کودکان را از تماشای «بچه» در مهمونی منع کنید
روزنامه خراسان طی یادداشتی از برنامه «مهمونی» ایرج طهماسب انتقاد کرده است.
روزنامه خراسان طی یادداشتی از برنامه «مهمونی» ایرج طهماسب انتقاد کرده است.
در بخشی از این یادداشت آمده:
* پربازدید شدن ویدئوهایی از برنامه «مهمونی» به ویژه شخصیت عروسکی بچه که دیالوگهای بامزه و البته گاه بیادبانهای میگوید، توجه کودکان را به تماشای این برنامه جلب کرده است.
* شخصیت بچه در این مجموعه که تقریبا از همه محبوبتر است، کمی بددهن و عاشق فحشدادن است مثلا تکیه کلام هایی دارد مانند تورو سننه، از مادر نزاییده و ... که بعضی بچهها هم از او تقلید میکنند.
* نکته این است که خود «ایرج طهماسب» هم در قسمتهای اولیه و بعد از اعتراض به شخصیت بچه، اعلام کرد که این برنامه اصلا برای بچهها ساخته نشده و والدین نباید توقع یک برنامه خیلی سالم و پاستوریزه را داشتهباشند.حتی در خود پلتفرم ارائه دهنده هم کنار این برنامه ۱۲+ درج شده است اما چون این برنامه شخصیتهای عروسکی دارد که خیلی هم محبوب هستند، قاعدتا بچهها کنجکاو میشوند آن را ببینند.
* از این طرف هم رسانههای تصویری ما از نوعی نیست که مرتب برنامه تلویزیونی جذاب بسازد تا ما بگوییم که اگر بچه را از دیدن برنامه مهمونی محروم کردیم، گزینه «ب» را دارد که آن را ببیند. در نتیجه خانوادهها هم آن قاطعیت را ندارند که بگویند چون مختص بچهها نیست مانع دیدن این برنامه بشویم و به هیچعنوان اجازه ندهیم چنین برنامه ای را ببینند.
* اولین راهحل یا شاید خوشبینانهترین راهحلی که میتوانیم داشتهباشیم، منع کودک از دیدن چنین برنامهای است. اما این راهحل مناسب نیست چون کودک ممکن است در مدرسه، کوچه، شبکههای اجتماعی و ... این دیالوگها و بخشهایی از برنامه را ببیند. در نتیجه این گونه محدود کردن ممکن است موجب ایجاد جاذبه بیشتر برای او شود. پس باید چه کنیم؟
* اول از همه سعی کنیم خودمان(یعنی پدر و مادر) به هیچعنوان بازگو کننده این دیالوگها و شکاندن قبح آن در خانواده نباشیم. اما در گام بعد اگر میبینید کودک در حال تکرار این دیالوگهاست، کاری که باید کرد توضیح شخصیت «بچه» به صورت کامل برای فرزند است. یعنی چه؟ یعنی میشود با توضیح دادن به کودک به او گفت این شخصیت(بچه) به دلیل شرایط ناخواسته از فرهنگ ضعیف جامعه است و این حرفهایی هم که از زبان این شخصیت میشنوی، کلماتی نیست که ما در روزمره و جمع خانواده استفاده کنیم و تو با گفتن این حرفها شخصیت خودت را زیر سوال میبری. در این جا من(پدر یا مادر) سعی میکنم این آگاهی را به فرزندم بدهم که شاید شنیدن این جملات در قالب یک برنامه تلویزیونی برای تو جالب باشد اما آن چه تو در حال بیان آن هستی چیزی نیست که در فرهنگ خانواده و اجتماع ما پذیرفتهشده باشد.
* نکته آخری که باید بگویم این است که این تکیه کلامها که توسط برنامه «مهمونی» خیلی فراگیر شدهاست، یک تب و موج است. همان طور که خیلی از دیالوگها آمدند و رفتند؛ یعنی به تاریخ سپردهشدند این مسئله یا تکیهکلامها هم بعد از اتمام این برنامه تمام میشود و خیلی لزومی ندارد روشهای تنبیهی سختی را بهکار ببرید.
نظر کاربران
باز یه چیزی شد مردم خوششون اومد شما قاطی کردین. نگران نباشین، پدر و مادری که بچه شون رو وسط این همه ماجرا تو این مملکت بزرگ می کنن مدیریت این قضیه رو هم یه کاریش می کنن، شما برس به دردهای بزرگتر این مردم
بچه ها تو کوچه خیابون وپارکها انچه ک واقعیت جامعه ما است و یادمیگیرند هرچقد ی برنامه رامحدود کنید
پاسخ ها
بچه پدر و مادر داره اگه نتونن تربیتش کنند که دیگه چه والدینی ؟پرورشگاه بذارند سنگین ترند
به نظر شما اگر بخواهند به روزنامه ها اسکار بدهند روزنامه کیهان مستحقه یا روزنامه خراسان . یعنی عرق شرم بر پیشانی ادم میشینه وقتی این دوتا روزنامه را مطالعه میکنه
چون پا تو صدا و سیمای میلیتون نذاشته ناراحتید....
ایکاش تکیه کلام بدبرای کودکان،همین هاباشدکه صد افسوس.....
اخه نه اینکه بچههای الان خییییییلی مودب و گستاخ نیستن این برنامه چیزای بد یادشون میده !!!!!!!!!!
شروع شد. یه روزنامه صلاح اخلاق جامعه رو بهتر تشخیص دادند
کودکان هم سریع میگن چشم و حرف بی ادبی نمیزنند... اصلا گوش نمیدن که
موافقم
همه حق دارن نظرشون رو بگن
دقیقا راست میگه
بچه نداریم که نگاه کنه
دقیقا درسته.
من الان تاثیرش رو توی بچه خودم حس میکنم.....
منم دقیقا همین کار رو میکنم.
کار بسیارزشت قسم خوردن ها و.....
اول های این برنامه جذاب بود ولی الان تکراری شده. البته کاراکتر بچه خیلی بی ادبه
میترسید بچه ها ادب بشن .
بچه های امروزی یه حرف هایی میزنن که حتی عروسک بچه توی مهمونی هم بلد نیست ، کجایین؟
به توچه من عاشق بچه هستم و خیلی هم مارو می خندونه و حرف هایی که میزنه اونقدرم بد نیست
الان مشکل مملکت این بچه اس صفحات روزنامه دوزاری خودتو با این پر میکینی
واقعاا خسته نباشید به آقای هوتن شکیبا با اون صدای خیلی نازی که برای بچه در میارن ما که لذت میبریم
والا خیلی خوبه . بچه چه بخاد چه نخاد خودش بزرگ پیشه همه چی یاد میگیره به این چیزا نیست
زنده باد ایرج طهماسب که صدا و سیمای میلی رو لگدمال کرد