واکنش متفاوت کاربران به دور تازه گرانیِ برنج
هردم از این باغ بری میرسد. مصداق بارز حال این روزهای مردم ایران است که تا یک مشکلشان را میخواهند حل کنند یا به آن عادت کنند، مشکل تازهتر و بدتری بر آنها نازل میشود.
روزنامه آفتاب یزد: هردم از این باغ بری میرسد. مصداق بارز حال این روزهای مردم ایران است که تا یک مشکلشان را میخواهند حل کنند یا به آن عادت کنند، مشکل تازهتر و بدتری بر آنها نازل میشود.
مثل قیمت برنج ایرانی که خبر رسیده قیمتش به کیلویی ۲۰۰ هزار تومان رسیده است. بازار برنج در آستانه فصل برداشت برنج داخلی همچنان با رشد روزافزون قیمت مواجه شده است و نرخهای ۱۲۰ تا ۱۵۰هزار تومان هر کیلو برنج برای مصرفکنندگان در حال عادی شدن است
.
قیمت انواع کیفی برنج ایرانی اندکی پیش از آغاز امسال از ۱۰۰هزارتومان گذشت. در ۳ماه گذشته به طور پیوسته روند افزایش قیمت ادامه داشته است. همزمان با آغاز برداشت محصول در شالیزارهای کشور از ۱۵روز دیگر، واردات برنج نیز به ممنوعیت فصلی میرود؛ درحالیکه برنج وارد شده از ابتدای امسال بهدلیل پارهای مشکلات، بسیار کمتر از میزان پیشبینی شده بوده است.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج، میزان کل برنج وارد شده از ابتدای امسال را ۴۰۰هزار تن اعلام کرد و این میزان را با توجه به نیاز بازار بسیار کم دانست. مسیح کشاورز با اشاره به کُندی روند ثبت سفارش واردات برنج در طول امسال گفت: با توجه به گرانی برنج ایرانی، تقاضای بخش زیادی از مصرفکنندگان از خانگی یا رستورانها و شرکتها به سمت برنج خارجی رفته و ما باید این نیاز را تامین کنیم؛ این در حالی است که روند واردات با حفرهها و موانع زیادی مواجه شده است. او اضافه کرد: تا پایان سال حداقل ۱.۵میلیون تن برنج باید وارد شود و با توجه به گرانی بیش از حد برنج ایرانی از یک سو و کاهش تولید از سوی دیگر، امسال بهاحتمال زیاد باید از میانگین هر سال واردات بیشتری داشته باشیم، این در حالی است که موازی کاریها، روند واردات را کُند کرده و بهطور مثال، تمام آزمایشهایی که وزارت بهداشت روی برنجهای وارداتی انجام میدهد، سازمان استاندارد همان را دوباره انجام میدهد.
قیمت ۲۰۰هزار تومانی برنج خالص ایرانی
دبیر انجمن واردکنندگان با اذعان به اینکه هزینه در بخش تولید و کشاورزی بالا رفته، درباره تعیین قیمت برنج ایرانی گفت: قیمت برنج ایرانی به هیچ عنوان منطقی نیست و نمیتوان تمام مشکلات بخش کشاورزی را بر دوش مصرفکننده گذاشت. کشاورز اضافه کرد: اگر ما از خارج برنج را با قیمت مناسب میخریم، برای این است که آنها با استفاده از ماشینآلات پیشرفته، از شالی 95درصد برنج میگیرند و قیمت بهصرفه میشود؛ ولی در ایران 50درصد شالی، برنج شکسته است و تاوان این نقص را مصرفکننده میدهد، درحالیکه اگر دولت امکان تامین ماشین آلات را ندارد باید به کشاورز یارانه بدهد تا این بار از دوش مصرفکننده برداشته شود. برنج سفیدی که در بعضی کشورها از جمله تایلند تولید میشود، از لحاظ عطر، طعم و قد با برنجهای ایرانی همرده است و فروش این برنجها در اختلاط با برنجهای ایرانی یا در کیسههای ایرانی بهعنوان برنج تولید داخل اخیرا به وفور دیده شده است.
کشاورز، با بیان اینکه برنج خالص و بدون اختلاط ایرانی را کمتر از 200هزار تومان نمیتوان خرید، گفت: هماکنون برنجهای موجود در بازار ترکیبی از کمی برنج ایرانی کیفی با ایرانی پرمحصول یا ترکیبی از برنج ایرانی با برنج خارجی است که این برنجها در محدوده کیلویی 150هزار تومان عرضه میشود و سازمان استاندارد که برای برنج خارجی 360قلم آزمایش انجام میدهد، درباره برنج ایرانی که با قیمتهای گزافی عرضه میشود، هیچ آزمایشی انجام نمیدهد.
رفتار دوگانه؛ عامل آشفتگی بازار برنج
به گزارش همشهری آنلاین، کشاورز گفت: برنجهای وارداتی بهصورت شناسنامهدار وارد و در سامانه جامع تجارت رصد میشود که آیا برنجی که در فلان انبار وارد شده در بازار عرضه شده یا خیر؟ و به چه میزانی عرضه شد؟ اما درباره برنج تولید داخل این پایش وجود ندارد و مشخص نیست چه تفکری باعث میشود برنجهای ایرانی در انبارهای بدون شناسنامه ذخیرهسازی شود. این فعال اقتصادی با بیان اینکه من نام این کار را احتکار میگذارم، افزود: نگهداری کالا در انباری که هیچکس اطلاعی از آن نداشته باشد، مصداق احتکار است.
واکنش کاربران
حال این مسئله مورد توجه کاربران شبکههای اجتماعی قرار گرفته و واکنشهای آنها را در پی داشته است.
یکی از کاربران در این باره نوشته است: «برنج طارم شمال 200 هزار تومان! این دیگه گرانی نیست! بیچارگیه».
کاربر دیگری گفته است: «وقتی برنج هندی شده کیسهای 200 هزار تومان (ده کیلو) دیگه هیچ وقت خانوادههایی مثل من رنگ کیسه برنج رو در خونه هامون نخواهند دید. این چه نظام اقتصادیه که برنج 67 هزاری به یک باره میشه 200 هزار تومان؟»
یکی دیگر از کاربران اینطور مینویسد: «وضعیت گرونی داره از اون حالتِ باهاش کنار میآییم با یه سرعت خیلی ترسناکی رد میشه. این قیمتایی که خانواده باهاش خرید میکنن رو اصلا نمیتونم هضم کنم. چند کیلو حتی نه یه گونی] برنج یه میلیون، یعنی چی خب».
دیگری نوشت: «یکی بیاد بگه برنج کیلو 200 تومنی شوخیه».
کاربر دیگری گفته است: «برنج شکسته (نیم دونه) به کیلویی 70 هزار تومن رسیده من تحریم نمیخوام، مقاومت بلد نیستم، من از فردا میترسم».
یکی دیگر از کاربران گفت: «همین دو سال پیش، شایدم سه سال پیش. به اندازه یه سال برنج ایرانی خریدیم کلا 3 میلیون تومن. الان مثل اینکه هر کیسه برنج شده دو میلیون و هفتصد تومن مگه ما چقدر درآمدمون زیاد شده».
نظر کاربران
چرا کسی کاری نمی کنه بخدا گرانی کمرمان را شکسته آقایان چرا فقط نگاه می کنید؟!
بااین هزینها آدم نمیتونه پنیر بخوره برسد به برنج گوشت ....
عوضش امنیت داریم
واقعاکیامیتونن بخرن؟؟؟؟
برنج هم جزو اون ۴ قلم کالایی بود که قرار بود گرون بشه دیگه جناب رئیسی؟؟؟
عامل گرانی برنج ایرانی دلارهای عراقی میباشد.
امنیت پوشالی کدوم امنیت؟؟!!!
ریییس جمهور باید ورود کند و واردات برنج یک دلاری را بی وقفه دستور دهند وروزانه گزارش واحوال راباربینی کند خوب خوب میشه
وای وای وای چکار کردین شماها با این کشور و مردم
کو امنیت؟؟؟؟؟ واقعا مردها دیگه جرات نمیکنند تنهایی بیان بیرون چه برسه به زن ها
هیس هیس ! عوضش امنیت غذایی داریم
سید کمرشکن وعده ارزانی چه شد؟ مجلس انقلابی، معیشتی معیشتی چه شد؟