وقتی محسن از قطار ابراهیم پیاده میشود
روزنامه همدلی در گزارشی ماجرای کنار گذاشتن محسن رضایی از بدنه اقتصادی دولت رئیسی را بررسی کرده است.
روزنامه همدلی در گزارشی ماجرای کنار گذاشتن محسن رضایی از بدنه اقتصادی دولت رئیسی را بررسی کرده است.
در این گزارش میخوانیم:
* محسن رضایی این بار هم ناکام ماند. تلاشهای او برای اعمال نظراتش و تصمیمگیری در حوزه اقتصاد به نظر میرسد که به مذاق دولت خوش نیامده و در دولت منزوی شده است. محسن رضایی مرد جنجالی انتخابات ریاست جمهوری تا کنون نتوانسته بود به ریاست جمهوری برسد، اما بالاخره در این دولت بخت با او یار بود و به پاستور نقلمکان کرد.
* او بعد از چند دوره شرکت در انتخابات ریاست جمهوری در این دوره توانست بهعنوان معاون اقتصادی رئیسجمهوری به پاستور برسد. رضایی در انتخابات مختلف نام خود را با ایدههای اقتصادی پیوند زده است. او در هر دوره مدعی شده بود که مشکل اصلی اقتصاد ایران را میداند و میتواند کارهایی انجام دهد که مشکل اقتصاد ایران با اتکا به توان داخلی حل شود.
* او حتی در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری مدعی شد که میتواند ارزش پول ملی ایران را به بالاترین سطح در منطقه برساند. همین ایدههای اقتصادی مختلف او در مقابل دیگر سیاستمداران باعث شده تا او همواره بهعنوان فردی که مدعی عرصه اقتصاد است شناخته شود؛ اما بالاخره هرچند نتوانست به ریاست جمهوری برسد اما به جایگاهی رسید که در مرحله آزمون قرار گرفت.
* با شروع کار دولت محسن رضایی بهعنوان معاون اقتصادی رئیسجمهوری در کنار دیگر اعضای کابینه که در حوزه اقتصاد فعال هستند قرار گرفت. از همان شروع دولت بسیاری اعلام کردند که احتمالاً با وجود افراد مختلف صاحبنظر در حوزه اقتصاد دولت رئیسی دچار مشکل میشود. از همان اول اختلافنظرهای مختلف در حوزه اقتصاد در رسانهها مشهود شد. هر کدام از دولتمردان اقتصادی شروع به اظهاراتی کردند که رسماً در تناقض با اظهارات دیگر اعضای دولت داشت.
* در این میان محسن رضایی نیز تلاش میکرد راه خودش را باز کند و اظهارات خاص خودش را داشت. کمکم با بروز مشکلات متعدد در اقتصاد ایران و ادامه یافتن تحریمها شرایط دشوارتر شد و به همین خاطر بیشتر توجهات متوجه تیم اقتصادی دولت رئیسی شد؛ تیمی که در آن برای اقتصاد تصمیم گیران زیادی وجود دارد. ازجمله آنان میتوان به معاون اول رئیسجمهوری، معاون اقتصادی، معاون اجرایی، رئیسکل بانک مرکزی، وزرای اقتصاد، کشاورزی، مسکن، نیرو، نفت، کار، صمت و رئیس سازمان برنامهوبودجه اشاره کرد. تا کنون اقدامات این افراد به نتیجه مثبتی برای اقتصاد کشور منجر نشده است.
* تا جایی که حتی اصولگرایان هم فریادشان از کوتاهی تیم اقتصادی دولت بلند شده است. نمایندگان مجلس که بهطور مکرر به دولت درباره کوتاهیها و مشکلات اقتصادی تذکر میدهند و معتقدند که دولت باید درباره همکاران اقتصادی خود تجدیدنظر کند.
* دیروز مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با ایلنا، در رابطه با ناهماهنگیهایی که در تیم اقتصادی دولت وجود دارد و گاه در برخی موضوعات فرصت بروز پیدا میکند، گفت: «مشکلاتی که الان در کشور وجود دارد این ناهماهنگی را ایجاد میکند، به این دلیل که نقشه مشخصی برای حل مشکلات وجود ندارد. وقتی ما نقشه نداریم، طبیعتاً هر واحدی برای خودش تصمیم میگیرد.
* در شرایط کنونی وقتی تصمیمگیریها بهصورت جداگانه انجام میشود طبیعی است که شاهد ناهماهنگی باشیم، زمانی هماهنگی به وجود میآید که یک چارچوبی برای حرکت وجود داشته باشد، با شرایط کنونی روزبهروز مشکلات بیشتر خودش را نشان خواهد داد.»
* نماینده مردم تبریز در خصوص تعیین فرمانده واحد برای تیم اقتصادی دولت، عنوان کرد: «ببینید اقتصاددان بودن یا فهمیدن اقتصاد با اینکه شما بخواهید اقتصاد را مدیریت کنید دو مسئله جداگانه است. مجموعه نیروهایی که در دولت هستند ازنظر کارشناسی اقتصادی که به نظر من یک تعدادیشان اصلاً کارشناس اقتصادی هم نیستند اما اگر هم باشند اول باید در یک چارچوبی تفاهم کنند و بعد بر اساس مدیریت واحد هماهنگی به وجود بیاید. در حال حاضر آن تفاهمی که باید با هم داشته باشند هم وجود خارجی ندارد؛ در نتیجه چطور میشود مدیریتها را هماهنگ کرد آنهم در شرایطی که سلایق مختلف وجود دارد.»
* بههرحال حالا مشخصشده که اختلافات داخلی دولت هم آنقدر زیاد است که باعث شده در چنین شرایطی کمیسیون اقتصادی دولت دو تن از دولتمردان اقتصادی خود را حذف کند. احتمالاً رئیسی و نزدیکان او تصور میکنند با تنگتر شدن حلقه تصمیم گیران و مشاوران حوزه اقتصاد شاید راحتتر بتوانند درباره آینده اقتصادی ایران تصمیم بگیرند.
* این در حالی است که این روزها بسیاری از گروهها و جریانهای سیاسی تأکید دارند رئیسی در کنترل اوضاع اقتصادی ناتوان است و درعینحال تسلطی بر همکاران خود در کابینه ندارد. بههرحال روز گذشته اختلافات داخلی رسماً با حکمی از سوی محمد مخبر معاون اول رئیسجمهوری عیان شد. معاون اول رئیسجمهور مصوبه مربوط به حذف معاونان اجرایی و اقتصادی رئیسجمهور از ترکیب کمیسیون اقتصاد دولت را ابلاغ کرد.
* هیات وزیران در جلسه هفتم فروردینماه امسال، به استناد اصل (۱۳۸) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مصوب کرد «معاونان اجرایی و اقتصادی رئیسجمهور از ترکیب کمیسیون اقتصاد دولت موضوع بند (۱) ماده (۶) اصلاحی آییننامه داخلی هیات دولت حذف شوند.»
* البته علی بهادریجهرمی، سخنگوی دولت در صفحه شخصی خود در توییتر اعلام کرد که حذف رضایی و مرتضوی بنا به خواسته خود آنها بوده است.
* هرچند هنوز دولت دراینباره توضیح روشنی نداده است ولی به نظر میرسد که محسن رضایی موقعیت خوبی در دولت رئیسی ندارد. او با اینکه معاون اقتصادی رئیسجمهوری است ولی گویا در تصمیمگیریهای کلان دولت نقش مهم و مؤثری ندارد. حالا حذف او هم از کمیسیون اقتصادی دولت این گمانه را تقویت میکند که محسن رضایی با ایدههای مختلف در حوزه اقتصاد این بار هم ناکام مانده است و دیگر امکانی برای مانور عملی کردن وعدههایش ندارد. هرچند که ممکن است او بعدها از این مسئله استفاده کند و در مقابل انتقادات بگوید که در وضعیت اقتصادی کشور نقشی نداشته است و از وضعیت بد اقتصادی کشور شانه خالی کند.
* این در حالی است که او همچنان بااینوجود در سمت خود حاضر است. برخی میگویند اگر مسئولی معتقد است که اختیار کافی ندارد و دیگران به او اجازه فعالیت نمیدهند پس چرا به ماندن در آن سمت ادامه میدهد؟ فعلاً که رضایی بهعنوان معاون اقتصادی رئیسجمهوری در دولت رئیسی حضور دارد و بههرحال بخشی از وضعیت بد اقتصادی که امروز مردم تجربه میکنند نیز به او بازمیگردد.
* با این حال اختلاف کابینه رئیسی با محسن رضایی خیلی زود علنی شد. اواخر پاییز سال گذشته محسن رضایی در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که خبر خوشی در راه است و یارانه نقدی مردم از دی ماه دو برابر میشود.
* این خبر عجیب در حالی منتشر شد که دولت در بدترین شرایط اقتصادی و کسری بودجه به سر میبرد و خبر غافلگیرکننده محسن رضایی روزها دستمایه گزارش و خبر و مصاحبه در رسانههای مختلف شد. اما ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری و احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد او، مقابل این خبر سکوت نکرده و به صراحت گفتههای او را رد کردند و ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور، هم در واکنش به صحبتهای معاون اقتصادی خود گفت: «مدیر و محور اقدامات و برنامههای اقتصادی دولت شخص معاون اول رئیسجمهور است و هرگونه اطلاعرسانی درخصوص مباحث اقتصادی باید با هماهنگی ایشان باشد».
* اولتیماتوم رئیسی به معاون اقتصادی خود در شرایطی رخ داد که پیشازآن حضور رضایی و مخبر کنار یکدیگر، باعث شد که بسیاری این موضوع را سرمنشأ اختلافات در تیم اقتصادی کابینه سیزدهم بدانند.
نظر کاربران
بذارید پدر اقتصاد نوین ایران کارش رو ادامه بده
من آنم که رستم بودپهلوان
که گرزش دومن وشمشیرش گران
این آقایان فقط شعار و مترسکی بیش نیستند فکر کردین دکترا کیلوئی میتواند تئوریسین بشود ،
مگه با بلوف میشه کشورداری کرد؟
وقتی یه پست میگیرن محکم به ان میچسبن با عذر خواهی و استعفا بیگانه ان
واقعا توقع داشتید اقدامات رضایی اقتصاد مملکت رو بهبود ببخشه؟؟؟؟!!!!!!
آقای محسن چی شدی دم از اقتصاد ایران می. زدی
محسن همیشه در صحنه
توی این دولت هرکسی ساز خودشو میزنه.آخرش فلاکت وبدبختیه اگه همینجور پیش بره.ازشروع دولت جدید بین ۵۰ تا ۲۵۰ درصد شاهد رشد تورم بودیم.آقای رئیسی این همون وعده ای بود که میدادید
برادر رضایی که بارها اعلام کرد دکترای اقتصادی دارم برای وضع مشکلات واقتصاد برنامه دارم پس راه کارها وبرنامه آقای رضایی چه شد برای مردم توضیع دهد چرا ازتیم اقتصادی دولت حذف شده آیا اختیارکافی دارد یا خیر
ازاین قطارپیاده شد سوار آن یکی قطار میشه کشور مال خودشونه.
قرار بود اقتصاد را نجات بده و پول ملی را با ارزش ترین پول جهان کنه و....
خب هرکسی که یه نظر خوب برا بهبود اوضاع اقتصادی هم داشته باشه ،تهش اون رو به بن بست می رسونن
چه حکمتی تو این کاره معلوم نی
وطن را با بی تدبیری خودمان دست بیسوادان سپردیم راه نجاتی نیست بغیر از مردم
روی قیمت تخم مرغ چه اثری می گذارد؟ والا از اینها زیاد هست تو دولت.
هر بار کاندید شد هم رده باطله بود رای هاش
وقتی مشاور اقتصادی شد خنده ام گرفت
دولت مجلس همه وزرای چند دولت بخاطر تحریم و انزوای خود خواسته شون توش موندن این چی میگفت
رضایی و اقتصاد خخخخخخ
رئیسی هم نمیدونه چکار کنه
محسن دکتر قلابی که اشهر خودشم رای نیاورد،،باحرفهابی که همه بهش خندیدن
حل مشکلات مذاکرات مستقیم با امریکا دوری از روسیه چین واردات کالای خوب خارجی خودرو
باید وزیر کار و جند نفر هم کنار برند جون دستور جناب آ قا رئیسی را اجرا نمی کنند هیج قیمت کا لا پاین نیومده
یاد روحانی بخیر
افسوس که برای کشورمون
ایران خیلی گران تموم شد
مدرک قلابی
مشکل سر بیسوادی مردمه!!!
اشتباهی سوار شده بود،،،،،هه هه هه
از اول هم اشتباهی سوار شده بود،فهمید دکتری اقتصادش کشکی بیش نیست.
محسن که بلیط قطار داشت
پزشکیان خبرازحال ملت ندارد فقط به فکر دامادش وخانواده اش هست ازاقتصاد هم که بیگانه هست .بس
بجای محسن رضائی اقای رئیسی اقای مظاهری وزیر اقتصاد دوره قبل را انتخاب کند اقای مظاهری استاد اقتصاد ومردی مردمی ویک مسلمان واقعی ودل سوز کشور هست در هر صورت این یک پیشنهاد است متشکرم
رضایی تئورسین جامع عملیاتی است که دس تنهاست کلا تا همینجا هم که کشور توفیقاتی درصحنه بین المللی داشته ،نتیجه تدابیر اوبوده
رضایی چهل سال یک تنه خدمت صادقانهبه ملتکرد .پزشکیان برود سراغ رزق وروزی خودش و...
کمیسیون اقتصادی که معاون اقتصادی ومعاون اجرایی توش نیستن چه شود واقعا این خبر درجهان پخش شه ببیین چه مزحکه تموم دنیا میشن
اصلا ریسی خودش یه تناقضه چه برسه به گروهش
نه دولت ونه مجلس هیچکدام کارآیی ندارند
ایشون منتظر بودن که اسمش از لیست تحریم آمریکا بیرون بیاد.اما این اتفاق نیفتاد حالا دارن تشریفشون و می برن.
زبل خان اینجا زبل خان اونجا
فقط شما یه نفر طرفدارش هستید و الا اونایی هم که طرفداران سرسختش بودن ازش ناامید شدن.
احسنت.خخخخخخخخخخخخخ
سلام این اقا هیچ صلاحیت کابینه نداره رفتا درش تک محوری باقرت چرت میگه هیچکس اقتصاد دان نست جز من ایشان رعیسی راهم قبول نداره همش به فکر گروگان بگیره بهتر هیچ شقلی بهش ندن
اخه چرا محسن
چرا هیشکی جناب رضایی رو قبول نداره
از ابتدا ایشون اشتباه بود این اصلا اقتصاد نخونده و نمیدونه چیه
متخصص ترین و شاخص ترین فرد اقتصادی جامعه را باید برای این تصدی گذاشت
حالا که قیمت های مواد غذایی را به اینجا رسوندن تازه فهمیدن
متخصصین جوان اقتصاد دانی داریم که واقعا اقتصاد دان هستند مانند اقای پویا ناظران
تز دکتری ایشون " چند تا امریکایی را گروگان میگیرم بعد بابت ازادی هر کدام چند میلیون دلار میگیرم "
خ خ ....خخخخخخ ....ههههههه
کوته فکری بالاتر از این وجود ندارد.
اقتصاد ایران و باید به دست یک اقتصاد دان واقعی داد با اختیارات تام و دست افراد سیاسی از امورات اقتصادی کوتاه کرد
فقط کافیه به تحلیل های اقتصادی امثال این اقتصاد دان نماها گوش بدید و با تحلیل های یک اقتصاد دان واقعی مثل اقای پویا ناظران هم گوش بدید
مملکت را به تباهی کشوندین
افولگرایان(اصولگرایان)بغیر از نابودی و چوب لای چرخ گذاشتن ها چیزی نداشته و نخواهند داشت
کسی که زیاد حرف میزنه کار کردن بلد نیست و از همه نهمتر دست بردار نیستند
طرح گروگانگیری رو که مطرح کرده اجرا کنن اقتصاد کشور نجات پیدا میکنه ، طرح به این خوبی داده اجرایی نشد چرا ما منتطریم با این طرح اقتصاد نجات پیدا کنه
گروگان گیری چی شد؟
جناب آقای رئیسی؟! خودش چه برنامه ای داره مگه بجز سفر استانی کاری انجام داده،
تحریم بهترین ابزاری است که در دست مسعولین به مردم برای تورم و گرانی اگر تحریم برداشته شد و ارزانی اتفاق نیفتاد آنوقت چی تا زیر ساخت درست نشود و امنیت سرمایه گذاری بوجود نیاد تا از خارج و داخل سرمایه گذار بیاد تولید ایجاد کند ارزانی نیست و بشرط اینکه موانع نداشته باشن
اصل حرف رازدی
برای نجات اقتصادایران بایدرضایی ها را کنارگذاشت.
یه خانه تکانی اساسی نیازهست تاراه درست نمایان شود
معلومه خیلی باسوادو باتدبیری....
توقع داشتین اقتصاد داغون رو این درست کنه؟!
همین ها و امثال این آقایان هستند که مملکت را به این وضع کشوندند
اره حالا بگو نهار خوردی؟