جنجال بر سر نحوه بازنشر سخنان رهبری درباره حجاب
مطرح کردن موضوع نحوه بازنشر سخنان رهبر انقلاب درباره حجاب در ستاد امر به معروف و نهی از منکر این روزها خبرساز شده است.
خبرآنلاین: ویدئویی ۹۰ ثانیهای از محمد صالح مفتاح درباره ستاد امر به معروف و نهی از منکر در برنامه اینترنتی آن ایر که به تهیه کنندگی علی مرادخانی معاون فارابی و تحت نظر سازمان تبلیغات اسلامی ساخته میشود به بحث داغ شبکههای اجتماعی تبدیل شده، این حقوقدان و فعال اجتماعی اصولگرا گفته مدیریت جدید ستاد امر به معروف بخشهایی از بیانات گذشته رهبر انقلاب درباره امر به معروف و نهی از منکر را از سایت این ستاد حذف کرده است . بخشهایی که در آن اولویت مسئله حجاب در برنامههای امر به معروف و نهی از منکر را در ردههای با اهمیت کمتر معرفی میکردند.
این گفتهها موجی جدید را درباره طرح حجاب و عفاف و سیاستهای اخیر این ستاد امر معروف و نهی از منکر به پا کرد. طرحی که پس از برخوردهای خبرساز ابتدای تابستان از سوی گشت ارشاد، مطرح شد و بر اساسش قرار است برای مبارزه با بیحجابی برای افرادی که طبق تعریف این طرح متخلف نامیده میشوند ، بر اساس جداول و بندهای نوشته شده، جرایم نقدی در نظر بگیرند!
طرحی که انتقادات بسیاری به همراه داشته است .
محمد صالح مفتاح قرار بود در برنامه آن ایر به عنوان منتقد با محمد صادق منش که جایگزینش در ستاد امر به معروف شده است، مناظره کند. مناظرهای که در ساعات منتهی به برنامه با انصراف اعضای ستاد از گفت و گو به مونولوگ بدل شد. این جنجال با وایرال شدن ویدئوی حرف های مفتاح درباره حذف بیانات رهبری جنجالی شد.
از سویی موافقان طرح حجاب و عفاف به توئیتر مفتاح رفتند و او را برای این حرف ها به چالش کشیدند. اینکه بیاناتی که او به آنها اشاره دارد برای سخنرانی های پیش از سال ۱۳۹۶ رهبر انقلاب است اما مفتاح با انتشار ویدئویی از برنامههایی که در دوره مدیریت جلیل محبی و خودش پیگیری میشد و با بازنشر بیانات رهبر انقلاب درباره اینکه حجاب در اولوی های نهم یا دهم کارویژههای ستاد امر معروف و نهی از منکر قرار میگیرد ، از اولویت بخشی به مسئله حجاب به جای نهی از منکر مدیران در مسائلی چون ربا، آقازادگی، فساد اداری و … بار دیگر انتقاد کرد.
انتقاداتی که البته این بار جعفر صادقمنش در واکنش به آنها در متنی اینستاگرامی که با استفاده از واژه « در مورد صحبت های یکی از کارکنان پیشین این ستاد» آغاز میشد نوشت:« یکی از خطاهای راهبردی امثال این برادر ، در ارتباط با وظایف و ماموریت های ستاد بود. زیرا این برادران با نادیده گرفتن سه حوزه مقرر در اصل هشتم قانون اساسی یعنی امر به معروف مردم به مردم، مردم به دولت و دولت به مردم، صرفا تمرکز روی مطالبه گری از مسئولان میکردند.
نتیجه این رویکرد بیاعتنایی به امر به معروف و نهی از منکر مردم نسبت به مردم به عنوان یک حکم الهی و عقلانی و قانونی ، عدم حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر مورد تعرض و ظلم و تعطیلی نسبی شوراهای امر به معروف و نهی از منکر در دستگاههای دولتی بود.
آن برادر و دوستانش از همان ابتدا با انتخاب گزینشی از رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب ، اصرار داشتند که طبق نظر حضرت ایشان، عفاف و حجاب اولویتی ندارد و ستاد اصلا نباید وارد مقوله عفاف و حجاب شود.»
صادق منش در ادامه پس از استدلال درباره دلایل خود و دبیر ستاد برای اولویت بخشی به مسئله حجاب و عفاف به عنوان کارویژه و رسالت این ستاد در پاسخ به گفتههای مفتاح پاسخ داده است:«بعد از آن که آقای مفتاح بعد از چند جلسه بحث و گفتگوی طولانی گوشش به فرمایشهای اخیر امام خامنهای در خصوص عفاف و حجاب بدهکار نبود و بر استمرار حذف این مقوله از فعالیتهای ستاد با دستاویز قرار دادن رهنمودهای سابق امام خامنه ای و انتشار فرمایشهای قبلی ایشان در سایت ستاد و در واقع تحریف انتظارات امام جامعه اصرارداشت، دبیر محترم ستاد طی یادداشتی به او دستوردادند از انتشار گزینشی فرمایشهای حضرت آقا در سایت خودداری و مطالبی را هم که گذاشته اند بردارند. آقای مفتاح برای اثبات صداقت خودشان می توانند همان یادداشت را عینا منتشر کنند تا حقیقت بر مردم شریف روشن شود.»
در این نامه البته در جمع بندی استدلال ها به جمله ای از شهید همت اشاره شده :در میدان جنگ هر گاه راه را گم کردید به مسیر گلوله های دشمن نگاه کنید، مسیر درست را می یابید .» جمله ای که انتقادات از سیاست های ستاد را نشانه مسیر درست معرفی می کند.
صادق منش درخواست گفتوگوی تلفنی با خبرآنلاین را رد کرد و بیانیه اینستاگرامی اش را پاسخش به حواشی اخیر دانست.
او و همکارانش در ستاد امر به معروف و نهی از منکر اما در ماههای اخیر بیش از همه از سوی فعالان رسانه ای اصولگرا و افرادی که خود را فعالان فرهنگی جبهه انقلاب مینامند، نقد میشوند. اصولگرایانی که رفتارهای غیرکارشناسی ستاد در برجسته سازی و اولویت دهی طرح حجاب و عفاف در این شرایط و مشکلات اقتصادی و سیاسی کشور و شرایط سخت زندگی، هزینه تراشی برای جبهه انقلاب و کشور می دانند.
حال باید دید ادامه این دعوا در زمان بررسی این طرح در صحن مجلس شورای اسلامی چه نتایجی در پی خواهد داشت و طرفین چه واکنش هایی به یکدیگر خواهند داشت.
ارسال نظر