نگاهی به از هم پاشیدگی قدرت در ایران
احمد زیدآبادی، فعال سیاسی اصلاحطلب با انتشار یادداشتی به ابعاد اثرگذاری ارکان قدرت و تصمیمگیرنده در کشور پرداخته است.
برترینها: احمد زیدآبادی، فعال سیاسی اصلاحطلب با انتشار یادداشتی به ابعاد اثرگذاری ارکان قدرت و تصمیمگیرنده در کشور پرداخته است.
او نوشت:
مناسبات قدرت در ایران بیش از هر کشور دیگری در جهان پیچیده و نامرئی شده است. میزان اقتدار و تأثیرگذاری هر یک از نیروهای مؤثر و حتی نهادهای حاکم، اصلاً روشن و مشخص نیست.
وقتی شخص رئیس دولت و نمایندگان مجلس نیز از دستهای پشتِ پرده و باندهای مافیایی در برخی قلمروهای مهم کشور سخن میگویند، معنایی جز گسیختگی مناسبات تعریف شدۀ قدرت در کشور و ناشناخته بودن نیروهای اثرگذار بر سرنوشت جامعه ندارد.
این وضعیت در درجۀ نخست، علامتِ بحران نظری ماهیت دولت در دوران پس از انقلاب و تجلی آن در وضعیت عینی بروکراتیک کشور است و در درجۀ بعد از چیرگی منافعِ محافل و باندهای پنهان و اسرارآمیز بر منافع عمومی حکایت دارد.
به منظور جمع و جور کردن این سطح بیسابقه از آشفتگی و از همپاشی قدرت، لازم است علاوه بر اصلاح قانون اساسی بر مبنای تعریف منسجم و مشخصی از ماهیت دولت، در عمل نیز اقتدارِ سلسله مراتب بروکراتیک رسمی، به شیوهای دمکراتیک بازسازی شود.
با وضع کنونی، تصمیمگیری استراژیک در هر زمینهای، بینهایت مشکل شده و ادارۀ کشور به روندی کاملاً فرسایشی دچار گشته است. انتهای این مسیر چیزی از کشور باقی نمیگذارد.
ارسال نظر