبلی که در قرن هفدهم میلادی بنا گذاشته شد، در صف جانشینی، زنان بعد از برادران خود قرار می گرفتند، حتی اگر فرزند اول بودند.

 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج