سلام آقای رئیسی، اینجا یک سال بعد است
یک سال از انتخابات ریاست جمهوری و اعلام پیروزی ابراهیم رئیسی گذشت.
روزنامه توسعه ایرانی: یک سال از انتخابات ریاست جمهوری و اعلام پیروزی ابراهیم رئیسی گذشت. انتخاباتی که به جای ۵۹ میلیون واجد شرایط تنها ۴۸ درصد مردم در آن شرکت کردند و رئیسجمهور منتخب با ۱۸ میلیون رای که از ۴۰ درصد واجدین شرایط هم کمتر بود، مامور تشکیل دولت سیزدهم شد.
شاید امروز دولتمردان بیش از هر زمان دیگری با وعدههای خود مواجهه مستقیم پیدا کردهاند و مردم نیز با ملاحظة عدم تحقق این وعدهها، سعی دارند ادعاهای عبور از بحران و مشکلات توسط مدیران امروزی را به آنها یادآوری کنند. شاید آگاهی از همین انتظارات بوده که رئیسی درست در سالگرد انتخابش، دولت را صادقالوعد خواند و گفت: آنچه مردم از ما خواستند، مبارزه با فقر، فساد و تبعیض بود و به این عهد خود با مردم وفادار هستیم و انشاءالله با عمل به آنچه وعده کردهایم در میدان عمل دولتی صادق الوعد خواهیم بود.
یکسالگی انتخابات و شکاف مردم با حاکمیت
بر هیچ کس پوشیده نیست که در سالهای اخیر به دلیل عملکرد متولیان امور، شکاف مردم با حاکمیت روزافزون شده است. حامیان دولت این شکاف را نتیجه عملکرد دولت قبل میدانند و جریان مقابل بر این باور است که رفتار سایر نهادها در موضوعات مختلف از جمله انتخابات با رد صلاحیتهای گسترده و تبدیل صحنه انتخابات ریاست جمهوری به رقابتی یکسویه، در کاهش حضور مردم تاثیر مستقیم داشته است.
13 درصد مردمی که در این انتخابات شرکت کردند، آرای باطله به صندوق رای انداختند تا هم رکوردی در میزان آرای باطله در انتخابات پس از انقلاب شود و هم این میزان از رای سایر کاندیداها بالاتر باشد تا در عمل بتوان نفر دوم انتخابات را آرای باطله نامید!
روزنامه کیهان به عنوان یکی از مهمترین حامیان جریان فکری و رسانهای رئیس جمهور با پذیرش کاهش میزان مشارکت باز هم آن را حماسه خواند و نوشت: «دو گروه از انتخابات 1400 عصبانی شدند و به آن تاختند و همچنان هم بامناسبت و بیمناسبت به آن میتازند. دسته نخست بیگانگان هستند. گروه دوم مدعیان اصلاحات هستند که از جنبههای مختلف به حماسه 28 خرداد 1400 تاختند. از نظر این عده، انتخاباتی خوب است که آنها پیروز آن باشند و اگر عرصه را به رقیب واگذار کردند، باید حضور و مشارکت مردم را زیرسؤال برد و آن را خفیف و بلکه خوار کرد.»
با این حال کیهان تاکید کرد: «یکی از بهانههای اصلی آنها برای این هجمه، میزان مشارکت در این انتخابات است. آنان مشارکت حدود 50 درصدی در این انتخابات را زیر سؤال برده و با وارونهنمایی سعی کردند و میکنند آن را مایه سرافکندگی جلوه دهند. اما اگر درست و دقیق به صحنه بنگریم، آیا میتوان چیزی جز شکوه و حماسه سیاسی دید؟»
افزایش اعتراضات و تجمعات صنفی
حامیان ابراهیم رئیسی او را مرد میدان میخوانند. رئیسجمهوری که مدام در سفر است و مشکلات را با دستورات حضوری و در صحنه حل میکند. آنها میگویند اگر زلزلهای پیش بیاید رئیسجمهور فوری حاضر میشود. هر جمعه در سفر استانی است و سختیها و کاستیها را از نزدیک میبیند.
با این حال این شیوه حضور هنوز گره از کار فروبسته اقشار مختلف باز نکرده و ثمراتش ملموس نبوه است. درست در سالگرد پیروزی ابراهیم رئیسی، تجمعات اعتراضی مختلفی از سوی برخی بازنشستگان، بازاریان و کارگران در شهرهای مختلف ایران برگزار شده است. تجمعات صنفی و مردمی در یک سال اخیر رشد فزایندهای داشته و صنوف مختلف در اعتراض به تصمیمات دولت سیزدهم بارها دست به اعتراض زدهاند. معلمان ناراحت از عدم اجرای صحیح قانون رتبهبندی، بازنشستگان ناراضی از میزان افزایش حقوق و همسانسازی،کسبه معترض به قوانین جدید مالیاتی و کارگران عصبانی از بیکاری و نبود امنیت شغلی بارها به اشکال مختلف تجمع اعتراضآمیز برگزار کردهاند.
انتقادات و شعارهای صریح مردم خطاب به رئیسجمهور در حالی که هنوز یکسال از دولت او نگذشته، میتواند تلنگری جدی باشد.
مقصر مشکلات: آمریکا و دولت قبل
مردم این روزها جملات ابراهیم رئیسی در مناظرات انتخاباتی را برای هم ارسال میکنند که با قاطعیت و اعتماد به نفس از حل مشکل تورم و گرانی میگفت و امروز همه از وضعیت گرانی و تورم گلایهمند هستند.
پاسخ حامیان دولت اما معلوم است: همه مشکلات گرانی تقصیر دولت قبلی است. سختیها و کمبودها را مدیران قبلی به وجود آوردهاند و دولت فعلی در آن نقشی ندارد.
ماجرا اما به واکسن کرونا که میرسد ناگهان فرق میکند و دولت در نقش منجی مردم ظاهر شده و یک تنه این بار را از روی زمین برداشته است.
عباس عبدی، روزنامهنگار و تحلیلگر سیاسی به این معیار دوگانه حامیان دولت انتقاد میکند و مینویسد: «دوگانگی معیارها، پس از گذشت نزدیک به یک سال همچنان مسئولیت جهش قیمت ها و کرایه خانه را به حساب روحانی می گذارند. ولی واردات واکسن (که اعتقادی هم به آن نداشتند) یک ماه پس از دولت پیش را به حساب موفقیت های خود مینویسند.»
یکسال از پیروزی ابراهیم رئیسی و 10 ماه از فعالیت دولت سیزدهم گذشت، اما عملکرد دولت و کابینه بیش از آنکه مردم را نسبت به آینده امیدوار کند، دل نگران و مضطرب کرده است. برخی کارشناسان براین باورند که موج جدید تورم و گرانی مردادماه امسال فرا خواهد رسید. درست ایامی که دولت باید سالگرد تشکیل خود را جشن بگیرد
علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت نیز در خصوص موفقیتهای اقتصادی این دولت گفت که «رشد اقتصادی که در سال ۹۹ و نیمهنخست سال ۱۴۰۰ حدود ۳/۵ درصد بود، در پاییز سال گذشته به ۴/۸ و در زمستان هم به ۵/۷ درصد افزایش یافت. رشد بدون نفت هم در زمستان ۱۴۰۰ به ۶/۳ رسید. در عین سختیها، آمارهای اقتصادی نوید دوره گذار از سختیها و آمدن روزهای خوب را میدهند. آینده روشن است.»
البته همین آمار هم موج انتقادات را در پی داشت و محمد مبین، مدیرعامل سابق خبرگزاری برنا در جواب سخنگوی دولت نوشت: «تکلیف را روشن کنید؛ اینها نتیجه عملکرد « بانیان وضع موجود» است یا نتیجه عملکرد شما؟ اگر نتیجه عملکرد شماست، چرا وقتی در چهار ماه! رشد اقتصادی داشتهاید هر جا به مشکل میخورید پای دولت قبل را وسط میکشید؟ اگر محصول عملکرد دولت قبل است چرا میگویید وارث مشکلات دولت قبل هستید؟»
تکلیف برجام هم معلوم است. از دید دولت مقصر آمریکاست و مذاکرهکنندگان ایرانی همه تلاش خود را کردهاند. همانطور که ابراهیم رئیسی گفت: «تعجب میکنم آمریکاییها از سویی اعلام میکنند آماده توافق با ایران هستیم اما از طرفی بر لیست تحریمها میافزایند.»
خانه تکانی قبل از سالگرد
فشار اعتراضات از عملکرد دولت در کمتر از یکسال، اولین قربانی را گرفت و وزیر کار به دلیل افزایش انتقادها و فشارها استعفا داد. شیوه اجرای حذف ارز ترجیحی، رهاشدگی بازار، تورم و گرانی سرسامآور دیگر وزرای کابینه را نیز به در خروج نزدیک کرده است. وزرای اقتصاد، صمت و جهاد بیش از سایر وزرا انتقادات را تحمل و شمشیر استعفا و استیضاح را بالای سر خود احساس میکنند. این مهم نشاندهنده ضعف شدید دولت در ساماندهی اوضاع اقتصادی است.
جعفرزاده ایمنآبادی، نماینده سابق مجلس میگوید: «خیلی شفاف و صریح بگویم من به صداقت تیم اقتصادی دولت شک دارم. آقای رئیسی باید خانه تکانی کند چون آنچه اهمیت دارد تحقق شعارهایی است که او در انتخابات ریاست جمهوری مطرح کرد و مردم به آن شعارها رأی دادند.
شیوه مدیریت میدانی ابراهیم رئیسی هنوز گره از کار فروبسته اقشار مختلف مردم باز نکرده و ثمراتش ملموس نبوه است. تجمعات صنفی و مردمی در یک سال اخیر رشد فزایندهای داشته و صنوف مختلف در اعتراض به تصمیمات دولت سیزدهم بارها دست به اعتراض زدهاند
فرمان از دولت، نگرانی از مردم
ابراهیم رئیسی از همان فردای مراسم تحلیف فرمان صادر کرد و این اخلاق تا امروز هم ادامه دارد. فرمانهایی برای ریشهکنی فقر، کاهش قیمت خودرو، گران نشدن دارو، کالاهای اساسی، ساخت مسکن و... همه از رئیس قوه مجریه چهرهای به یادگار گذاشته که میان مسئولیت فعلی و قبلیاش هنوز نتوانسته تفکیک قائل شود.
شاید همین شیوه مدیریت است که حتی صدای اصولگرایان و حامیان او را نیز در کمتر از یکسال درآورده است. به طوری که حسن لاسجردی، عضو حزب مؤتلفه اسلامی گفته ابراهیم رئیسی «شناخت دقیق» از «فضای تحولات سیاسی کشور» ندارد، و او پیش از تصدی سمت ریاست قوه مجریه جمهوری اسلامی در خردادماه سال گذشته، «ارزیابی درستی» از «انواع و اقسام نیروها، سازمان و نهادها و دیگر بخشهای قدرت» نداشته است.
لاسجردی افزوده که «بعضی مواقع دولتمردها شعارهای مهمی میدهند که به نظر میرسد بررسی دقیقی نشدهاند.»
یکسال از پیروزی ابراهیم رئیسی و 10 ماه از فعالیت دولت سیزدهم گذشت؛ اما عملکرد دولت و کابینه بیش از آنکه مردم را نسبت به آینده امیدوار کند، دل نگران و مضطرب کرده است. برخی کارشناسان براین باورند که موج جدید تورم و گرانی مردادماه امسال فراخواهد رسید. درست ایامی که دولت باید سالگرد تشکیل خود را جشن بگیرد؛ مردم نگران معیشت روزانه خود و سفره خانوادهشان هستند.
نظر کاربران
فقط فرارازمسئولیت
پاسخ ها
رای گیری کلا جمع بشه این مملکت درست میشه
هر چی می کشیم از تهییج عوام و رای به غربزده هاست
بی عرضه
ببخشید تاریخ انتخابات مهم نیست . چون بعد از انتخاب آقای ریسی تیم روحانی تا مرداد راس کار بوده و هنوز یک سال نشده کلا 7 ماه است دولت ریسی امده سرکار
هیچکس نیست بگه مجلسی که با رای مردم سر کار رفتی تو چرا سکوت کردی
به عمل کرد دولت از ۲۰ بنده با خوشبینی نمره ۷_ می دهم
مقصران اصلی ابرام و حسن و دونالد
جو هیچ تقصیری نداره.
اگر دو سال دیگر دونالد مجددا انتخاب بشه فاجعه میشه.
واقعا دیگه هیچ اعتمادی نیست به دولت ها
کلا کارنامه یکسالش بدترین کارنامه یک دولت بعد از انقلاب هست
یک سال،،،، صبر کنیم به اندازه هشت سال صبر کردهایم
همین امروز استعفا کند بهتر از فرداست ..دولت بیسوادها دولت داماد ها
بدبخت شدیم با سن ۳۱ سال نه کار درستی دارم نه بیمه ای برا آیندم هیچ امیدی به زندگی ندارم
دولت دروغگو و تورمی
یکسال بیشتر شدن فقر گرونی تبعیض از دست دادن سلامتی
خجالت هم نمیکشن
ما که رای ندادیم گفتیم اینکاره نیست
جالبه اونایی که بهش رای دادن الان میگن همتی
صدای همه رو درآورده
بدتر از احمدی نژاد روحانی این دیگه
مسئولین جای خودشون نیستن که وضع مردم این شده
تازه یکسال وای به حال چند سال بعد
استعفا بدن همشون
بدترین دولت بعد از انقلاب بودی
هر روز داریم فقیر تر میشیم . هر روز گرانی جدید . یک روز خوش نداشتیم . هر چی کار میکنیم و زحمت میکشیم باز هم زور قیمت ها از درآمدمان بیشتر است . نه پس اندازی نه تفریحی نه آینده ایی .
من مخالف نیستم میدانم که با وضع موجود دولت به تنگی وبن بست می رسد اگر بر جام رها شود وبا آمریکا به توافق نرسیم
یک مبل عالی روچهارسال پیش قیمت کردم ۲تومن بوده اما الان یک مبل معمولی شده ۳۷ میلیون یعنی بیست برابر تقریبا اماحقوق من که دو تومن بوده شده شش تومن
سفرهای استانی باعث دور شدن از مشکلات دولت در دفتر کار
صداوسیما که خوب از اقدامات دولت جدیدمیگه
سیدمحرومان نتوانست ازپس مشکلات برایدچون اینکاره نبودوطرح حذف ارز۴۲۰۰تومانی مملکت راروبه فنابرد
من که دیگه غلط بکنم که شرکت کنم همشون دروغ میگن
سه سال بعدش هم بجز خرابی و ویرانی و فلاکت بیشتر مردم یادگاری از خودش نخواهد داشت
مگه شک دارید یکی از معضلات کشور مدیریت بدروحانی و معطل کردن کشور بخاطر برجامی که هیچ دست آوردی نداشت..
دروغ گو ترین ریس جمهور و ادا نکردن حرفها که گفته فقط گرانی گرانی برای فقرا
بدترین دولت تاریخ ایران
سالی که نکوست ..ازبهارش پیداست.
(کاررابایددست کاردان داد)
چهار سال اول رو باید آوار برداری از ویرانه های دولت قبل انجام بشه....
از اولم معلوم بود این هیچ کاری نمیتونه بکنه مردم که رأی ندادند نمیدونم چطوری رئیس جمهورشد ؟؟
ریسی میگفت خوب که من رییس جمهور نشدم وگرنه دلار میشد ۵هزارتومن
صداوسیماخودش بیشترین بودجه راداره فکرمیکنه بقیه هم مثل خودشن.معلونه که خودش راضیه
یکسال دروغ ها وعدها وووووو
من در انتخابات بعدی صدرصد شرکت می کنم
واقعا دکتر رییسی زحمت می کشند
درود خدا برمردمیدان رئیسی قهرمان
رییسی حمایتت می کنیم
الان مردم تجملاتی شده اند اگرماهی صدمیلیون هم بگیرند می نالند
همان زمان قبل بهتر بود
درودبرمردمیدان رییسی
احسنت.دولت به استانها و امکان دیدنی سفر می کنه تا صدای اعتراض مردم و نشنوه.
خدا را شکر که رای ندادم
تمام زندگی امثال من جوان از بین رفته بخاطر گرانیها نه کاری واسه درآمد و نه خونه ای برای زندگی دارم
کدوم مردم؟.
مجلسیها
این آقایان که به پیشواز رییسی رفته اند مقصر در پیشگاه وجدان شأن هستند اگر داشتند!!!!
52 سالمون شد اون چیزهایی که داشتیم رو هم از دست دادیم باید از صفر شروع کنیم شما تنها نیستید
من خودم به رئیسی رای دادم ولی پشیمونم،فک میکردم این مشکل گشای مردمه،ولی فهمیدم اصلا اداره ی ایران به عملکرد شخص خاصی ربط نداره،فقط رابطه سیاستمندانه با کشورهای پیشرفته لازم داره.
صد سال دیگه این دولت هیچ کاری مثبت انجام نخواهد داد
پاسخ ها
این دولت که آمد با تمام توان واکسن وارد کرد و کرونا را از بین برد . همین فعلا کافیه
خدایا خودت به داد ملت مظلوم ایران برس، جز تو پناهی نیست
بیکاری به علت بی سلیقپی شماست، چون بازن بودنم میتونم چندید کارو انجام بدم،، پر توقع بودن مشمل ماست
عباس عبدی تمام مشکلات و گرانیها نتیجه ۸ سال ندانم کاری و خیانت اصلاح طلبان با حمایت افرادی خود فروخته هایی همچون تو هست
09:26 خخخخ همیشه از این حرفا زدید و همیشه هم شرکت کردید .اتفاقا تقصیر امثال شماست که وضع کشور اینه
بخدا منم 😢
احمدی نژاد هم که میخاست بیاد برای مردم کاریکنه نزاشتن بیاد
جشن بخوره تو سرشون
بله، وااااقعا زحمت میکشند!!!!!
ابراهیم جان نمیخواد ارزون کنی ترا به جدت گرونش نکن فقط همین بزار مردم خودشون تصمیم بگیرند دست به هرچی میزنید خراب میشه ولش کن سر جدت
رئیسی یک سال چکار کردی ملت بد بخت کردی خدا ازت نگذره
سید محرومان
😂😂😂😂😂😂😂😂
این سرزمین شده اتوبوس مرگ که ترمز هم بریده !!!!
چراشهامت ندارید بگوییدمقصر خودمان هستیم دولت های قبل مقصر می دانید مگر ملت درایران نبودن ؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!
دولت طرفداراصلاحات می آمد،بنزین گران میکردووضع همین هست!یابایدبامذاکره ازتحریم هاخلاص شویم یاباچین-روسیه کارکنیم وغرب فراموش،کنیم که بسیارسخت هست!!!!
روحانی باید محاکمه بشودو جواب بدهد
دولت انقلابی:))))
سفر های استانی رئیسی دردی را دوا نمی کند
از خودشون خب!!!!!!
واقعاً بچه مردم برازنده شماست.!@!
والله مملکت داری کار هرکسی نیست
سلام من جوان هیچ امیدی به آینده ندارم همه چیز گران شده و هیچ چیزی دردسترس نیست نه میتونی فکرکارباشی نه زندگی نه ماشین نه ازدواج
روحانی تو چهار سال اول ک تورم کنترل کرد. تو چهار سال دوم همچی گرون شد. این آقا ک از همون روز اول ریاستش یک روز قیمت ثابت نداشتیم. حالا هم ک قیمت همه چی سر ب فلک کشیده
خیییلی
منهم همین طور
بی سابقه ترین تورم در طول دوران انقلاب در دولت سیزدهم اتفاق افتاد صدای استخوان مردم در زیر فقر به گوش می رسد
یه بچه بهتر ازتو میتونسته کشور رو بچرخونه
دولت رئیسی جز فلاکت وبد بختی کوچکترین دست اوردی نداشته..ونخواهد داشت.
حالا میفهیم روحانی واقعا یک نخبه بوده ومردمی از جان ودل برای ملت ومملکت مایه میگذاشته.
اگر مسلمان هستید با در نظر گرفتن خدا وپیامبر (ص)فقط یک موردکار مثبت ابراهیم رئیسی را نام ببرید
.جز خالی کردن ناحق جیب مردم با ایجاد گرانی... به بهانه پرداخت بدهی دولت
به دولت ۲۰ منفی میدهم بدلیل گران کردن مایحتاج ملت ایران .کار دولت بسیار کار زشتی است وضربات جبران ناپذیری به اسلام میزند..گرانی گرانی گرانی بازهم گرانی
عملکرد یکساله دولت فراهم کردن سختی ومشگلات وفلاکت برای مردم وفراهم کردن منافع مادی برای کاسبان تحریم.گرانفروشان.مفسدان اقتصادی
نالایق ترین ناکار امد ترین بیسواد ترین دولت ومجلس بعد انقلاب.
خدا رحم کرد دوره قبل روحانی پیروز شد در غیر این صورت ۵ سال پیش این بلاهای امروزی سرمان اوار شده بود قدر ۴سال قبل را حالا می فهمیم.
شما ناهار خوردین؟؟
اوضاع هر روز بدتر از دیروزه، دولت یه سره استعفا بده بلکه کسی بیاد که بتونه کاری بکنه
سلام تر به خدا چطوری راحت میخوابید مردم ایران زندگی میکردند این گرانی عظیم عظیم چیه به بوجود آوردید وفقط روغن که 1۴ هزار تومان بود شده صد هزار تومان روغن ۶۵ هزار تومان شده ۴ صد هزار تو مان کشور ایران بر اثر گرانی وفقر خیلی داره خطر ناک میشه
تا این دولت و مجلس سر کار هستند و کیهان هم از آنها طرفداری میکند روز به روز تورم به اوج خودش میرسد تا دیر نشد این دولت باید منحل شود .
صد رحمت به دولت قبل گر چه این دولت در زمانی که سر کار نبودن یکسره کارشکنی توهمت و دروغ میگفتند در مورد دولت قبل باز از این دولت بهتر بود .
دقیقا
دروغ به این بزرگی چرا؟ 20-25 درصد هم شرکت نکردن چرا الکی میگین 48 درصد؟
درود برشرفت
سلام من قصد خودکشی دارم دارم ازدرون داغون میشم یک دختربه اسم فاطمه زهرادارم که 7سالشه.که ازبی پولی نتونستم هنوز ثبت نام کلاس اولشه کنم شرمنده زن بچه مادرم شدم
زرشک
ان شاءالله درست میشه.
به مردم امید بدهیم
ان شاءالله درست میشه