۱۲۲۵۲۲۳
۷ نظر
۲۲۷۵
۷ نظر
۲۲۷۵
پ

این باتری عظیم، برق ۹۰۰هزار خانه را تامین می‌کند

باتری آبی سوئیس که با هزینه ۲ میلیارد یورویی از ۱۴ سال پیش در دست ساخت قرار داشت، حالا بالاخره آماده به کار شده و از هفته آینده فعالیتش را آغاز می‌کند. این باتری حدود ۶۰۰ متر زیر زمین در کوه‌های آلپ قرار گرفته و می‌تواند برق ۹۰۰ هزار خانه را تامین کند.

دیجیاتو: باتری آبی سوئیس که با هزینه ۲ میلیارد یورویی از ۱۴ سال پیش در دست ساخت قرار داشت، حالا بالاخره آماده به کار شده و از هفته آینده فعالیتش را آغاز می‌کند. این باتری حدود ۶۰۰ متر زیر زمین در کوه‌های آلپ قرار گرفته و می‌تواند برق ۹۰۰ هزار خانه را تامین کند.

این باتری با قابلیت ذخیره‌سازی و تولید مقدار زیادی انرژی برق‌آبی نقش مهمی در تثبیت وضعیت تامین انرژی در سوئیس و اروپا ایفا خواهد کرد. باتری آبی یا نیروگاه تلمبه ذخیره‌ای نوعی مرکز ذخیره‌سازی انرژی برق‌آبی است. این باتری از دو منبع آبی یا اصطلاحاً استخر بزرگ ساخته شده که در ارتفاع متفاوتی نسبت به یکدیگر قرار گرفته‌اند.

این باتری آبی می‌تواند مازاد الکتریسیته را با تلمبه آب از استخر پایینی به بالایی ذخیره کند و در واقع باتری را شارژ نماید. سپس زمانی که به الکتریسیته نیاز بود، جریان آب معکوس می‌شود. در نهایت با حرکت آب یک توربین به چرخش در می‌آید که انرژی برق‌آبی تولید می‌کند.

808x539_cmsv2_00026342-43b9-5146-9d84-c9b79588c748-6809352

تونل 18 کیلومتری حفر شده در تاسیس باتری آبی سوئیس

باتری‌های آبی برای ذخیره‌سازی انرژی مازاد از منابع متناوب انرژی مثل منابع بادی، خورشیدی و هسته‌ای مفیدند. هنگامی که تولید انرژی زیاد باشد، مازاد آن به استخر دوم تلمبه می‌شود. سپس زمانی که تقاضا افزایش پیدا کند، می‌توانن از این انرژی ذخیره‌شده برای تولید برق استفاده کرد. باتری‌های آبی در حال حاضر از نظر ذخیره‌سازی انرژی بزرگ‌ترین ظرفیت را در اختیار دارند.

باتری آبی سوئیس چه توانی دارد؟

این باتری با ظرفیت ذخیره‌سازی 400 هزار باتری خودروهای برقی از هفته آینده شروع به کار می‌کند. این تاسیسات در یک معدن در عمق 600 متری زمین در کانتون وله سوئیس ساخته شده و می‌تواند برق 900 هزار خانه را تامین کند. باتری آبی سوئیس قادر به ذخیره‌سازی 20 میلیون کیلووات برق است و می‌تواند 900 مگاوات خروجی انرژی داشته باشد.

تکمیل این پروژه و غلبه بر چالش‌های فنی آن حدود 14 سال طول کشید و مهندسان برای آن یک تونل 18 کیلومتری حفر کردند. در بخش مرکزی این تاسیسات اتاق بزرگی برای موتورها قرار دارد که طول آن 200 متر و عرضش 32 متر است.

پخش-نشدن-ویدئو

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ناشناس

    انرژی هسته ای حق مسلم ماست

  • آذری نیا

    نیروگاه سیاه بیشه ایران در جاده چالوس هم از همین نوع است اما با حجم کوچکتر

  • ناشناس

    احسنت به طراحان و مجریان این طرح بزرگ و جالب 👏👏

  • ناشناس

    سد سیاه بیشه خودمون هم که همینه

  • علی

    فقط روزنامه کیهان ببیند تا شاید ایده بهتری ارائه کند

  • ناشناس

    خوب مبارکه درعوض ایران از هفته آینده روزی ۶ساعت خاموشی برای صرفه جویی درمصرف برق وآب در اوج ساعتهای گرمای طاقت نافرسا .داریم

  • ...

    دمشون گرم

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج