۱۲۱۶۲۲
۱۸ نظر
۵۰۱۳
۱۸ نظر
۵۰۱۳
پ

سیاست‌های تشویقی طرح افزایش جمعیت

اهدای ۱۵۰ متر زمین برای فرزند سوم تا پنجم

طرح افزایش جمعیت که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به مجلس شورای اسلامی ارائه و کلیات آن تصویب شد دارای سیاست‌های تشویقی برای همسرانی است که فرزندآوری را در دستور کار خود قرار می‌دهند.

خبرگزاری تسنیم: طرح افزایش جمعیت که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به مجلس شورای اسلامی ارائه و کلیات آن تصویب شد دارای سیاست‌های تشویقی برای همسرانی است که فرزندآوری را در دستور کار خود قرار می‌دهند.

موضوع بحران جمعیت یکی از مهمترین موارد پیش روی آینده کشور است که از همین حالا باید به فکر آن بود، موضوعی که نیاز به زیرساخت‌هایی برای اجرا دارد و همانطور که امام خامنه‌ای فرمودند «باید موضوع افزایش جمعیت برای حل معضل بحران جمعیت به شکل عمیق و علمی حل بشود؛ گره‌های ذهنی‌ای که وجود دارد باز بشود و حقیقت قضیه روشن بشود».

بر همین اساس طرحی ۴ ماده‌ای توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به مجلس شورای اسلامی ارائه شد که در آن موضوعات افزایش جمعیت کشورمان، چه موضوعات سلبی و چه ایجابی مطرح شده بود، طرحی که در ادامه بررسی کمیسیون‌های مجلس توسط کمیسیون بهداشت برخی از مواد آن از جمله سیاست‌های تشویقی و ماده ۴ آن یعنی لغو قانون تنظیم خانواده حذف شد.

اینکه این حذفیات و دگرگون‌کردن طرح پیشنهادی طرح افزایش فرزندآوری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت کشور با چه منظوری صورت گرفت را کنار می‌گذاریم و در این گزارش کوتاه درنظر داریم به بررسی کوتاه و اجمالی سیاست‌های تشویقی این طرح بپردازیم؛ سیاست‌هایی که حلقه مفقوده اجرای طرح افزایش جمعیت هستند و اگر لحاظ نشوند نمی‌توان به سرانجام‌رسیدن این طرح و مقبولیت مردمی آن امیدوار بود؛ چرا که بسیاری از کشورهای دنیا برای به‌اجرارساندن آن توسط مردم خود، این سیاست‌ها را اعمال کردند.

۱- فرهنگ‌سازی برای دست‌یابی به جمعیت مطلوب و اصلاح بینش و نگرش مسئولان و مردم نسبت به پیامدهای منفی کاهش باروری بویژه زیر حد جانشینی؛

۲- تدوین سیاست‌ها، برنامه‌ها و قوانین و مقررات حمایتی و تشویقی برای دست‌یابی به نرخ باروری مناسب، جمعیت مطلوب و لغو سیاست‌ها، برنامه‌ها و قوانین و مقررات مشوق کاهش باروری؛

۳- تدوین الگوی سبک زندگی و ترویج آن به‌ویژه فعالیت‌های اجتماعی، آموزشی و اشتغال زنان متناسب با معیارهای اسلامی و هماهنگ با مصالح خانواده به منظور ایفای هر چه کامل‌تر نقش مادری و همسری؛

۴-ایجاد و استقرار نظام مدیریت فرابخشی و جامع جمعیت کشور؛

۵-آمایش مستمر جمعیتی کشور و تدوین سیاست‌های مهاجرتی به منظور جهت‌دهی به جابجایی‌های جمعیتی در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی؛

۶-اهتمام به ارتقاء کیفی جمعیت کشور از طریق متناسب‌ ساختن نرخ باروری خانواده‌ها با شرایط و اقتضائات سلامت، معیشت و فرهنگ آنها.

۳-۱- تهیه طرح جامع تولید و اجرای انواع برنامه‌های آموزشی، پژوهشی، اطلاع‌رسانی، نمایشی، تبلیغی و غیره در رسانه‌های جمعی بویژه صدا و سیما و شبکه‌های استانی آن با هدف گفتمان‌سازی و ترویج فواید فرزند‌آوری و تبیین آثار منفی کاهش نرخ باروری با رعایت شرایط و مقتضیات راهبردی.

۲- تبیین نظریه جمعیتی اسلام و ترویج آن توسط روحانیت برای اصلاح نگرش مسئولان و مردم نسبت به فواید باروری و افزایش نرخ آن.

۳-۳- تدوین و اجرای برنامه‌های ترویجی، آموزشی، پژوهشی و خدمات پزشکی توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جهت اصلاح نگرش عمومی.

۳-۴- برنامه‌ریزی و فرهنگ‌سازی در تسهیل ازدواج، کاهش سن ازدواج و استحکام خانواده.

۵- حمایت از گسترش شبکه‌های اجتماعی و سازمان‌های مردم‌نهاد حامی کاهش سن ازدواج جوانان و استحکام خانواده.

۷-اصلاح نگرش‌ها و برنامه‌های درسی در سطوح آموزش و پرورش و آموزش عالی نسبت به جمعیت مطلوب و فرزندآوری و استفاده از ظرفیت‌های آنها در این زمینه

۸-بازنگری کلیه سیاست‌ها، برنامه‌های توسعه و قوانین و مقررات کشور با تأکید بر اصلاح قوانین و مقررات تنظیم خانواده.

۹- تدوین و تصویب برنامه‌های هوشمند برای ارتقاء باروری.

۱۰- تدوین و اجرای الگوها و برنامههای حضور اجتماعی مطلوب و تنوع‌بخشی به مشاغل زنان متناسب با مسئولیت‌های خانوادگی (همسری و مادری).

۱۱- ایجاد بانک‌های اطلاعاتی جامع جمعیتی ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی و رصد مستمر تحولات جمعیتی در جهت اهداف و سیاست‌های جمعیتی کشور.

۱۲- سیاست‌گذاری توزیع و بازتوزیع جمعیت واعمال آن در طرح‌ها و برنامه‌های توسعه ملی و منطقه‌ای.

۱۳- بازنگری و وضع قوانین و مقررات حمایتی و تشویقی فرزندآوری به صورت پلکانی با رعایت سه معیار سن ازدواج، فاصله موالید و تعداد فرزندان ازطریق پیش‌بینی الزاماتی همچون:(۲،۳و۶)

۱۳-۱- پوشش بیمه اجباری درمان رایگان مادر و کودک از ابتدای بارداری تا پایان دو سالگی کودک برای کسانی که فاقد پوشش بیمه درمانی می‌باشند.

-۲- اختصاص سبد تغذیه رایگان ماهانه به صورت بن کالا شامل؛ پروتئین، لبنیات، برنج و حبوبات به میزان یک تا دو میلیون ریال به مادران باردار و دارای فرزند زیر ۲ سال حداقل برای ۳ دهک درآمدی پایین و نیازمندان بر اساس ارزش ریالی سال ۱۳۹۰ به عنوان سال پایه

تبصره: اقلام سبد تغذیه رایگان توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین می‌شود.

۱۳-۳- اختصاص بسته بهداشتی ـ درمانی رایگان شامل؛ مکمل‌های غذایی، دارو، آزمایش‌های دوره‌ای و موردی و معاینه‌های ماهیانه به مادران باردار و دارای فرزند زیر ۲ سال برای حداقل ۳ دهک درآمدی پایین و نیازمندان.

تبصره: اقلام بسته بهداشتی درمانی رایگان توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین می‌گردد.

۱۳-۴- پوشش کامل بیمه‌ای برای درمان ناباروری‌های اولیه و ثانویه.

تبصره: مرخصی استعلاجی و بدون حقوق قابل بازخرید نمی‌باشد و حداکثر تا ۶ سالگی کودک قابل استفاده است.

۱۳-۶- اختصاص مرخصی استحقاقی ۲ هفته‌ای تولد فرزند به پدر.

تبصره: این مرخصی قابل بازخرید نمی‌باشد.

-۷- اجرای کامل طرح آتیه فرزندان با مبنا قرار گرفتن ارزش ریالی سال ۱۳۸۹ به عنوان سال پایه.

۱۳-۸- پرداخت هدیه تولد فرزند به مادر به صورت سکه بهار آزادی طبق جدول زیر:

سن پدر یا مادر

فرزند اول

فرزند دوم

فرزند سوم

فرزند چهارم

زیر ۲۵ سال

نیم سکه

یک سکه

یک و نیم سکه

-

۲۹-۲۵ سال

-

نیم سکه

یک سکه

یک و نیم سکه

۳۹-۳۰ سال

-

-

نیم سکه

یک سکه


13-9- افزایش سنوات تحصیلی دانشجویان مادر به ازای هر فرزند تا 4 نیم‌سال و کاهش سقف واحدهای درسی در هر نیم‌سال تا سقف 8 واحد.

تبصره: مرخصی استعلاجی و بدون حقوق قابل بازخرید و تا 6 سالگی کودک قابل استفاده است.

13-10- متناسب‌سازی نظام آموزشی کشور با ملاحظات جنسیتی و سیاست‌های جمعیتی در ساختار، محتوا و طول مدت تحصیل.

13-11- مراکز آموزش عالی موظفند در توزیع و تخصیص وام دانشجویی، وام ودیعه مسکن و همچنین تخصیص خوابگاه‌های دانشجویی، دانشجویان متأهل دارای فرزند را در اولویت قرار دهند.

13-12- دانشجویان مادر دارای فرزند زیر 3 سال می‌توانند تا 50 درصد واحدهای درسی نظری دوره تحصیلی خود را به صورت نیمه حضوری یا مجازی بگذرانند.

تبصره: دستورالعمل اجرایی مربوط توسط وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه و ابلاغ خواهد شد.

13-13- فراهم آوردن امکان حضور منعطف و کاهش ساعات کار موظف، ایجاد امتیازات خاص و تسهیلات لازم در طرح دورکاری و نیمه حضوری و سایر شیوه‌های مناسب اشتغال برای زنان باردار و مادران دارای فرزند زیر 5 سال.

13-14- حق عائله‌مندی در کلیه قوانین و مقررات استخدامی به دو برابر افزایش می‌یابد.

-15- پرداخت پاداش اولاد به صورت ماهانه و به صورت پلکانی در کلیه قوانین و مقررات استخدامی کشور و به شرح جدول ذیل اعمال می‌شود:

فرزند

90

حق اولاد

اول

700× 210× 1

147000

دوم

700× 210× 2

294000

سوم

700× 210× 3

441000

چهارم

700× 210× 4

588000

پنجم

700× 210× 5

735000


۶- اعطای مشوق‌های مالیاتی به خانواده متناسب با تغییرات در بُعد خانوار ازطریق تغییر در واحد مالیاتی از فرد به خانواده.

۱۳-۱۷- حمایت از طراحی، ساخت و واگذاری مسکن‌های چند نسلی به خانواده‌های گسترده.

۱۳-۱۸- احتساب خانه‌داری به عنوان شغل و کمک به بیمه بازنشستگی زنان متأهل خانه‌دار با پرداخت بخشی از حق بیمه توسط دولت متناسب با درآمد خانواده.

۱۳-۱۹- مادران شاغل دارای ۳ فرزند و بیشتر می‌توانند با داشتن هر میزان سابقه کار، علاوه بر میزان سنوات خود به ازای هر فرزند با یک سال افزایش سنوات بازنشسته شوند.

۱۳-۲۰- مادران شاغل می‌توانند با هر میزان سابقه کار با همان میزان سنوات بازنشسته شوند.

-۲۱- پرداخت وام قرض الحسنه «فرزند» به مبلغ یکصد میلیون ریال به خانواده‌ها برای فرزندان سوم تا پنجم با بازپرداخت ۱۰ ساله و بدون الزام به سپرده‌گذاری توسط بانک‌های عامل برمبنای نرخ پایه سال ۱۳۹۱.

تبصره: این تسهیلات به خانواده‌هایی که سن مادر حداکثر ۳۹ سال باشد، اختصاص می‌یابد.

۱۴-۲- افزایش اعتبارات، امکانات، ساعات درسی و فعالیت‌های ورزشی دختران و پسران در مدارس و دانشگاه‌ها.

۱۴-۳- ایجاد رشته‌های تحصیلی متناسب با جایگاه و نقش خانواده و زن براساس فرهنگ اسلامی، همچون مدیریت خانه و خانواده در مقاطع مختلف توسط وزارتین آموزش و پرورش و علوم، تحقیقات و فناوری.

۱۴-۴- اجرای مستمر طرح غربالگری سلامت دختران و پسران در مدارس و دانشگاه‌ها.

۱۵- ترویج زایمان طبیعی و بدون درد و مقابله هدفمند با سزارین‌های غیرضروری و سودجویانه.

۱۶. خانواده‌های دارای ۴ فرزند و بیشتر براساس نتایج آمایش جمعیتی و در دهک‌های پایین درآمدی جامعه می‌توانند حسب مورد از یکی از دو امتیاز زیر بهره‌مند شوند:

۱۶-۱- دریافت وام خرید مسکن به میزان دو برابر سقف وام‌های اعطایی بانک مسکن، با باز پرداخت ۳۰ ساله و حداقل سود بانکی بخش مسکن.

۱۶-۲- دریافت یک قطعه زمین مسکونی به مساحت ۲۰۰ - ۱۵۰ مترمربع در شهرستان محل سکونت به شرط ساخت و حداقل ۱۵ سال سکونت در آن باستثناء کلان‌شهرهای کشور.

ماده ۳- به‌منظور راهبری،‌ برنامه‌ریزی و نظارت و ارزیابی کلان جمعیتی، نهاد تخصصی مدیریت جامع جمعیت کشور ظرف مدت سه ماه توسط معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور تشکیل و با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط، نسبت به تهیه برنامه عمل با تقسیم کار ملی و دستورالعمل‌های لازم اقدام و گزارش عملکرد را هر شش ماه به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه می‌نماید.

ماده ۴- درصورت لزوم، قوانین و مقررات متناظر با هر یک از اقدامات ملی، حسب مورد از سوی مجلس شورای اسلامی و هیأت وزیران به تصویب می‌رسد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • رضا

    اولین نکته اینه که مردم به دولت و قولهایش اعتماد ندارند. دوم اینکه این چیزها رو فقط افرادی باور میکنن که IQ در حد جلبک داشته باشن. در ضمن برای افزایش موالید نیاز نیست دولت این کارها رو بکنه. همین قدر که شرایط زندگی و شرایط روحی و روانی مردم و امید به زندگی و آینده را افزایش بده، مردم خود بخود تعداد بچه هاشونو افزایش میدن.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      عزیزم رفاه واقعی اونایی هست که شما گفتید و در گرو حرکتهای بزرگ اقتصادی و اجتماعی و سیاسی (رفع تحریمها) دولت میدونه که اینها نه شدنی نیست و حتی وعده دادنی هم نیست یه مشت آدم ل از قشرهای پایین فرهنگی رو با اینها...

  • پویا

    من حاضرم به کسی که این طرح رو داده برای 4 تا بچه 300 متر زمین بدم البته به جز کلان شهر!

  • مهدی

    همه اینها حرف و نوشته روی کاغذ بعد هم اگه لطف کنن بایگانی شود
    13.1.از حقوق بنده بیمه تکمیلی کسر میشود برای مهمترین آزمایش مادر وجنین(غربالگری)هیچ وجهی پرداخت نمیکنن اعتراض میکنیم میگن قرارداد نداریم

  • دانا

    سلام
    مي خواستم خواهش كنم دل خوش بيهوده به مردم ندهيد .
    من خانمي كارمند در يكي از ادارات دولتي هستم بعد از تولد فرزند سومم قرار بود مرخصي زايمان 9 ماه شود كه نشد بعد از 6 ماه كه به كار برگشتم با مشكلات متعدد روبرو شدم از جمله تنزل شغلي و كسر از حقوق . حالا هم بعد از گذشت ده ماه از شروع بكارم حق اولاد فرزند سوم را نميدهند و ميگويند خارج از قانون است . از شما خواهش ميكنم صحبت مرا به گوش مسئولين برسانيد.
    من سكه و زمين نمي خوام مارو از نون خوردن نياندازند .حتي به دفتر رياست جمهوري هم زنگ زدم اماتغييري حاصل نشد .
    سربلند باشيد.

  • فاطمه

    اینم دقیقا مثل همون یک میلیون هدیه ست که قرار بود بدین و ندادین

  • ناشناس

    برای افزایش جمعیت نیازی به این برنامه ها نیست کشوری که به سمت توسعه یافتگی حرکت کند خواه ناخواه در تمام زمینه های اقتصادی اجتماعی فرهنگی به بالندگی می رسد لازمه افزایش جمعیت فقط توسعه یافتگی می باشد پس دولتی که می تونه این همه وعده ووعید بده چه بهتر ه به فکر وضعیت کشور باشد که این مسایل بعدش حل وفصل میشود

    پاسخ ها

    • بدون نام

      برادرمن اینا زمانی معنی میده که اقتصاد یه تحول اساسی داشته باشه لااقل تحریمها نباشه با پیشه ای که اینها در پیش گرفتن هر کس فکر کنه اوضاع اقتصادی قراره بهتر بشه عقب افتاده ذهنی هستش

  • از اروميه

    شعار افزايش جمعيت من و ياد يه تبليغات معروف ميندازه كه مطمئنم همتون به ياد دارين: ركاب زدن دوچرخه (چند نفره) در سربالائي - خانواده پر جمعيت راحت تر و روانتر رقبا رو پشت سر ميذاره.
    سوال: آيا اين بچه ها لازم نيست شكمشون سير بشه؟ سرپناه نمي خواهند؟ بهداشت و آموزش نمي خواند؟ مگه ميشه جمعيت رو بدون اينها و بدون پشتوانه منابع طبيعي اضافه كرد!؟ همين الانش بحران آبي تو كشور داريم. رودخانه ها و درياچه ها دارن خشك ميشن براي جلوگيري از تنش اجتماعي به ذخاير آب زيرزميني فشار وارد مي كنند و دارن اونارم خشك مي كنن كه متاسفانه چون ديده نمي شه مظلوم هم واقع شده است. بحران اقتصادي رو بگيم! عدم اعتمادي كه بين مردم و مسئولين هست و بگيم كه نمونش و تو هدفمندي يارانه و عدم انصراف مردم ديديم. منطقي باشيم با يه سكه (معلوم نيست بدين يا ندين) دادن آينده مردم و نابود نكنيم.
    به قول آقا رضا كه اون بالا نظر داده فقط افرادي كه IQ در حد جلبك دارن دست به همچين ريسكي مي زنن.
    با تشكر

    پاسخ ها

    • بدون نام

      از همه مهمتر آموزش و تعلیم و تربیت این جمعیته الن تقریبا همه میتونن برن دانشگاه نسل جدید همه تحصیلات دانشگاهی دارن و انسانهای باسواد و تحصیلکرده محسوب میشن وضعیت اینه فردا با افزایش جمعیت تعلیم و تربیت افول کنه نتیجه چیه دوباره میخواهیم به 20 سال پیش و دوره جاهلیت برگردیم و بچه هایی که تو خوانواده های شلوغ و با توجه کم تربیت میشن
      همه ما خوب میدونیم وقت و انرژی گذاشتن برای بچه ها و تعلیم تربیت نسل جدید بسیار مهمه و تمام کشور های پیشرفته به شدت به این موضوع میپزدازند
      این کشور که تو همین هم مونده پس عملا برای این جمعیت ارزش انسان قایل نیستند

  • بدون نام

    فرزندپنجم !!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟ویلا تو بهترین نقطه هم بدن بازم نمیارم .

    پاسخ ها

    • بدون نام

      زن بدبخت عمر و جوانی و زیبایی خودشو از بین ببره برای اهداف اینها... زرشک

  • پوریا

    به جای اینکارا 100 تومن وام بدین به زوج ها زندگی مشترکشون رو اغاز کنن شما فک بچه سوم نباش

  • mohamaad

    بنظرم این چیز ها لازم نیست رفاه مردم رو ببرند بالا گرونی رو کم کنند بیکاری که مهمترین عامل ازدواج نکردن و بچه دار نشدن هستش رو حل بکنند خود به خود همه چیز حل میشه کار که باشه درامد متناسب با نرخ تورم باشه توجه کنید درآمد متناسب با تورم گرونی هم کم بشه آمار ازدواج وموالید کشور خود به خود میره بالا

    پاسخ ها

    • بدون نام

      محمد خودت هم خوب میدونی حتی یه بچه دبیرستانی هم اینو میدونه چیزی که شما میگی با وضع الن مملکت ما حرف 50 سال دیگه اون هم بدون هیچ مانع و تحریم و با فرض هموار بون تمتم مسیرهاست که البته اگه این اتفاق هم بیفته با افزایش جمعیت دوباره منابع تقسیم میسه در خوشبینانه ترین حالت همین سطح رفاه الان جامعه به هرکس میرسه....

  • دلواپس

    خداوکیلی در این سالها چقدر وعده و وعید دادید و عملی نشد؟؟؟!!! حالا توقع دارید باور کنیم؟ یک روزی قرار بود نفت رو سر سفره مردم بیارید غافل از اینکه نون را هم از سر سفره ها برداشتید

  • بدون نام

    شما چرا توهم دارید مردم به نون شب محتاج اند وضعیت زندگی رو درست کنید
    خودبخود جمعیت بالا میره

  • سعید

    وقتی افزایش حقوق من کارمند از تورم کمتر است ولی شهریه درخواستی مدرسه فرزندم نسبت به سال گذشته بیش از هشتاد درصد رشد داشته و سایر هزینه ها ...با کدام عقل باید فرزند سوم آورد.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج