ایده شگفتانگیز ناسا به کمک تغذیه کودکان آمد
والدین زیادی هستند که با مشکل بدغذایی فرزندانشان درگیرند و ایدههای مختلفی را هم امتحان میکنند اما اینبار، ایده ناسا که با چاشنی تکنولوژی هم همراه است مورد توجه محققان قرار گرفته و بهزودی تغذیه کودکان را دچار تحول خواهد کرد. غذاهای چاپی
همشهری آنلاین: والدین زیادی هستند که با مشکل بدغذایی فرزندانشان درگیرند و ایدههای مختلفی را هم امتحان میکنند اما اینبار، ایده ناسا که با چاشنی تکنولوژی هم همراه است مورد توجه محققان قرار گرفته و بهزودی تغذیه کودکان را دچار تحول خواهد کرد.
مقداری جلبک دریایی خشک شده «کوچایویو»، مقداری پوره سیب زمینی فوری و آب داغ: اینها مواد تشکیل دهنده یک منوی مغذی از غذاهای پرینت شده هستند که کارشناسان تغذیه را به تحول برنامه غذایی کودکان امیدوار کردهاند.
دانشگاه شیلی مدتی است به پژوهش روی ارتقاء سطح تغذیه کودکان رو آورده و موفق شده با استفاده از یک پرینتر سه بعدی غذای سنتی این منطقه یعنی جلبک کوچایوئو را که معمولاً در شیلی، نیوزلند و اقیانوس اطلس جنوبی یافت میشود، به شکل عروسکی خوراکی دربیاورد. این گروه امیدوار است با جلب کردن نظر بچهها آنها را به خوردن غذا تشویق کند.
با این حال، تمرکز اصلی بر روی محتوای غذاهاست و هدف این محصولات جدید تغذیه و سلامت کودکان با یک غذای خوشگل و خوشمزه است.
چاپگرهای سه بعدی مواد غذایی گران هستند و از ۴۰۰۰ دلار تا بیش از ۱۰۰۰۰ دلار قیمت دارند، اما محققان امیدوارند که با پیشرفت فناوری، هزینهها کاهش یابد و به افراد بیشتری امکان استفاده از این روش را پیدا کنند. با کمک این چاپگرها میتوان شیرینی و پاستا هم درست کرد.
روش کار هم به این صورت است که این جلبکهای غنی از اسیدهای آمینه، مواد معدنی و ید را بعد از خشک شدن آرد میکنند و سپس با پودر پوره سیب زمینی مخلوط میکنند. در مرحله بعد آب داغ به آن اضافه میشود و به صورت یک ماده ژلاتینی وارد چاپگر میشود.
ناسا این روش را در سال ۲۰۱۳ آزمایش کرده بود. هدف این مرکز فضایی این بود که به غذاهایی که فضانوردان در فضا میخورند تنوع بدهد.
ارسال نظر