چرا جوانان ماریجوانا را ترجیح میدهند؟
تاثیر مصرف تریاک در بروز برخی سرطانها در مقایسه با مصرف دخانیات از سیگار هم بیشتر است و حتی مصرف طولانی مدت آن با افزایش بیماریهای قلبی- عروقی همراه بوده و حتی شانس بروز حملات قلبی و سکتههای قلبی و مغزی با مصرف آن دو برابر افزایش مییابد، این درحالیست که بر اساس آخرین شیوعشناسی در دسترس، تریاک بیش از ۵۰ درصد موادمخدر مصرفی کشور را شامل میشود.
ایسنا: تاثیر مصرف تریاک در بروز برخی سرطانها در مقایسه با مصرف دخانیات از سیگار هم بیشتر است و حتی مصرف طولانی مدت آن با افزایش بیماریهای قلبی- عروقی همراه بوده و حتی شانس بروز حملات قلبی و سکتههای قلبی و مغزی با مصرف آن دو برابر افزایش مییابد، این درحالیست که بر اساس آخرین شیوعشناسی در دسترس، تریاک بیش از ۵۰ درصد موادمخدر مصرفی کشور را شامل میشود.
فرزانه سهرابی، معاون اجتماعی موسسه کادراس:
*باورهای نادرست درباره اثرات درمانی تریاک موجب شده تا برخی بر این باور باشند که مصرف تریاک باعث اعتیاد نمیشود، اوج این باور نادرست در زمان شیوع کرونا بود که با مصرف تریاک از ابتلای به کرونا در امان میشویم. در واقع دلایل اصلی مصرف بالای تریاک در جهان و ایران همین باورهای بیپایه و اساس است.
*مصرف تریاک به هر نوع (خام، شیره و سوخته)، به هر شکل (بلعیدن و دودی) و به هر میزان (حتی نیم گرم در شبانه روز) علاوه بر معتاد شدن فرد، به بروز بیماریهای قلبی عروقی، سکتههای قلبی و مغزی و سرطانها منجر میشود.
*سوء تغذیه، مشکلات تنفسی و افت فشار خون از جمله بیماریهایی هستند که با اعتیاد به تریاک در رابطهاند.
*تریاک، در مقایسه با مصرف دخانیات، ماده بسیار قویتر و موثرتری در بروز سرطان است و تاثیر تریاک در بروز برخی سرطانها، از سیگار هم بیشتر است. مصرف طولانی مدت تریاک با افزایش بیماریهای قلبی – عروقی همراه است. شانس بروز حملات قلبی و سکتههای قلبی و مغزی با مصرف تریاک، دو برابر افزایش مییابد.
*مصرف منظم تریاک، خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی، سرطانها و بیماریهای تنفسی را مجموعاً تا ۸۶ درصد افزایش میدهد. همچنین مصرف تریاک، خطر مرگ زودرس در بیماران دیابتی را به طور کلی حدود ۳۰ درصد افزایش میدهد. مصرف طولانی مدت تریاک خطر مرگ زودرس در بیماران مبتلا به سیروز کبدی را ۲.۷۴ برابر افزایش میدهد.
*دومین ماده پرمصرف به ویژه میان نسل جوان در حال حاضر گل است و سپس مصرف شیشه سومین ماده مصرفی در کشور است، اما در مورد مصرف تریاک باید به این نکته مهم نیز اشاره کرد که این ماده چون به صورت سنتی و از زمانهای دور مصرف آن رایج بوده است، میتوان گفت بیشتر افرادی که در رنج سنی ۴۰ تا ۶۰ سال هستند، تریاک مصرف میکنند.
*در این میان مقبولیت مادهای در جامعه به نحوه مصرف آن نیز باز میگردد، چون شیوه مصرف تریاک سخت است، یعنی نیاز به این است که فرد در مکانی مشخص و با ابزاری ویژه مصرف کند، گرایش جوانان به آن را کمتر کرده است، در مقابل از آنجا که مصرف موادی مانند گل و شیشه راحتتر بوده در عین حال میان جوانان رایجتر است و گروههای سنی جوان را بیشتر در معرض تهدید قرار داده است.
نظر کاربران
ده ساله جوانان ازبیکاری وووووووروی آورده اندبه گردوشیشه وموادمخدرهرخانه دوسه معتاد بیچاره خانوادها
حذف هر گونه تفریحات سالم وحذف موسیقی وبیکاری نا امیدی خانواده ها و جوانان را بی چاره کرده
اول باید پذیرفت که وجود داره بعد دید چجوری باهاش کتار اومد تا بشه کنترلش کرد.