پنج خاصیت شگفتانگیز مصرف کلم کیل
کلم کیل در گروه کلمها قرار میگیرد و جزو سبزیهای برگ سبز تیره است. کلم کیل یکی از پرخاصیتترین انواع سبزیهای بهاری است که خوشبختانه این روزها در بسیاری از فروشگاههای مواد غذایی یافت میشود.
همشهری آنلاین: کلم کیل در گروه کلمها قرار میگیرد و جزو سبزیهای برگ سبز تیره است. کلم کیل یکی از پرخاصیتترین انواع سبزیهای بهاری است که خوشبختانه این روزها در بسیاری از فروشگاههای مواد غذایی یافت میشود.
تقریبا هر ۸۰ گرم از کلم کیل حاوی ۲.۷ گرم پروتئین، ۳.۳ گرم فیبر، ۳۶۰ میلیگرم پتاسیم، ۱۰۴ میلیگرم کلسیم، ۱.۳۶ میلیگرم آهن، ۹۶ میکروگرم فولات و ۸۸ میلیگرم ویتامین C است. در ادامه این مطلب به ۵ مورد از مهمترین خواص کلم کیل اشاره خواهیم کرد که به ترتیب عبارتند از:
۱. افزایش قدرت سیستم ایمنی
بیشتر ما میدانیم که در میان سبزیهای برگ سبز تیره، اسفناج بهعنوان منبعی غنی از ویتامین C و سلنیوم برای افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن معرفی میشود. جالب است بدانید که کلم کیل ۴ برابر بیشتر از اسفناج ویتامین C دارد و میزان سلنیوم موجود در آن هم ۲ برابر اسفناج است. از طرف دیگر، کلم کیل مقادیر قابل توجهی از بتاکاروتن و ویتامین E را هم در خود جای داده است. تمامی این ریزمغذیها میتوانند تاثیر قابل توجهی بر افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن داشته باشند.
۲. بهبود سلامت استخوانها
کلم کیل حجم قابل قبولی از کلسیم را در خود جای داده است و حجم محدودی از ترکیبی طبیعی به نام اگزالات هم در آن وجود دارد. زمانی که اگزالات بهطور طبیعی در یک ماده غذایی وجود داشته باشد، باعث میشود که جذب کلسیم موجود در آن ماده غذایی توسط استخوانها افزایش یابد. از طرف دیگر، کلم کیل منبع غذایی خوبی برای دریافت ویتامین K است و از اینرو مصرف آن میتواند به حفظ سلامت استخوانها کمک کند.
۳. پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی
کلم کیل دارای حجم قابل توجهی از پتاسیم است. دریافت پتاسیم کافی در طول روز میتواند به تنظیم فشار خون و پیشگیری از افزایش سطح کلسترول خون در بدن کمک کند. تحقیقات نشان دادهاند که مصرف کلم کیل بهصورت تازه و خام میتواند با تنظیم فشار و کلسترول خون تا حد قابل توجهی جلوی ابتلا به بیماریهای قلبیـعروقی را بگیرد.
۴. افزایش قدرت بینایی
کلم کیل منبع خوبی برای دریافت دو نوع ماده مغذی گیاهی (فیتونوترینت) به نامهای لوتئین و زیگزانتین است. تحقیقات ثابت کردهاند افرادی که از مواد غذایی حاوی لوتئین و زیگزانتین در برنامه غذایی خودشان استفاده میکنند، چشمهای سالمتری دارند و قدرت بینایی آنها نسبت به همسالان خودشان بیشتر است. از طرف دیگر، دریافت این دو ریزمغذی ارزشمند میتواند احتمال ابتلا به بیماریهای چشمی ناشی از افزایش سن مانند آبمروارید و دژنراسیون ماکولار را هم کاهش دهد.
۵. پیشگیری از یبوست
کلم کیل حجم بسیار بالایی از فیبر غذایی را هم در خود جای داده است. افرادی که عادت به مصرف روزانه یک وعده کلم کیل دارند، کمتر دچار مشکلات گوارشی مانند یبوست مزمن میشوند.
ارسال نظر