چرا مستمری این گروه فقط ۱۰درصد افزایش یافت؟
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: ما نسبت به افزایش ده درصدی مستمری سایر سطوح و کنار گذاشتن مصوبه شورایعالی کار معترضیم و از همه ابزارهای قانونی در این مسیر استفاده خواهیم کرد.
ایلنا نوشت: رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: ما نسبت به افزایش ده درصدی مستمری سایر سطوح و کنار گذاشتن مصوبه شورایعالی کار معترضیم و از همه ابزارهای قانونی در این مسیر استفاده خواهیم کرد.
اعلام افزایش ده درصدی مستمری سایر سطوح توسط وزیر کار آنهم در پانزدهم خرداد و در روز تعطیل، موجب اعتراض و نارضایتی بازنشستگان شده است. تقریباً چهل روز پیش از آن، هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی و وزیر کار، مصوبه افزایش مستمری بازنشستگان کارگری را به هیات دولت تحویل دادند؛ در این مصوبه، افزایش حداقل مستمری ۵۷.۴ درصد و برای سایر سطوح، ۳۸ درصد به اضافهی مبلغ ثابت، در نظر گرفته شده بود، دقیقاً همان اعدادی که پیشتر شورایعالی کار برای مزد کارگران تعیین کرده بود؛ حالا برای اولین بار در دهههای گذشته، دولت حاضر نشده مصوبهی سازمان تامین اجتماعی را امضا کند و افزایش مزدی سایر سطوح را تقلیل داده است.
حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) در این رابطه میگوید: نظر دولت در رابطه با افزایش مستمری بازنشستگان شبههناک است و جای تردید دارد؛ چطور در روز تعطیل اعلام میکنند که دولت نظر خود را مصوب کرده و افزایش مستمری سایر سطوح فقط ده درصد است؟ این رویکرد نشان میدهد وزیر کار نتوانسته از مصوبه سازمان تامین اجتماعی و امضای خودش دفاع کند و به جای دفاع، مجبور به عقبنشینی شده است؛ عقبنشینی از مصوبه شورایعالی کار که اتفاقاً رئیس آن خود وزیر کار است، جای انتقاد دارد. متاسفانه وزیر کار به جای دفاع از مصوبهای که خودش پای آن را امضا گذاشته، در نقش سخنگوی دولت ظاهر شد و از تصمیمات غیرقانونی و بیسابقه دولت دفاع کرد؛ به این ترتیب باید گفت به نظر میرسد که ایشان جای اشتباهی نشستهاند.
وی با بیان اینکه «وزیر کار سخنگوی دولت نیست و باید با اقتدار از مصوبه سازمان تامین اجتماعی و افزایش مصوب شورایعالی کار دفاع میکرد» ادامه میدهد: ظاهراً در مقابل فشارهای هیات دولت سپر انداختهاند؛ وزیر کار تحت فشار هیات دولت مجبور شده مصوبه دولت را خودش اعلام کند؛ به جای دفاع از قانون و نظر و رای سازمان تامین اجتماعی، مدافع نظر هیات دولت شده و با برجسته کردن افزایش حداقل مستمری، تلاش دارد قانونگریزی در حق مستمری بگیران سایر سطوح را به حاشیه ببرد. باید مشخص شود که آنچه برای حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی تعیین شده، در چه زمانی به تصویب دولت رسیده است زیرا تا آنجا که ما میدانیم در روز تعطیل رسمی، جلسه هئیت دولت تشکیل نشده است. همچنین اگر مصوبهای در این خصوص بود این مصوبه باید توسط سخنگوی دولت ابلاغ میشد، نه وزیر کار زیرا وزیر کار در این باره وظیفهای برعهده ندارد.
به گفته وی، نظر دولت در مورد افزایش مستمری بازنشستگان، موجب نفاق اندازی و تفرقه میان بازنشستگان میشود؛ حداقل بگیران مشمول مصوبه شورایعالی کار بشوند اما سایرسطوح نه؛ چرا مصوبه شورایعالی کار و افزایش قانونی حقوق نباید مشمول حال مستمری بگیران سایر سطوح بشود، مستمری بگیرانی که سالها مبلغ چشمگیری در صندوق سازمان تامین اجتماعی اندوختهاند تا در روزگار پیری و بازنشستگی بتوانند از حقوق شایسته بهرهمند شوند.
صادقی با تاکید بر اینکه «اعلام مصوبه دولت در روز تعطیل و توسط وزیر کار را شبههناک میدانیم» ادامه میدهد: ده درصد افزایش مستمری سایر سطوح، مخالف با ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی و تمام الزامات مزدی است؛ در زمانی که قیمت اقلام اساسی چند برابر شده و تورم سنگین بر سبد هزینههای زندگی حاکم است، چطور بازنشستگان با افزایش ده درصدی مستمری از پس هزینههای سنگین زندگی بربیایند؛ آیا حساب کردهاند در همین دو سه ماه اخیر، چند میلیون تومان به سبد معیشت حداقلی افزوده شده؛ برچه اساسی، افزایش مستمری میانه بگیران را فقط ده درصد در نظر گرفته اند؛ مگر ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی نمیگوید مستمری بازنشستگان باید هرساله براساس میزان افزایش هزینههای زندگی زیاد شود؟
وی با بیان اینکه عدم تصویب مصوبه شورایعالی کار و موافقت نکردن دولت با نظر سازمان تامین اجتماعی، بدعتی است که در هیچ سالی سابقه نداشته؛ میگوید: ما نسبت به افزایش ده درصدی مستمری سایر سطوح و کنار گذاشتن مصوبه شورایعالی کار معترضیم و از همه ابزارهای قانونی در این مسیر استفاده خواهیم کرد؛ نباید سه جانبه گرایی و تصمیمات مزدی شورایعالی کار را با رای و نظر هیات دولت کنار بگذارند؛ افزایش ده درصدی، دست درازی به حقوق مزدی کارگران و بازنشستگان و نادیده گرفتن حقوق قانونی آنهاست؛ ما بازنشستگان کارگری میهمان جیب خودمان هستیم و از آنچه خودمان سالیان دراز اندوختهایم، حقوق میگیریم؛ دولت هیچ نقشی در تامین اعتبار برای مستمری ما ندارد و نمیتواند برای آن تعیین تکلیف کند؛ چگونه مدعیِ حمایت از بازنشستگان میشوند وقتی اجازه نمیدهند از جیب خودمان، مستمری عادلانه داشته باشیم، وقتی بدعتی جدید میگذارند و بعد از دههها، تصمیمات شورایعالی کار را زیر سوال میبرند و امضا نمیکنند.
نظر کاربران
درودبرآقای صادقی این خواسته تمامی بازنشستگان است دولت ندانی بدان
اقایانی که خبر از سفره وزندگی بازنشسته خبر ندارند لطفا از این سمت بیان بیرون وچند بازنشسته را بزارن که درد درد کشیده را دریابد
درود به شرف و غیرتت آنچه که اتفاق افتاده گفتی، حال وقت عمل و وظیفه اعتراض به حق صنفی و قانونی آنهایی که در حقشان ظلم شده است.
دولت۳ماهه کاری نتوانسته تصمیم بگیره اونوقت توی۴روز تعطیلی مصوبه میده بیرون؟
بی عرضگی وزیره
بازنشستگان را شرمنده عروس و دامادهایشان نکنید درسته که بچهایشان ازدواج کردند اما رفت و آمدها زیاد شده و باید سفرشان رنگین شود حداقل کسانی که زیر ۱۰ میلیون میگیرند آنها را در یابید
پس نسبت بیمه پرداختی با مستمری چه می شود
رقم بالایی از دستمزد را بیمه و مالیات در موقع شاغل به تامین اجتماعی پرداختیم چه می شود
آقای محسن رضایی داری چکار میکنی
ابرتورم
پول زیادبگیری جنس گرونتربشه چه فایده
قانونی برید جلو. به هیچ جا نمیرسید. این دولت ضعیف کشه باید با زور حقتو بگیری. تمام
خدا ازتوت نگذره
همه اش دروغ.
مثلا حامی مستضعفین هستن اینا که روی روحانی و دارو دستشو سفید کردن
شما۱۲ملیون بگیری بقیه ۴یا۵ملیون درسته
نفهمیدی معنی مستضعف را هم عوض کردند؟
آن فردی که ۱۲ میلیون میگیره زمانی که شاغل بوده بابت ۱۲ میلیون حق بیمه پرداخت کرده به این قضیه مقداری فکر کن
از روز اول مصوبه شورای عالی کار حداقل بگیران ۵۷ درصد و سایر سطوح ده درصد بوده و سایر سطوح یعنی حقوق این عده بالاتر از بقیه بوده اون موقع که میگرفتین چرا اعتراض نکردید؟؟؟
ما ۱۰میلیون و نیم میگیریم نکنه جنابعالی فکر کردی ما سوپر لاکچری زندگی میکنیم؟!!!!!!!
باید تأمین اجتماعی فراخوان بده
هئیت دولت عدم اعمال مصوبه شورای عالی کار به خدا تبعیض و بی عدلتی معض و ظلم آشکار وناامیدکردن بیشترورنج دادن مردم است
زیر ۱۲ میلیون پارسال گفتن این افراد زیر خط فقرن وای به حال حالا که همه چی دو و سه برابر شده!
در انتخابات آینده جبران می کنیم
وای و امان از حق الناس اگر بدانند
بیمه سرش کلاه نمیره الکی به کسی ۱۲ میلیون نمیده لابد حق بیمه بیشتری گرفته
بحث عدالته
این وزیر لیاقت این سمت را ندارد.او بیشتر سخنگوی دولت است تا وزیر کار.روز تعطیل دولت جلسه داشته
چشم روهم بزارین چهار سالت تموم میشه باز به مردم نیاز دارین، باز
رای می خواین یانه؟ خوب به گوشتون بسپارید همینا بودن به شماها رای دادن، به زودی به ما محتاج میشین،
تو این کشور هر چقد ضعیفتر باشی،کمتر بهره میبری،اگه بی پول باشی باید سرت و بذاری بمیری@
باید بازنشستگان حق خودشون را بگیرند
دلسوزان و مدیران کارگری باید از دولت به قوه قضاییه شکایت رسمی کنند چون گوش شنوایی نیست فقط تنها راه نجات همین است
حقوق همه اگه صد درصد هم اضاف بشه بازم تورم دست پیش داره تو کتابها قبلا که تورم را نمیشناختیم نوشته بود نقدینگی بیشتر باعث تورم و بی ارزشی پول کشور میشوند و گرنه کفاف زندگی را نمیدهد
بلخره بعد از این همه معطلی آخرش هم سر ما مستعمری بگیران بیچاره را کلاه گذاشتید
دستتان درد نکند
دقیقا
دقیقا
چون حقوقاشون بالا۱۰ملیون
بابای تو تونسته بچه هاشو شوهر بده یا واسشون زن بگیره بقیه شاید اینجور نباشن لطفا از جانب خودت حرف بزن
38/. درصد بعلاوه ۵۱۵۰۰۰ تومان تصویب شده به دولت هم ربطی ندارد دخالت کند.
درود بر شرفت.
من بازنشسته ومستمر بگیر و مستاجر با این حقوق چه خاکی سرم بریزم سی و دو سال بیمه پردازی الان مانده ام
این مصوبه اگر به دیوان عدالت اداری برود باطل میشود و طبق مصوبه شورای عالی کار حقوقها تصویب میشود
کالاهها برگزدن به قیمت سال گذسته ما ۱۰ درصد که هیچ اضافه نشد کالاهها ۴۰۰ درصد حقوقها ۱۰ درصد این وزیر بی لیاقت استعفا استعفا
بهترین راه حل دیوان عدالت اداری است. اگر به آنجا هم نفوذ کرده باشند.
خدا عزت تان دهد که از حق بازنشستگان مظلوم دفاع می کنید.خیلی به انها ظلم شده.