کشف راه مبارزه با ابر میکروبها
پژوهشگران کشف کردهاند که یک ترکیب طبیعی موجود در پوست برخی از درختان میتواند باکتریهای مقاوم به دارو را از بین ببرد و آن را به ابزاری کلیدی بالقوه در مبارزه با ابر میکروبها تبدیل کند.
فرارو: پژوهشگران کشف کردهاند که یک ترکیب طبیعی موجود در پوست برخی از درختان میتواند باکتریهای مقاوم به دارو را از بین ببرد و آن را به ابزاری کلیدی بالقوه در مبارزه با ابر میکروبها تبدیل کند.
به نقل از یورونیوز، بر اساس مطالعه جدیدی که توسط دانشمندان دانشگاه پورتسموث در بریتانیا و دانشگاههای نارسوان و پیبولسونگکرام راجبهات در تایلند انجام شده هیدروکوئینین که میتواند برای درمان مالاریا در انسان استفاده شود توانایی کشتن باکتریها را دارد.
او افزود: «به طور مشخص ما هم چنین کشف کردیم که یکی از سازوکارهای اصلی استفاده شده توسط این باکتریها برای فرار از فعالیتهای کشنده دارو با درمان تنظیم شده است که نشاندهنده پاسخ قوی باکتریها است».
با مطالعه بیشتر این ترکیب، امید ما این است که در آینده بتواند خط درمانی دیگری را برای مبارزه با عفونتهای باکتریایی ارائه دهد.
تهدید فزاینده مقاومت ضد میکروبی
بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده مقاومت ضد میکروبی یک تهدید فوری بهداشت عمومی جهانی است که دست کم جان ۱.۲۷ میلیون نفر را در سراسر جهان میگیرد و با نزدیک به ۵ میلیون مرگ در سال ۲۰۱۹ میلادی همراه است. این وضعیت زمانی رخ میدهد که باکتریها، ویروسها، قارچها و انگلها در طول زمان تغییر میکنند و دیگر به داروها پاسخ نمیدهند. این امر درمان عفونتها را سختتر میکند و خطر گسترش بیماری، بیماری شدید و مرگ را افزایش میدهد.
سازمان جهانی بهداشت (WHO) مقاومت ضد میکروبی را یکی از ده تهدید بزرگ بهداشت عمومی جهانی که بشریت با آن مواجه شده اعلام کرده است. به گفته سازمان جهانی بهداشت، میزان بالایی از مقاومت در برابر آنتی بیوتیکهایی که اغلب برای درمان عفونتهای باکتریایی رایج از جمله عفونتهای دستگاه ادراری، عفونتهای مقاربتی (STIs) و برخی از اشکال اسهال استفاده میشوند در سراسر جهان مشاهده شده است. سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که آنتی بیوتیکهای موثر رو به اتمام هستند.
پژوهشگران دانشگاه نارسوان میگویند: «هدف پژوهشهای آینده کشف هدف مولکولی هیدروکوئینین است. این کشف به درک ما از نحوه عملکرد این ترکیب در برابر باکتریهای بیماریزا و نحوه استفاده بالقوه آن در یک محیط بالینی کمک میکند».
ارسال نظر