آوینا_استیکی 2
adexo3
۱۲۱۸۹۴۴
۱۴ نظر
۴۷۵۴
۱۴ نظر
۴۷۵۴
پ

شگفت‌آورترین خبر دنیای پزشکی درباره سرطان

به نظر می‌رسد یک داروی آزمایشی سرطان در کارآزمایی بالینی کوچکی در ایالات متحده، همه بیماران را درمان کرده است.

یک رسانه فارسی زبان نوشت: به نظر می‌رسد یک داروی آزمایشی سرطان در کارآزمایی بالینی کوچکی در ایالات متحده، همه بیماران را درمان کرده است.

بر اساس مطالعه‌ای که در «د نیو انگلند ژورنال آو مدسین» (The New England Journal of Medicine) منتشر شد، هر ۱۲ بیمار که مبتلا به سرطان روده بزرگ تشخیص داده شده بودند، پس از مصرف دوستارلیماب در بازه‌ای شش ماهه، وارد مرحله بهبودی شدند.

شگفت‌آورترین خبر دنیای پزشکی درباره سرطان

دکتر لوییس دیاز، از نویسندگان اصلی این مقاله و متخصص سرطان‌شناسی مرکز سرطان مموریال اسلون کترینگ در نیویورک، به نیویورک تایمز گفت: «این اولین بار است که در تاریخ سرطان چنین چیزی رخ می‌دهد.»

این بیماران در طول دوره درمان هم‌ هیچ‌گونه عوارض جانبی قابل‌توجهی نداشتند؛ اگرچه محققان معتقدند تعداد افرادی که در این مطالعه شرکت داشتند برای نشان دادن واکنش‌های منفی مختلفی که این دارو می‌تواند ایجاد کند، کافی نیست.

با اینکه محققان از نتایج این پژوهش هیجان‌زده‌اند، گفته‌اند که این نتایج امیدبخش باید تکرار شوند و در رسیدن به این نتیجه که سرطان این بیماران کاملا ریشه‌کن شده است، باید احتیاط کرد.

دوستارلیماب داروی ایمنی‌درمانی است که در درمان سرطان‌ آندومتر (مخاط رحم) استفاده می‌شود؛ اما این اولین بررسی بالینی در مورد اثر این دارو بر تومورهای سرطان روده بزرگ بود.

این دارو با از بین بردن پوشش یاخته‌های سرطانی، به دستگاه ایمنی بدن اجازه می‌دهد آن‌ها را شناسایی و نابود کند.

در این پژوهش، ۱۲ بیمار به مدت شش ماه، هر سه هفته یک بار، دوستارلیماب تزریق کردند. این درمان قرار بود با شیمی‌درمانی و جراحی استاندارد دنبال شود.

با این حال، شش ماه پس از قطع مصرف داروی بیماران، سرطان‌ آن‌ها کلا از بین رفت و در معاینات بالینی، آندوسکوپی، ام‌آر‌ای و پت‌اسکن، از آن اثری نبود.

دو سال پس از این تحقیق، به نظر می‌رسد سرطان از تن این بیماران رفته است و هیچ‌یک از شرکت‌کنندگان در این طرح آزمایشی هنوز شیمی‌درمانی یا جراحی نشده‌اند.

به گفته دکتر هانا سانوف، از دانشگاه کالیفرنیای شمالی که در این تحقیق شرکت نداشت، این مطالعه «کم‌دامنه اما قانع‌کننده» است.

او در سرمقاله همراه این مقاله نوشت: «این نتایج خیلی امیدوارکننده‌اند» و افزود که این تحقیق می‌تواند «پیش‌درآمدی برای تحولی انقلابی در روش درمان باشد».

البته او گوشزد کرد که «چنین رهیافتی هنوز نمی‌تواند جانشین روش‌های کنونی ما برای درمان و معالجه شود» و افزود هنوز مشخص نیست بیماران درمان شده باشند.

در نوشته دکتر سانوف آمده است: «در مورد مدت زمان لازم برای پی بردن به اینکه واکنش کامل بالینی به دوستارلیماب معادل درمان است یا خیر، شناخت خیلی کمی در دست است.»

دکتر سانوف در اظهارنظر دیگری توضیح داد که دوستارلیماب نوعی داروی موسوم به مهارکننده بازرسی ایمنی است.

او گفت: «این‌ها داروهایی برای ایمنی‌درمانی‌اند که کارکردشان حمله مستقیم به خود سرطان نیست بلکه در واقع دستگاه ایمنی فرد را به این کار وادار می‌کنند.»

«این‌ داروها مدت‌ها است که برای سیه‌تود (ملانوما) و سایر سرطان‌ها وجود دارند اما واقعا تا همین چندی پیش بخشی از درمان معمول سرطان‌های روده بزرگ نبودند.»

تمامی ۱۲ بیمار حاضر در این مطالعه تومورهای دارای جهش ژنتیکی موسوم به نقص بازسازی ناسازگاری «ام‌ام‌اردی» (MMRd) داشتند که زیرمجموعه‌ای تقریبا پنج تا ۱۰ درصدی از بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ را تشکیل می‌دهد.

بیماران مبتلا به چنین تومورهایی کمتر به شیمی‌درمانی و درمان‌ با پرتو واکنش نشان می‌دهند که باعث می‌شود برداشتن تومورها از طریق جراحی بیشتر ضرورت پیدا کند.

البته جهش‌های ام‌ام‌اردی همچنین می‌توانند سبب شود یاخته‌های سرطانی در برابر واکنش ایمنی بدن آسیب‌پذیرتر شوند؛ به خصوص اگر عامل ایمنی‌درمانی- در این مورد دوستارلیماب- به این واکنش دامن زده باشد.

دکتر کیمی انگ، متخصص سرطان روده بزرگ در دانشکده پزشکی هاروارد، به نیویورک تایمز گفت که این نتایج «چشمگیر» و «بی‌سابقه»‌اند؛ اما برای آنکه اهمیتشان تثبیت شود، باید تکرار شوند.

 

شگفت‌آورترین خبر دنیای پزشکی درباره سرطان

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتی ۹/۵ ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • اریا مهر

      درود برعلم و دانش

    • ناشناس

      زنده باد علم

    • ناشناس

      خداراشکر که این خارجیها هم تو دنیا هستن

    • ناشناس

      از این به بعد امثال رامبد جوان و شیلا خداداد سرطان بگیرن میتونن برن آمریکا درمان کنن بی پولها میمونن

    • ناشناس

      درود بر شرف و انسانیت

    • ناشناس

      اگر چنین دارویی کشف شد نباید به ایران وارد شود چون اِمریکا بد است و ممکن است برای به خطر انداختن سلامتی شهروندان سرطانی نقشه کشیده باشد.

    • رضا

      به امید درمان بیماری‌های صعب الاعاج.

    • باقری

      خیلی هم عالی، خداکنه تحقیقات وداروهای که کشف میکنند کاملا این بیماری سخت روریشه کن بکنه،

    • ناشناس

      حالا هی شعار بدیم مرگ بر...

    • ناشناس

      درود بر آمریکایی ها

    • ناشناس

      زنده باد علم

    • ناشناس

      دنیا به سوی پیشرفت مملکت با پسرفت .

    • بی نام

      ما مدیون غربی ها هستیم این یک حقیقت محض هس.

    • ناشناس

      ان شا الله خدا به این دانشمندان سلامت بده که به فکر بیماران سرطانی هستند.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج